Onko sinulla etsinnässä airfryer eli ilmafriteerauskeitin tai kiertoilmakypsennin ja haluat tietää mikä on paras airfryer tällä hetkellä? Löydät tästä oppaasta jokaiseen budjettiin parhaan mahdollisen airfryerin.

Airfryereiden suosio on ollut hurjassa kasvussa pitkän aikaa ja sellainen löytyy jo lukuisista keittiöistä. Eikä turhaan, koska ilmafriteerauskeittimellä on todella helppo valmistaa lukuisia eri ruokia terveellisesti ja nopeasti.

Käydään myös läpi, miten airfryer eroaa kiertoilmauunista ja friteerauskeittimestä, mitä kaikkia ruokia sillä voi paistaa, ja miten koko laite edes toimii. Oppaasta löydät myös ohjeet, miten me olemme selvittäneet parhaan mahdollisen airfryerin ja pystyt hyödyntämään niitä ja löytämään juuri sinun käyttöösi parhaan mahdollisen.

Parhaat airfryerit

Miten airfryer toimii?

Airfryer toimii käyttää hyödyksi kuumaa ilmaa, joka kiertää nopeasti laitteen sisällä tasaisesti ja näin mahdollistaa sen, että ruoka kypsyy tasaisesti, joka puolelta, eikä osa jää esim. raa’aksi tai pala.

Itse laitteen käyttäminen on todella yksinkertaista, laita haluamasi ruoka laitteeseen ja katso ohjekirjasta tai netistä suositeltu lämpötila ja paistoaika. Monista ilmafriteerauskeittimistä löytyy myös älytoimintoja, minkä avulla voit nappia painamalla kertoa, mitä valmistat ja laite osaa itse määrittää ajan ja lämpötilan.

Kun säädöt on asetettu, paina käynnistä ja odota, kunnes laite antaa äänimerkin. Ruokasi on nyt valmis! Kaiken lisäksi laitetta ei tarvitse edes vahtia, vaan voit antaa sen hurista itsekseen.

Miten airfryer eroaa kiertoilmauunista?

Airfryer ja kiertoilmauuni toimii hyvin samalla tavalla ja moni kysyykin, että onko niissä edes mitään eroja. Airfryer ja kiertoilmauuni molemmat käyttävät kuumaa ilmaa ruoan valmistamiseen, erona siinä, että ilmafriteerauskeittimessä ilma kiertää paljon nopeammin. Tämä nopeasti kiertävä kuuma ilma jättää paistopinnalle rapsakan olemuksen ja sisäpuoli jää herkullisen mehukkaaksi.

Toinen osa-alue, missä ilmafriteerauskeitin loistaa kiertoilmauuniin verrattuna on, sen koko ja valmistusaika. Ilmafriteerauskeitin on, jopa puolet nopeampi valmistamaan ruokia verrattuna kiertoilmauuniin, sekä se on kokonsa puolesta paljon näppärämpi ja vie vähemmän tilaa.

Airfryerissa ei tarvitse käyttää ollenkaan rasvaa tai öljyä, vaan ruoasta tulee friteeratun makuista pelkästään tämän nopean kuuman ilman avulla.

Miten airfryer eroaa friteerauskeittimestä?

Airfryer käyttää huomattavasti vähemmän, tai ei ollenkaan öljyä friteeraamiseen, kun taas friteerauskeittimeen käytetään valtavia määriä öljyä. Airfryer mahdollistaa rasvaan upotettavien ruokien valmistuksen huomattavasti terveellisemmin. Ilmafriteerauskeittimessä valmistettu ruoan lopputulos on kuin friteerauskeittimessä valmistettu, mutta pelkästään käyttäen kuumaa ilmaa.

Airfryer on kokonsa puolesta näppärämpi myös verrattuna friteerauskeittimeen, kuten ylempänä verrattuun kiertoilmauuniin. Ilmafriteerauskeitin on myös paljon helpompi puhdistaa. Öljy on todella ärsyttävä aine puhdistamisen puolesta, ja airfryerissa ei öljyä ei tarvitse käyttää, niin airfryer on todella helppo pitää siistinä ja suurimman osan malleista osat ovat konepesun kestäviä.

Mikä on paras airfryer?

Markkinoiden paras airfryer tällä hetkellä on Philips Premium Airfryer XXL HD9867. Tässä mallissa kohtaa loistava hinta-laatusuhde, siitä löytyy uusimmat teknologiat, lukuisat eri toiminnot, ja suuri kapasiteetti, jolla kokkaa ruoat isommallekin porukalle helposti ja nopeasti.

Parhaat airfryerit

1. Paras airfryer: Philips Premium Airfryer XXL HD9867

Philips Premium Airfryer XXL HD9867 on paras airfryer tällä hetkellä
Tämän hetken paras airfryer.

Philips Premium Airfryer XXL HD9867 -mallista löytyy kaikki, mitä airfryerilta voi kaivata, kuten uusimmat teknologiat, valmiit esiasetukset ja älykkäät toiminnot.

Tämän mallin avulla valmistat herkullisimmat ruoat vielä terveellisemmin, kuin muut airfryerit RapidAir -tekniikan avulla. Tekniikka mahdollistaa nopean ilmavirran, joka poistaa ylimääräistä rasvaa reilusti, pitäen ruoan mehevänä sisältä ja rapeana pinnalta.

Älykkäiden toimintojen avulla voit nappia painamalla kertoa laitteelle, mitä olet valmistamassa, niin se osaa automaattisesti määrittää puolestasi oikean ajan ja lämpötilan.

Laitteen XXL-koko mahdollistaa suurien ruoka-annosten kypsentämisen kerralla. 7,3 litran paistokoriin mahtuu melkein 1,5kg ranskalaisia.

HD9867:n avulla voit friteerata, paistaa, paahtaa, grillaa, paistaa tai jopa käyttää hyödyksi leivontaan. Se on myös todella helppo pitää siistinä, ja sen osia voi pestä tiskikoneessa.

Philips Premium Airfryer XXL HD9867 -airfryer on kuluttaja -lehden testivoittaja, sekä myös meidän. Tämän hetken markkinoiden paras airfryer.

Markkinoiden paras airfryer kokemuksia oikeilta käyttäjiltä

Löydät alapuolelta käyttäjien kokemuksia testimme voittajasta, niin näet, mitä mieltä laitteen käyttäjät oikeasti ovat kyseisesti tuotteesta.

”Positiivinen yllätys. Helppokäyttöinen ja osat on kätevä pestä astianpesukoneessa. Tekee ainakin ranskalaisista ja kaikenlaista siivistä niin hyviä, että tuskin tulee enää ikinä uunissa niitä tehtyä.”

Perheellemme tuli kokeiluksi tämä laite muutamaksi viikoksi. Meillä on aika pieni keittiö, mutta ruokaa tarvitaan paljon koska meitä on viisi. Ajattelimme ensin että tuote oli valtava kooltaan, mutta siinä on hyvät puolensa! Airfryer:iin mahtuu kaikki! Tofu, ranskalausia bataattiranskalaisia, pihvejä ja kasviksia. Kaikkien suoksikki on ollut pakastetut ranskalaiset ja nugetit. Niistä tulee rapeita ja herkullisia ilman ylimääräistä rasvaa. Lemppariohjelmamme on ollut ”Vihannekset ja juurekset”, mikä on Smartohjelma. Laite määrä itse ajan. Ranskiksia tulee vartissa valmiiksi! Suosittelemme!

2. Paras halpa airfryer: Alpina – Air Fryer Digital 2,4L

Alpina - Air Fryer Digital 2,4L on paras halpa airfryer
Halpa, mutta hyvä.

Alpina – Air Fryer Digital 2,4L on halpa 1300-1500W teholla varusteltu ilmafriteerauskeitin. Laite on pienikokoinen 2,4 litran paistokorilla, eli kovin suuria määriä ruokia ei kerralla mahdu.

Laite tekee kaiken, mitä lupaa eli se on täydellinen airfryer kypsentämään haluamasi ruoat helposti, nopeasti ja vähäisemmällä öljyn käytöllä.

Alpina – Air Fryer Digital -mallista löytyy digitaalinen ajan- ja lämpötilan säätö, merkkivalo sekä irrotettava lokero.

Tämä on sinulle, joka et ole ehkä vielä täysin varma onko ilmafriteerauskeittimet sinun juttu, tai olet muuten vain pienemmällä budjetilla liikkeellä.

3. Paras pieni airfryer: OBH Nordica Easy Fry Compact Digital

OBH Nordica Easy Fry Compact Digital on paras pieni airfryer

Jos sinulla on hakusessa paras mahdollinen pieni airfryer, on OBH Nordica Easy Fry Compact Digital valintasi. Laite on edullinen loistavilla ominaisuuksilla ja 1,6kg tilavuudella (n. 2 annosta kerralla).

Tästä OBH Nordican mallista löytyy myös kätevä ajastin, jonka avulla pystyt viivyttämään kypsentämisen aloittamista maksimissaan 30 minuutilla. Kätevää, jos haluat heittää ruoat valmiiksi laitteeseen ja laittaa laitteen odottamaan, ennen kuin se aloittaa kypsentämisen.

Kuudella eri ohjelman vaihtoehdolla pystyt helposti valita sopivan ja lämpötilaa voit säätää 80 – 200 °C välillä.

Näppärän kokoinen laite maltillisella 1,6kg tilavuudella ja hyvillä ominaisuuksilla. Loistava valinta, jos sinulla on pienempää hakusessa.

4. Paras keskikokoinen airfryer: OBH Nordica AG9608 ActiFry Genius on

OBH Nordica AG9608 ActiFry Genius on paras keskikokoinen airfryer

OBH Nordica AG9608 ActiFry Genius on loistava valinta sinulle, joka etsit keskikokoista airfryeria. Tästä ilmafriteerauskeittimestä löytyy 1,7kg tilavuus, jolla saa valmistettua n. 8 annosta kerralla.

Hyvät teknologiat, kuten Dual Motion, pitävät huolen siitä, että ruoka valmistuu tasaisesti joka puolella.

My ActiFry ilmaisen sovelluksen avulla löydät airfryeriin, jopa 300 eri reseptiä.

Kosketusnäyttö helpottaa asetusten säätämistä, sekä siitä näkee kätevästi esim. jäljellä olevan ajan. Lasisen luukun ansiosta pystyt seurata ruoan kypsentymistä helposti, valitettavasti tällaista ei kaikista löydy.

Bonuksena vielä laitteen pitäminen helposti puhtaana, tämän mahdollistaa tarttumaton pinnoite sekä osien kestävyys konepesussa.

5. Paras iso airfryer: Princess 182065 Aerofryer Oven

Princess 182065 Aerofryer Oven on paras iso airfryer

Etsitkö mahdollisimman isoa ja hyvää airfryeria? Princess 182065 Aerofryer Oven -mallista yhdistyy ilmafriteerauskeitin sekä miniuuni. 10 litran tilavuus varmistaa valtavien ruoka-annosten valmistamisen yhdellä kerralla.

Voit helposti valmistaa pelkällä kuumalla ilmalla perunoita, kalaa, lihaa, vihanneksia ja grillata, leipoa, paistaa, paahtaa sekä kuivattaa. Kuivatus on loistava ja kätevä toiminto esim. hedelmille ja vihanneksille.

Laite on todella helppokäyttöinen ja turvallinen käyttää. Ajastintoiminnot, ylikuumenemissuojat ja korin muotoilu varmistaa, että et polta näppejäsi ja laite toimii turvallisesti.

Kymmenen eri esiohjelman avulla löydät helposti asetukset valmistamallesi ruoalle.

Tämä on sinulle, joka haluat valmistaa kerralla isoja määriä ruokaa laadukkaalla airfryerilla, joka toimii myös miniuunina.

Miten me valitsimme parhaat mahdolliset airfryerit?

Voit käyttää hyödyksesi samoja ominaisuuksia ja toimintoja, joita me tarkastelemme löytääksemme markkinoiden parhaat tuotteet jokaiseen kategoriaan. Tähän kuuluu yleensä ominaisuuksien tutkailu, hinta-laatusuhde sekä käyttäjien arvostelut. Arvostamme erityisesti oikeiden käyttäjien arvosteluita, koska heillä on pidempiaikaista ja rehellisiä kokemuksia laitteista. Käyttämällä alla olevia ominaisuuksia löydät parhaan mahdollisen juuri sinun käyttöösi.

Tiivistettynä

  • Minkälaisia ruokia haluat laitteella tehdä, ehkä leipoa?
  • Kuinka monelle henkilölle halutaan kerralla tehdä ruokaa?
  • Paljonko airfryerille löytyy tilaa?
  • Budjettisi?
  • Kaipaatko, jotain helpottavia toimintoja?

Tilavuus

Ihan ensiksi kannattaa lähteä miettimään airfryerin tilavuutta, eli monelle henkilölle halutaan tehdä kerralla ruokaa ja myös tilaa, johon laite sijoitetaan. Airfryerit on erikokoisia ja varsinkin paistokortin tilavuutta kannattaa tutkailla. Esim. 7,3 litran paistokori on jo iso ja siihen mahtuu melkein 1,5kg ranskalaisia kerralla. Laitteen mitat saat selville aina kauppiaan sivuilta.

Hinta

Tämä on selvä, eli ennen kuin tutkit enempää ominaisuuksia, mieti, mikä on budjettisi ja paljonko olet valmis laittamaan rahaa kiinni airfryeriin. Halvallakin saa hyvää ja jopa parhaimpien airfryereiden hinta pyörii ainakin toistaiseksi yllättävän sopusuhtaisissa hinnoissa. Löydät esim. oppaastamme meidän mielestä parhaan mahdollisen halvan airfryerin, joka pyörii alle 100 euron hinnoissa. Myös, jos et ole täysin varma, että tuleeko ilmafriteerauskeitin pelkästään pölyttymään kaappiin, kannattaa valita edullinen vaihtoehto aluksi.

Puhdistus

Kuinka helppoa laitetta on helppo puhdistaa ja kuinka helppoa kaipaat? Jos omistat tiskikoneen, varmista, että airfryerin osat varmasti kestävät konepesua, koska monia joutuu käsin pesemään ja tiskikoneessa peseminen vahingoittaisi pintoja. Myös erikseen mainittu tarttumaton pinnoite helpottaa puhtaana pitämistä.

Reseptit

Yleensä airfryereiden mukana tulee ohjekirja, jonka avulla löydät valmistamasi ruokaan sopivan lämpötilan ja ajan, jonka sen täytyy viettää laitteessa kypsymässä. Parhaimmista malleista löytyy ns. älytoimintoja, eli voit nappia painamalla kertoa, mitä ruokaa olet tekemässä ja airfryer osaa itse asettaa ajat ja lämmöt kohilleen. Netistä löytyy myös lukuisia eri sivustoja tuhansilla eri resepteillä. Yksi hyvä on Philipsin reseptit.

Käyttäjien kokemuksia

Yksi tärkeimmistä, meidän mielestä jopa tärkein, eli mitä oikeat käyttäjät sanovat ja ovat mieltä tuotteesta. Käyttäjien kokemukset ovat pääasiassa rehellisiä ja ei maksettua mielipiteitä, niin on parempi suunnata niihin, kuin vertailuihin ja arvosteluihin.

Lisäominaisuudet

Kaipaatko laitteelta helppokäyttöisyyttä tai jotain lisäominaisuuksia? Uusimmista malleista löytyy esim. älykäs tunnistintekniikka, jolle voit yhdellä napilla kertoa ruoan, jota aiot valmistaa. Tämä mahdollistaa sen, että resepti -sivuja ja -kirjoja ei tarvitse olla koko ajan selailemassa.

Paras airfryer resepti

Tähän on mahdoton vaikea löytää mitään yksittäistä vastausta, koska reseptejä löytyy tuhansia. Suosituimmat ovat varmasti ranskalaiset. Jos haluat löytää oman parhaan airfryer-reseptisi, kannattaa selailla reseptisivuja ja testailla erilaisia ruokia. Alapuolelle lueteltuna muutama hyvä airfryer-reseptisivusto ja sovellus.