Parhaat juoksumatot rivissä

Harkitsetko juoksumaton ostamista? Autamme sinua tässä vertailussa ja oppaassa löytämään juuri sen oikean juoksumaton kotiisi.

Jos etsit parasta juoksumattoa kotiisi, valinta ei varmasti ole helppo. Erilaisia hyviä juoksumattoja on valtava määrä markkinoilla, monelta eri valmistajalta.

Juoksumatoissa on myös hirveä liuta ominaisuuksia. Löytyy nopeuden säätöä, kalorien kulutuksen mittaus, etäisyyden mittaus, kaltevuuden säätöä, erilaisia juoksuohjelmia, sykkeen mittaus, musiikin toisto, ja paljon muuta.

On siis hyvin ymmärrettävää, että valinta ei ole helppo ja voi olla vaikea pysyä kehityksen perässä.

Tästä syystä olemme tehneet tämän oppaan ja vertailun avuksi.

Juoksumattojen vertailussa olemme käyttäneet hyödyksi monia eri ominaisuuksia vertailun kohteina, kuten moottoritehoa, hintaa, juoksumaton kokoa ja yleisesti sitä, mitä juoksumatolla on tarjottavana hintaansa nähden.

Löydät nämä kaikki oppaan lopusta, joita voit myös itse käyttää hyödyksi.

Mikä on vuoden 2024 paras juoksumatto?

Valintamme, tämän vertailun voittaja ja vuoden 2024 paras juoksumatto on FitNord Sprint 500.

On kuitenkin vaikeaa valita yhtä parasta, koska käyttötarpeita on monia ja juoksumattoja paljon erilaisilla ominaisuuksilla, kuten erilaisia moottoreita, kaltevuuskulmia, painorajoituksia ja juoksualustoja.

Paras juoksumatto juuri sinun kävelyyn, hölkkäilyyn tai itse juoksemiseen riippuu paljon sinun tarpeistasi ja millaiseen käyttöön se on tulossa. Haluatko esim. juoksumaton kotiin, toimistoon tai mahdollisimman äänettömiin kävelytreeneihin?

Tämän oppaan avulla löydät juuri sen oikean tarpeisiisi.

Paras juoksumatto vertailu 2024 lyhyesti

  1. FitNord Sprint 500 – Paras juoksumatto vuodelle 2024.
  2. Tunturi T60 Performance – Paras juoksumatto kotiin.
  3. WalkRo – Paras juoksumatto toimistoon.
  4. Fitnord Sprint 150 – Paras halpa juoksumatto.
  5. FitNord Sprint 300 – Paras juoksumatto kävelyyn.
  6. Tunturi T40 Competence – Paras hiljainen juoksumatto.
  7. Gymstick GT 4.0 – Paras juoksumatto pieneen tilaan.
  8. FitNord Sprint 500 Touch – Paras juoksumatto hyvällä näytöllä

Parhaat juoksumatot 2024

Tähän on listattuna tämän hetken markkinoiden parhaat ja erinomaiset valinnat juoksumatoksi moneen eri käyttötarkoitukseen ja hintaan.

1. Paras juoksumatto: FitNord Sprint 500

FitNord Sprint 500 on paras juoksumatto tällä hetkellä.

Meidän vertailumme voittaja ja tämän hetken paras juoksumatto on FitNord Sprint 500. Kyseisestä juoksumatosta löytyy erittäin tehokas AC-moottori, joka on pitkäikäinen.

Juoksualustan tuntuma on erittäin vakaa ja turvallinen käyttää. FitNord Sprint 500 on myös huoltovapaa, joka tarkoittaa, että mattoa ei tarvitse voidella.

FitNord Sprint 500 on kokoontaitettava juoksumatto, joka on suunniteltu raskaaseen kotikäyttöön tai kevyeen yhteisökäyttöön. Juoksumatto on varustettu suurella juoksualalla, voimakkaalla 2,5 hevosvoimaisella AC-moottorilla ja jämäkällä rungolla.

Juoksumatossa on kestovahattu matto-osa, jota ei tarvitse voidella, ja sen runko kestää jopa 150 kilon käyttäjäpainon. Iskunvaimennus huolehtii sopivan kimmoisasta juoksutuntumasta ja juoksu on erityisen turvallista suuren 52 x 141 cm juoksualan vuoksi.

Juoksumaton näyttöpaneeli on selkeä ja käyttäjäystävällinen, ja siinä on pikanäppäimet vauhdin ja nousukulman säätämiseen. Sprint 500 on myös helppo taittaa kasaan ja siirtää neljän siirtopyörän ansiosta.

FitNord Sprint 500 on yhdistelmä tyylikkyyttä, hyvää kävely- ja juoksutuntumaa, tehokasta moottoria sekä huoltovapautta. Se on erinomainen valinta, mikäli arvostat vahvaa ja pitkäikäistä moottoria, joustavaa mutta vakaata juoksualustaa ja huoltovapautta maton voiteluista.

Hinta-laatusuhde on tässä laitteessa kiitettävän erinomainen.

FitNord Sprint 500 käyttäjien kokemuksia

”Juoksumatto on hiljainen ja helppo käyttää. Kestovahaus oli tärkeä valintakriteeri meille vaimoni kanssa. Laadukas juoksumatto hölkkään ja juoksuun.”

”Oli helppo koota ja osista ja kokoomisohjeista näki ja tunsi korkean laadun! Lämpimästi suosittelen!”

2. Paras juoksumatto kotiin: Tunturi T60 Performance

Tunturi T60 Performance on paras juoksumatto kotiin

Etsitkö parasta mahdollista vaihtoehtoa juoksumatoksi kotiin? Paras juoksumatto kotiin on Tunturi T60 Performance.

Tunturi Performance T60 on suosittu juoksumatto, joka yhdistää tehokkaan moottorin, vakauden ja uusimmat sovellukset.

Se on suunniteltu kokeneille juoksijoille, sillä se tarjoaa jopa 20 km/h maksiminopeuden ja 15 prosentin kaltevuuskulman säädön.

Laite sisältää myös 44 eri harjoitusohjelmaa ja LED-valaistun LCD-näytön. Tyylikkäästi muotoiltu T60 on helposti kokoontaitettavissa ja siirrettävissä, ja se kestää jopa 135 kg painavan käyttäjän.

FitNord Sprint 300 -juoksumatto on suositeltava vaihtoehto, jos etsit tehokkaampaa moottoria ja leveämpää juoksualustaa.

FitNord Sprint 500 -juoksumatto on taas huoltovapaan kestovahatun juoksualustan ja AC-moottorin ansiosta sopiva valinta, jos arvostat helppokäyttöisyyttä.

Tunturi T60 Performance käyttäjien kokemuksia

”Helppokäyttöinen, turvallinen. Todella selkeä näyttö, helppo siirrellä myös.”

”Ollut erittäin hyvä ja olen ollut erittäin tyytyväinen.”

3. Paras juoksumatto toimistoon: WalkRo

Paras juoksumatto toimistoon on WalkRo

Paras juoksumatto toimistoon ja helppo valinta on WalkRo. Itse tuote on nimetty ”Kävelymatto toimistoon, WalkRo”, joten jo se kertoo paljon, että millaiseen käyttöön malli on suunniteltu.

WalkRo vie vain pienen tilan, koska sen voi käytön jälkeen nostaa helposti sivuun pystyyn työpisteellä ollessa.

WalkRo on kevyt ja kestävä kävelymatto/juoksumatto, joka on suunniteltu käytettäväksi työpisteellä. Kävele työpäivän aikana ja ehkäise istumatyön haittoja, kuten huonoa verenkiertoa ja energian puutetta.

Kävelynopeutta voi säätää 0,1 km/h portaikolla, ja hitain mahdollinen kävelynopeus on 0,5 km/h ja nopein 6 km/h. Kävelyalusta on leveä ja siinä on 2 asteen kallistuskulma, mikä auttaa aktivoimaan jalkojen lihaksia ja lisäämään nilkan liikkuvuutta.

WalkRo:n kävelyalustan leveys on jopa 43 cm, mikä tekee kävelystä turvallista ja luonnollista.

Laite on sopuhintainen ja erinomainen valinta sinulle, joka haluat mahdollisuuden treenata toimistossasi.

WalkRo käyttäjien kokemuksia

”Kävelymatto toimii toimistokäytössä oikein hyvin. Jämäkän tuntuinen. Koko sopiva, saa seinälle nostettua pystyasentoon pois tieltä.”

”Hyvä tapa liikkua päivän aikana ja erittäin hyvä kävelymatto toimistoon.”

4. Paras halpa juoksumatto: Fitnord Sprint 150

Paras halpa juoksumatto on FitNord Sprint 150

Jos olet tiukemmalla budjetilla liikkeellä ja et halua vaikkapa heti laittaa hirveää summaa kiinni juoksumattoon, löytyy myös onneksi erittäin laadukkaita vaihtoehtoja pienemmällekin budjetille.

FitNord Sprint 150 on erinomainen juoksumatto kotikuntoilijalle. Se on kompakti ja kokoontaittuva, ja siinä on hintaluokkansa parhaat ominaisuudet, kuten leveä juoksualusta, moottoroitu kaltevuuden säätö ja tehokas moottori.

Sprint 150:ssä on mukavan kokoinen moottori ja jopa 16 km/h maksiminopeus. Se on helppokäyttöinen ja siinä on 10 erilaista ohjelmaa tarjoamassa monipuolisia haasteita. Sprint 150:ssä on myös vakaa ja leveä juoksualusta, ja se vie vain vähän tilaa kokoontaittuvan rungon ansiosta.

Laitteessa on 24 kk takuu ja maanlaajuinen huoltoverkosto.

Valinta sinulle, joka haluat hyvää halvalla.

FitNord Sprint 150 käyttäjien kokemuksia

”Juuri sopivan kokoinen ja mahtuu pieneen huoneeseen. Runsaat toiminnot ja lähes kokonaan kasattuna valmiiksi. Tätä voi kyllä suositella.

”Minun käytölleni erittäin sopivan tuntuinen.”

5. Paras juoksumatto kävelyyn: FitNord Sprint 300

Paras juoksumatto kävelyyn on FitNord Sprint 300

Tiedätkö jo nyt, että kovat juoksutreenit ei ole juttusi, vaan mieluummin käytät laitetta kävelyyn? Tässä tilanteessa loistava valinta sinulle on FitNord Sprint 300.

FitNord Sprint 300 on erittäin tehokas ja kestävä juoksumatto kotikäyttöön. Matto tarjoaa tyylikkään muotoilun, jämäkän rakenteen ja voimakkaan 2,5 hv:n moottorin.

Juoksumaton juoksualusta on iskunvaimennettu ja suuri, sekä siitä löytyy helppokäyttöinen näyttöpaneeli. Juoksumatto on myös helppo säilyttää ja siirtää käyttämällä sen alla olevia siirtopyöriä.

FitNord Sprint 300 on erittäin edullinen hinta-laatusuhteeltaan ja sopii erityisesti aktiiviseen kotikäyttöön ja kävelyyn.

FitNord Sprint 300 käyttäjien kokemuksia

”Mahtavaa. Erittäin hyvä juoksumatto kotiin.”

”Erittäin hyvä laite ja isollekin äijälle erittäin sopiva laite. Enemmänkin kävelylaitteeksi tuli kylläkin.”

6. Paras hiljainen juoksumatto: Tunturi T40 Competence

Paras hiljainen juoksumatto on Tunturi T40 Competence

Etkö halua häiritä naapureita ja etsit mahdollisimman hiljaista ja parasta juoksumattoa? Oli sitten syysi, mikä tahansa hiljaiselle vaihtoehdolle, suosittelemme Tunturi T40 Competence- juoksumattoa.

Tunturi Competence T40 on edullinen juoksumatto, joka tarjoaa kaikki kotikuntoilijan tarvitsemat ominaisuudet. Siinä on voimakas moottori, 44 juoksuohjelmaa ja kaltevuuskulman säätömahdollisuus.

Uutena ominaisuutena T40-tuote sisältää tuen Zwift-kuntoiluappille ja Tunturi Routes -yhteensopivuuden. Ulkonäöltään T40 on tyylikkään musta ja moderni. Laitteen siirtämistä helpottavat siirtopyörät ja se on myös kokoontaitettava malli sekä tietysti hiljainen.

Tunturi T40 Competence käyttäjien kokemuksia

”Juoksuala on T40-juoksumatossa tarpeeksi suuri, mikä oli tärkeä kriteeri juoksumatolle. Myös tehoa riittävästi omaan käyttöön.”

7. Paras juoksumatto pieneen tilaan: Gymstick GT 4.0

Paras juoksumatto pieneen tilaan on Gymstick GT 4.0

Gymstick GT4.0 on suorituskykyinen ja laadukas juoksumatto kotikuntoilijalle. Matto sisältää monia tehokkaita ja motivoivia harjoitusohjelmia, joilla voi kehittää kuntoa ja lihaskestävyyttä.

Joustava juoksualusta vähentää niveliin kohdistuvaa iskurasitusta ja maton nopeutta voi säätää 1-18 km/h. Matolla on myös säädettävä kaltevuuskulma.

GT4.0 on turvallinen jämäkän rungon, käsitukien ja turvakytkimen ansiosta. Matto on kokoontaitettava ja siinä on siirtopyörät helpottamaan säilytystä.

Kyseinen malli on loistava valinta juoksumatoksi sinulle, jolla on rajalliset tilat.

Gymstick GT 4.0 käyttäjien kokemuksia

”Erinomainen juoksumatto kotitreenaajalle kuin myös himokuntoilijalle. Itse nyt n 5 päivää treenannut ja ei vielä mitään moitittavaa. Todella tukeva juostessa.”

8. Paras juoksumatto hyvällä näytöllä: FitNord Sprint 500 Touch

Paras juoksumatto hyvällä näytöllä on FitNord Sprint 500 Touch

FitNord Sprint 500 Touch on huippuluokan juoksumatto huoltovapailla kilometreillä sekä lukuisilla eri ominaisuuksilla. Kyseisen juoksumaton valttikortti kuitenkin piilee sen hyvässä näytössä.

Kyseisestä juoksumatosta löytyy erittäin helppokäyttöinen kosketusnäyttö monelle puhelimista tutulla Android-käyttöjärjestelmällä. Näyttö on reilun kokoinen, 10 tuumaa sekä näytön tyyppinä toimii TFT (Thin Film Transistor) -näyttö, joka käyttää ohutkalvotransistoritekniikkaa kuvan tuottamiseen.

Käyttöjärjestelmästä löytyy valmiiksi asennettuja kaikille tuttuja sovelluksia, esim. Youtube, Netflix ja Spotify.

Näytön avulla näet kaiken tarpeellisen juoksutreenejäsi varten, kuten aika, matka, nopeus, kulma, kalorit. Unohtamatta maisemareittejä, jotka etenevät kävelyn, hölkän tai juoksun tahtiin.

Tiivistettynä on kyseessä täydellinen valinta, joka haluat juoksumaton hyvällä näytöllä, sekä tietysti kaikilla muilla huippuluokan höysteillä.

FitNord Sprint 500 Touch käyttäjien kokemuksia

Erinomainen juoksumatto, toimii loistavasti ja ominaisuudet todella hyvät. Laite tuntuu heti mukavalta ja selkeeltä käyttää.

Kokoaminen sujui nopeasti ja laite itsessään on laadukkaan oloinen. Monipuoliset toiminnot takaavat sen, että laite sopii aloittelijasta ammattijuoksijalle. Uudistunut käyttöjärjestelmä toimii hyvin ja on helppokäyttöinen.

Hyvin pelittää, helppokäyttöinen, tukeva juoksualusta. Hyvä hinta/laatu suhde.

Miten valita paras juoksumatto?

Löytääksesi parhaan juoksumaton juuri sinun käyttöösi on hyvä verrata erilaisia ominaisuuksia, joita myös me käytimme hyödyksemme tässä vertailussa.

Voit helposti käyttää näytä hyödyksi omassa juoksumaton etsimisessä, jos tuntuu, että oppaasta ei löytynyt sopivaa mallia itsellesi.

Budjetti

Äärimmäisen suositeltavaa olisi ihan ensiksi lähteä liikkeelle budjetistasi ja siitä paljon olet valmis käyttämään rahaa juoksumattoon.

Laadukkaan saat jopa alle tuhannella eurolla, mutta jos etsit laitetta kovaan treeniin ja et vain hölkkäilytreeneihin, niin hinnat nousevat äkkiä tuhansiin.

Käyttötarkoitus

Millaiseen käyttötarkoitukseen sinä etsit ja haluat juoksumaton? Onko se ammattimainen käyttöönkuntosalilla vai etsitkö juoksumattoa kotiin?

Moottori

Moottorin teho juoksumatoissa ilmaistaan hevosvoimina (HV) ja moottoreita löytyy esim. vaihtovirtamoottori sekä tasavirtamoottori.

On hyvä ottaa huomioon ja miettiä, että hommaatko juoksumaton oikeasti kovaan juoksemiseen vai vaan kävelyyn tai hölkkäämiseen.

Ostamalla juoksumaton tehokkaammalla moottorilal varmistat myös sen, että kunnon kohotessa tai harrastuksen innon lisääntyessä löytyy laitteesta potkua kovempiinkiin treeneihin.

Jos tiedät, että et tule käyttämään juoksumattoa kovaan juoksemiseen, vaan pidät enemmän hölkkäilystä ja kävelystä, säästät pitkän pennin valitsemalla vaihtoehdon, jossa ei ole se tehokkain moottori.

Juoksualusta

Myös juoksualustalla on paljon merkitystä riippuen esim. treeneistäsi. Jos haluat juosta, tarvitset leveäämän juoksualustan, joka vaikuttaa myös käyttömukavuuteen.

Juoksualustan kuuluu olla tarpeeksi kova, että tuntumusta saadaan tehtyä mahdollisimman vakaa.

Liian pehmeä ja kapea juoksualusta tekee juoksemisesta hankalaa, sekä on myös turvallisuusriski

Kaltevuuskulma

Säädettävän kaltevuuskulman avulla saadaan treeneistä ihan uudenlainen kokemus. Monissa juoksumatoissa on jopa yli 10 eri asentoa ja kaltevuuskulmia yleisesti 0 – 15% välillä.

Valitsemalla juoksumaton säädettävällä kaltevuuskulmalla, saat erittäin näppärästi tehostettua treenejäsi.

Käyttöliittymä

Tärkeää on ottaa huomioon, että käyttöliittymä helppo ja selkeä käyttää sekä, että siitä löytyy tarvittavat ominaisuudet sinun käyttöösi.

Tarvitsetko vaikkapa isoja nappuloita säätämään kaltevuuskulmaa tai kirkasta LCD-näyttö taustavalolla näyttämään treenisi tilanteen?

Ulkonäkö

Kyllä myös ulkonäöllä on varmasti monelle iso vaikutus. Suurin osa juoksumattoa harkitsevista on ostamassa juoksumattoa kotiin ja haluaa, että se sopii myös muuhun kodin sisustukseen tai näyttää hyvältä.

Painoraja

Juoksumatoissa yleisesti painorajat vaihtelevat 120 kilosta 200 kiloon. Muista siis valita sopiva käyttäjän painon mukaan.

Käyttäjien arviot

Yksi erinomainen keino on lukea toisten käyttäjien kokemuksia ja arvosteluita laitteesta, jonka ostoa harkitset.