Oletko päivittämässä pelinäppäimistöä uuteen ja haluaisit tietää, mikä olisi parasta vastinetta rahoillesi? Jos et ole koskaan edes omistanut pelinäppäimistöä ja haluaisit vähän tutustua niiden maailmaan, niin olet löytänyt oikeaan paikkaan.
Selvitetään tässä vertailussa ja osto-oppaassa juuri tämän hetken parhaat pelinäppäimistöt ja tutkitaan, että mikä olisi paras pelinäppäimistö sinun käyttöösi.
Pelinäppäimistön valinta ei aina ole se helpoin homma, etenkin, jos haluaa oikeasti rahoillensa vastinetta.
Pelinäppäimistö on yksi pelaamisen tärkeimmistä varusteista, pelihiiren, pelinäytön ja pelikuulokkeiden lisäksi.
Erilaisia pelinäppäimistöjä löytyy hurja määrä, joulukuusivaloilla ja ilman. Löytyy myös kaikenlaista nappulaa, äänenvoimakkuuden säätämisestä – makronäppäimiin.
Pelinäppäimistöt ovat monesti näyttävän näköisiä, mutta kyse ei ole kuitenkaan vain ulkoasusta. Hyvät pelinäppäimistöt on erittäin kestäviä, mukavia käyttää esim. pelaamisen lisäksi kirjoittamisessa. Sekä ne tekee myös itse pelaamisesta parempaa ja sulavampaa.
Eniten harmaita hiuksia yleensä aiheuttaa kytkimet. Näitä kun löytyy monia eri värisiä, joista toiset on suunniteltu täysin pelaamisen ja toiset kirjoittamiseen sekä pelaamiseen. Toisista lähtee kovempi klikkausääni ja sitten toiset esim. punaiset on hiljaiset.
Tämän oppaan lopusta löydät lisää ja tarkempaa tietoa näistä kytkimistä sekä kaikki ominaisuudet, joita olemme käyttäneet hyödyksi vertaillessamme pelinäppäimistöjä.
Voit myös itse käyttää näitä hyödyksi, niin tiedät, mitä ominaisuuksia kannattaa tutkailla löytääksesi parhaan mahdollisen näppäimistön sinun näpyteltäväksi.
Mikä on tämän hetken paras pelinäppäimistö?
Meidän vertailumme voittaja valintamme paras pelinäppäimistö -tittelin saajaksi on SteelSeries Apex 7. Kyseinen pelinäppäimistö ei kuitenkaan ole välttämättä se paras vaihtoehto juuri sinulle. Valintaan vaikuttaa moni asia.
Paras valinta juuri sinun käyttöösi riippuu paljon, esim. budjetistasi, millaiseen käyttöön etsit, suositko tiettyjä kytkimiä ja monesti myös ulkonäkökin.
Listaltamme löytyvät pelinäppäimistöt ovat varmoja valintoja, mutta markkinoilta löytyy hurja määrä erilaisia.
Ei kuitenkaan hätää, jos mikään meidän vaihtoehdoistamme ei ole sinun tarpeisiin sopiva. Käymme tässä oppaassa myös läpi, että mitä ominaisuuksia kannattaa tutkia ja vertailla, löytääksesi juuri omiin mieltymyksiisi paras vaihtoehto.
Parhaat pelinäppäimistöt 2024
Alapuolella tämän hetken markkinoiden parhaat pelinäppäimistöt. Löydä juuri se oikea sinun näpyteltäväksi.
1. Paras pelinäppäimistö: SteelSeries Apex 7
Meidän pelinäppäimistö vertailun voittaja ja paras pelinäppäimistö on SteelSeries Apex 7.
SteelSeries Apex 7 on huippuluokan pelinäppäimistö sinulle, joka haluat täyttä laatua. Lentokonetason alumiinista valmistettu runko takaa kestävyyden. Irrotettava magneettinen rannetuki tuo lisää mukavuutta pelaamiseen ja kirjoittamiseen.
OLED -näyttö näyttää sinulle tietoja suoraan peleistä ja sovelluksista, sekä mahdollistaa sen, että pystyt säätämään eri asetuksia, ilman että peliä täytyy laittaa alas tai muokata niitä erillisestä sovelluksesta.
Kytkiminä toimii super kestävät mekaaniset SteelSeries QX2 Mechanical Red RGB Switch -kytkimet. Jokainen painikkeen elinikä on 50 miljoonaa painallusta.
Tämä pelinäppäimistö on pakattu täyteen huippuominaisuuksia ja se on helppo valita parhaaksi näppäimistöksi peli- ja kirjoituskäyttöön.
2. Paras langaton pelinäppäimistö: Logitech G915
Jos etsit parasta langatonta pelinäppäimistöä on erittäin helppo suositella Logitechin G915 -pelinäppäimistö.
Sijoittamalla tähän laadukkaaseen näppäimistöön saat luotettavan ja kestävän kaverin näpyteltäväksi pelisessioille ja ihan vain kirjoittamiseen. Kestävyyden varmistaa alumiininen tukilevy.
GL Clicky -kytkimet ovat hyvällä tavalla herkät ja nopeat sekä normaalia matalammat kytkimet 2.7 mm painallusmatkalla. Kuten nimestä voi päätellä, niin näitä näpyteltäessä kuuluu kova ja mukavan pehmeä klikkausääni.
Pitkä 40 tunnin akunkesto varmistaa sen, että virta ei lopu kesken pelisession.
Näppäimistö on langaton Lightspeed-teknologia jonka avulla saadaan 1ms vasteaika näpyttelylle ja tämä mahdollistaa sen, että se on yhtä nopea kuin langallinen näppäimistö.
Laitteen yhdistäminen onnistuu sekä USB -portilla, että bluetooth-yhteydellä.
Logitech G915 on tyylikäs ja kompakti pelinäppäimistö sinulle, joka ei kaipaa vanhanaikaisia piuhoja ja haluaa siirtyä nykyaikaan.
Logitech on myös pitänyt huolen, että RBG-valoista tykkäävät ovat tyytyväisiä ja valaistusta pystyykin muokata näppäinkohtaisesti 17 miljoonalla eri värivaihtoehdolla.
Kyseessä ei ole vain paras langaton pelinäppäimistö vaan helposti yksi parhaimmista pelinäppäimistöistä.
3. Paras pieni pelinäppäimistö: Steelseries Apex Pro Mini
Steelseries Apex Pro Mini on pieni pelinäppäimistö, johon on pakattu huippuominaisuudet, tarjoten huippupelikokemuksen.
Kyseisen pieni pelinäppäimistö on valittu monessa tunnetussa arvostelussa ja vertailussa myös kokonaisuudeltaan parhaaksi pelinäppäimistö. Ei vain parhaaksi pieneksi pelinäppäimistöksi.
Tästä pelinäppäimistöstä löytyy OmniPoint 2.0 -kytkimet sekä painalluksen rekisteröintisyvyyden säätö. Kyllä luit oikein, pystyt siis säätämään haluamasi rekisteröintisyvyyden 0,2 – 3,8 mm väliltä. Esim. voit säätää painalluksen rekisteröinnin pelisessioiden aikana nopeaksi ja kun kirjoittelet niin nosta sitä saadaksesi enemmän voimaa vaativa painallus.
Yhdelle näppäimelle pystyy ohjelmoimaan kaksi toimintoa samalle painikkeelle. Mitä tästä on hyötyä? Säädä yksi näppäin peli varten, että pelihahmosi kävelee lyhyellä painalluksella ja juoksee, kun painat näppäistä syvemmälle.
Apex Pro ministä löytyy tietysti myös mukautettava RBG-taustavalaistus niitä tarvitseville.
Steelseries Apex Pro Mini on kompakti 60% pelinäppäimistö, joka tarjoaa kaikki täysikokoisen näppäimistön ominaisuudet sivusta löytyvien lisätoimintojen avulla. Kyseisen näppäimistön saa sekä langallisena, että langattomana.
4. Paras hiljainen pelinäppäimistö: Corsair K70 RAPIDFIRE
Etsitkö mahdollisimman hiljaista pelinäppäimistö? Kuulut joko siihen joukkoon, joka vihaa kovia klikkausääniä tai sitten olet toiset huomioonottava ihminen, joka haluaa varmistaa, että pelisessiot ei häiritse vanhempiasi, kämppistäsi tai kumppaniasi.
Arvailut sikseen ja olipa sinulla, mikä tahansa syy on Corsair K70 RAPIDFIRE etsimäsi paras hiljainen pelinäppäimistö.
Kyseessä ns. täysikokoinen näppäimistö ja hieman muunneltu malli perusversiosta. Tähän versioon on lisätty Cherry MX Speed- kytkimet, jotka mahdollistavat erittäin nopean näppäinvasteen 1.2 mm painallusmatkalla.
1.2 mm on todella lyhyt liikerata, joka vaatii vain 45 g voiman aktivoidakseen painalluksen. Tähän voisi käyttää vertailukohteena Logitech G915:n, josta löytyy GL Clicky -kytkimet 2.7 mm painallusmatkalla.
Painalluksen ääni tässä pelinäppäimistössä on lähes täysin äänetön.
5. Paras halpa pelinäppäimistö: HyperX Alloy Core
Oletko pienemmällä budjetilla liikkeellä tai et halua laittaa isoja summia rahaa kiinni näppäimistöön? Ei huolta, myös halvallakin saa oikein mainion pelinäppäimistön.
HyperX Alloy Core on loistava vaihtoehto, jos etsit halpaa pelinäppäimistö. Siitä löytyy yllättävän paljon ominaisuuksia edullisesta hinnastaan huolimatta.
Näppäimistöstä löytyy anti-ghosting-tekniikka eli haamupainallusten ehkäisy, mikä on aina hyvä löytyä pelinäppäimistöstä. Tämä tekniikka mahdollistaa sen, että laite osaa rekisteröidä monta näppäimen painallusta samaa aikaa. Tämä parantaa pelikokemusta.
HyperX Alloy Core -näppäimistöstä löytyy erittäin kevyet näppäimet, mikä tekee siitä nopeasti reagoivan ja näin hyvän kaikkiin pelitilanteisiin.
Kyseinen pelinäppäimistö on kestävä vahvistetun muovirunkonsa ansiosta sekä kestää myös roiskeita 120 millilitran verran.
Kokonaisuudeltaan kyseessä on laadukas, kestävä ja tyylikäs pelinäppäimistö halpaan hintaan.
Miten valita paras pelinäppäimistö?
Alapuolelta löydät eri ominaisuuksia ja mitä kannattaa tutkailla uutta näppäimistö ostaessa. Olemme itse käyttäneet näitä myös hyödyksi tässä vertailussa ja osto-oppaassa löytääksemme parhaan mahdollisen pelinäppäimistön moneen eri kategoriaan.
Budjetti
Ihan ensiksi se tärkein eli budjettisi, paljonko olet valmis sijoittamaan rahaa pelinäppäimistöön. Pelinäppäimistöt lähtevät yleensä 30 eurosta ylöspäin, jopa 400 euroon asti.
Älä huoli, sillä sinun ei kuitenkaan tarvitse pulittaa 400 euroa saadaksesi hyvää pelinäppäimistöä. Erittäin laadukkaaseen ja hyvään pelinäppäimistöön voi joutua sijoittamaan n. 100 euroa.
Tämä saattaa tuntua isolta summalta maksaa näppäimistöstä, mutta huolellisesti valittuna laadukas pelinäppäimistö tulee kestämään vuosia kovia pelisessioita.
Koko
Yksi tärkeimpiä ominaisuuksia, mitä kannattaa miettiä on pelinäppäimistön koko. Sinulla saattaa olla esim. pöydällä vähän tilaa tai tykkäät käydä laneilla ja kuljettaa pelikamppeita mukana. Tässä tilanteessa pienempi malli voi olla paras vaihtoehto.
Nykyisin myös suositaan pienempiä pelinäppäimistöjä, koska niistä löytyy kaikki oleellinen ja tarvittavat näppäimet. Pienemmistä versioista on yleensä poistettu oikealta löytyvät numero- ja funktionäppäimet.
Liitäntä
Tässä joudut päätöksen eteen, että haluatko langallisen vai langattoman pelinäppäimistön. Piuhalla toimivan näppäimistön etuna on se, että virta ei voi ainakaan loppua kesken kaiken.
Vasteajoista puhutaan paljon, että langattomissa olisi paljon huonompi. Tämä piti ennen paikkansa, mutta nykyään langattomien pelinäppäimistöjen vasteajat ovat sen verran pieniä, että eroa ei huomaa.
Kytkimet
Kytkimiä löytyy pääasiassa kahdenlaisia. Halvemmista näppäimistöistä löydät membrane-kytkimet ja laadukkaammista pelinäppäimistöistä mekaaniset kytkimet. Membrane-kytkimet ovat kevyitä painaa ja hiljaisia. Mekaaniset kytkimet ovat äänekkäämpiä, mutta niistäkin löytyy vaihtoehtoja hiljaisemmista – erittäin kovaäänisiin.
Mekaaniset kytkimet ovat paljon kestävämpiä ja niitä löytyy nykyisin hurja määrä erilaisia GX Blue Click:stä – Glorixous Fox:hin.
Mekaanisia kytkimiä olisi hyvä käydä ihan liikkeessä kokeilemassa, niin löytää omaan makuun sopivan. Esimerkkeinä voisi käyttää yleisimpiä, eli sinisiä, punaisia ja ruskeita. Sinisistä lähtee kovin klikkausääni ja painaessa näppäintä pohjaan matkalla tulee töyssy.
Ruskeissa on tämä sama töyssy, mutta ei hiljaisempi ääni.
Punaiset ovat kaikista hiljaisemmat ja niissä ei ole tätä töyssyä vaan ne menevät suoraan pohjaan.
Mikä ihmeen töyssy? Kyseessä on niin sanottu Tactile Point / Pressure point, eli tuntopiste. Tämä tuntopisteen tunnet sormenpäässä painaessasi näppäintä ja se kertoo, että rekiteröintipiste on saavutettu.
Rekisteröintipiste on kohta näppäintä painaessa, joka tarkoittaa, sitä että näppäimistö rekisteröi painalluksen ja lähettää signaalin eteenpäin.
Valot
Haluatko pystyä säätelemään näppäimistön valoja ja tarvittaessa tekemään siitä joulukuusen? Jos vastasit kyllä, niin valitse versio, josta löytyy RBG-valaistus. Sinä joka, et taas pidä valoja coolina, niin älä huoli. Valot saa sammutettua ja myöskään ei ole pakko valita vilkkuvia sateenkaari-asetuksia.
Joku voisi jopa väittää, että ne tekee sinusta paremman pelaajan. Ehkä ne voivat tarvittaessa tuoda tarvittavaa itsevarmuutta peleihin ja näin saada sellaisen olon. Vähintään laneilla näytät coolilta.