Paras sähköpotkulauta 2022

mikä on paras sähköpotkulauta osto-opas

Onko harkinnassa ostaa oma sähköpotkulauta ja olet kiinnostunut tietämään, miten saisit rahoillesi parasta vastinetta. Haluatko tietää mikä on tällä hetkellä paras sähköpotkulauta ja paras mahdollinen valinta juuri sinulle? Jos olet harkinnut sähköpotkulaudan ostoa ja haluat vastauksen näihin kysymyksiin, lisää tietoa sähköpotkulaudoista sekä, miksi kannattaa ostaa oma sähköpotkulauta, olet löytänyt oikeaan paikkaan.

Sähköpotkulaudoissa turvallisuus on myös erityisen tärkeää, ettet osta mitään huonoista ja halvoista osista tehtyä romua. Pienemmälläkin budjetilla löytää turvallisen ja laadukkaan sähköpotkulaudan, jolla kelpaa ajella. Ostamalla laadukkaan sähköpotkulaudan, varmistat, että siitä löytyy laadukkaat osat, tehokkaat jarrut, valot sekä heijastimet. Tästä oppaasta löydät jokaiseen tarpeeseen ja budjettiin parhaimman mahdollisen valinnan.

Sähköpotkulautojen suosio on valtavassa kasvussa ja nyt on aika hypätä kelkkaan. Sähköpotkulauta on mahtava ja kätevä laite työ- koulumatkoille, kauppareissuille (kyllä laudalla saa helposti kuljetettua vaikka kaksi isoa ruokakassia), kesällä rannalle tai muuten vaan ajeluun.

Lautaa on helppo kuljettaa mukana julkisissa liikennevälineissä taluttamalla tai kantamalla, jos lauta ei ole hirveän painava. Sähköpotkulautoja testattaessa oli se mukana kaikilla kauppareissuilla, kirjastossa, kuntosalilla ja jopa hammaslääkärissä, kertaakaan ei tullut sanomista missään.

TIEDÄN JO KAIKEN TARPEELLISEN ”NÄYTÄ NYT VAAN NE PARHAAT SÄHKÖPOTKULAUDAT

Mistä tiedän mikä on paras sähköpotkulauta?

Järkevän sähköpotkulaudan hinta lähtee kuitenkin 300-400 eurosta ylöspäin, joten on hyvä tutkia ja ottaa selvää, miten saat budjetillasi parhaan mahdollisen. Myös kannattaa miettiä, mitä ominaisuuksia laudalta haluat ja millaisen käyttöön se tulee.

Esim. pitempiin matkoihin, haluat tietysti hyvän akun keston, ajomukavuutta ilmalla täytetyillä renkailla ja jousituksella. Lyhyemmille matkoille kevytrunkoinen pienemmällä akulla voisi olla kätevä, helpon kuljetettavuuden ja nopean latauksen takia.

Miettimällä, mitä ominaisuuksia laudalta tarvitset, saat tietää, mikä on paras sähköpotkulauta juuri sinulle. Mitä ominaisuuksia ja muita tietoja sitten kannattaa ottaa huomioon? Käydään alempana läpi.

Sähköpotkulautojen ominaisuudet

Akun kesto, eli toimintasäde

Laudoissa on eri toimintasäteet eli matka, jonka voit kulkea täydellä akun latauksella. Jos tiedät, että tulet kulkemaan vain lyhyitä matkoja et välttämättä tarvitse pitkää toimintasädettä, paitsi jos et jaksa olla koko ajan latailemassa. Toimintasäde nostattaa myös laudoissa nopeasti hintaa. Täytyy myös muistaa, että akun kesto on aina liioiteltu ja testattu täydellisissä olosuhteissa.

Akun kestoon vaikuttaa moni asia, esim. kuljettajan paino, maasto ja ”nopeustila”, jolla ajetaan. Laudoissa on useasti ainakin pari eri nopeustilaa, joista voi valita. Otetaan esimerkkinä, jos sähköpotkulaudan akun kestoksi luvataan 30km, tämän matkan saat kyllä, jos olet köykäinen, ajat hiljaisimmalla nopeustilalla ja täydellisessä maastossa. Toimintasäteestä kannattaa aina ottaa vähintään jopa 10km pois, riippuen painostasi ja siitä miten kovaa tykkäät huristella. Yleensä akun kesto laudoissa on 10-60km.

Huippunopeus

Huippunopeus on yleensä 20-25km/h välillä riippuen valmistajasta. Esim. Xiaomin laudat kulkevat 25km/h, mutta niistäkin löytyy Nordic-versioita, jotka on rajoitettu 20km/h nopeuteen. Suomessa saa sähköpotkulaudalla ajaa 25km/h.

Paino

Yksi tärkeä ominaisuus, joka kannattaa ottaa huomioon on paino. Kannattaa valita sähköpotkulautalauta sen mukaan, että onko tarvetta kannella sitä paljon. Yleensä laudat painavat n. 10-15kg, eli jos joudut esim. jos kuljet paljon bussilla, johon täytyy yleensä lauta ottaa mukaan kainalossa, kannattaa hankkia mahdollisimman kevyt sähköpotkulauta. Yli 15kg painoista järkälettä, voi olla raskas kantaa mukana.

Käyttäjän maksimipaino

Sähköpotkulaudoille valmistajat ovat yleensä määritelleet käyttäjän maksimipainon. Tämä ei kuitenkaan ole ainakaan Xiaomin malleissa tai monissa muissakaan kiveen hakattu. 100kg maksimipaino kuljettajalle on hyvin useassa laudassa ja jos painat yli 100kg tämä ei tarkoita sitä, että et voisi tällaista lautaa ajaa. Paino vaikuttaa todella paljon siihen, että miten lauta jaksaa vetää esim. ylämäet ja akun kestoon. Jos painat +100kg ja et halua mäkiä taluttaa tai potkia lisävauhtia, niin kannattaa hankkia lauta tehokkaalla moottorilla.

Renkaat

Sähköpotkulautojen renkaina käytetään ilmatäytteisiä, täyskumi tai sisäkumittomia renkaita. Ilmatäytteisillä ajaminen on mukavampaa. Täyskumirenkaiden ehdoton iso plussa on se, että ne eivät voi mennä puhki. Tässäkin pitää vähän pohtia, että haluatko luopua pienestä mukavuudesta ja riskistä, että renkaat puhkeavat ja valitset täyskumirenkaat. Hyvä juttu on myös se, että voit halutessasi vaihtaa haluamasi renkaat myöhemmin. Lisäyksenä, että itsellä on tällä hetkellä yli 1000km ajettuna Xiaomi Mi Pro 2 sähköpotkulaudalla ilman rengasrikkoja.

Latausaika

Latausaika tarkoittaa sitä kauanko kestää ladata akku täyteen. Tämäkin on ihan hyvä seikka ottaa huomioon, jos kulkee pitkiä työmatkoja ja sähköpotkulautaa täytyy ladata esim. työpaikalla päästäkseen takaisin kotiin. Yleensä latausajat ovat tyhjästä täyteen +5h.

Varaosat

On hyvä ottaa myös huomioon varaosien saatavuus. Yleensä sähköpotkulaudat ovat tosi kestäviä, mutta kuluvia osia tietysti löytyy, ainakin jarrupalat ja renkaat, joita täytyy joskus vaihtaa. Vahingon sattuessa ja kaatuessa menee helposti jarrukahva poikki. Parempi ostaa vähän tunnetumpaa brändiä, niin varaosiakin on helposti saatavilla.

Ajomukavuus

Kannattaa miettiä, että millaisessa maastossa tulee sähköpotkulaudalla ajamaan, haluaako ajella metsässä kuoppasilla teillä, tuleeko kaupungissasi mukulaisia teitä vastaan. Jousituksesta voi olla paljon hyötyä ja ilmalla täytetyistä renkaista. Ilman jousitusta ja puhkeamattomilla täyskumirenkailla voi hyvin ajella kaupunkiajoa vähän epätasaisemmillakin teillä.

Näyttö

Kaikista sähköpotkulaudoista ei löydy näyttöä, josta näkee infoja yleensä sen hetkisestä nopeudesta sekä akunvarauksesta. Näistä molemmista on paljon hyötyä, joten se kannattaa tarkistaa. Suurimmasta osasta löytyy näyttö.

Sovellus

Löytyykö haluamassasi sähköpotkulaudassa sovellus, johon sen voi yhdistää. Tätäkään ei valitettavasti kaikista löydy. Sovelluksesta on paljon hyötyä, näet sen avulla mm. ajetut kilometrit, akun jännitteen ja lämpötilan, keskinopeuden ja paljon muuta.

Mikä on paras sähköpotkulauta?

E-Wheels E2S V2 PRO 2022 on paras sähköpotkulauta tällä hetkellä hinta-laatusuhteeltaan. Tästä sähköpotkulaudasta löytyy hintaansa nähden loistavat ominaisuudet: Iso akku 45 km:n kantamalla, täysi vedenkestävyys, tehokas moottori sekä vääntö ja se kestää kaikki Suomen sääolosuhteet. Parempaa sähköpotkulautaa et tällä hinnalla saa. Lue lisää, miksi kyseinen malli on meidän mielestä paras.

Miksi hankkia oma sähköpotkulauta?

Käydään läpi, miksi kannattaa hankkia oma sähköpotkulauta, eikä käyttää vuokrausfirmoja. Esimerkkinä, kun otat vuokralaudan käyttöön, tämä maksaa heti yhden euron (aloitusmaksu) ja jokainen minuutti maksaa 0,20snt. Jos käytät vuokralautaa työmatkoihin ja sanotaan, että matkasi kestää 15min per suunta, tämä tekee yhdeltä työviikolta 40 euroa ja kuukaudessa sähköpotkulaudan käyttöhinnaksi tulee 160 euroa.

Vertauksessa käytettiin halvimpia vuokrausyrityksiä Tieriä ja Voita. Esim. Lime veloittaa saman aloituksenmaksun, yhden euron, mutta 30snt minuutilta. Eli siis, jos käytät lautaa aktiivisesti, säästät vuokrakustannuksilla koko laudan hinnan jo 2-4 kuukaudessa, jos ostat niin sanotun ”perushintaisen” laudan. On mahdollista myös, että vuokrausyritykset nostavat vuokraushintaa kysynnän mukaan.

 • Ympäristöystävällisyys – Sähköpotkulauta vähentää päästöjä, tämä on varmasti jo monelle yksi todella tärkeä ja mieltä parantava syy.
 • Kätevä ja helppo tapa matkustaa. Loistava pitkille ja lyhyille matkoille.
 • Vähentää matkakustannuksia – Sähköpotkulautaa ei tarvitse tankata! Töpseli seinään ja pienellä sähkönkulutuksella matka jatkuu.
 • Hauskuus – En ole vielä törmännyt yhteenkään henkilöön, joka ei olisi tykännyt liitää laudalla paikasta toiseen
 • Vältä liikenneruuhkat – Ei tarvitse istua liikenneruuhkissa, jos sinulla on esim. pitkä matka töihin, aja laudalla juna-asemalle ja nappaa sähköpotkulauta kainaloon. Junasta taita loppumatka laudalla!

Parhaat sähköpotkulaudat 2022

1. Paras sähköpotkulauta 2022

E-Wheels E2S V2 PRO

E-Wheels E2S V2 PRO 2021
Vertailun voittaja ja vuoden 2022 paras sähköpotkulauta.
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Kantama: 45km
 • Paino: 14kg
 • Latausaika: 8-12h
 • Renkaat: 10″
 • Maksimipaino: 125kg

Vertailumme voittaja ja markkinoiden paras sähköpotkulauta on E-Wheels E2S V2 PRO 2022. Ominaisuuksien, hintojen ja monen muun muuttujan vertailujen jälkeen, pystymme sanoa, että tämä sähköpotkulautalauta ansaitsee vuoden 2022 parhaan sähköpotkulauta -tittelin. Kyseisessä laudassa on paras hinta-laatusuhde.

Monta testiä voittanut tehokas sähköpotkulauta, josta löytyy 1000W moottori, jota isompaa ei laillisesti saa edes käyttää. Pitkän ajomatkan takaa 520wh akku, jolla pystyy ajaa, jopa 50km.

Yleensä sähköpotkulaudoissa on vain IP54-suoja, eli ne ovat suojattu vain roiskeilta, joten sateella ajaminen on aina iso riski. Tämä malli on IP56-suojattu, joka tarkoittaa sitä, että voit ajaa kaikissa sääolosuhteissa. Se on siis täydellinen varsinkin Suomen ilmastoon.

Voit valita, joko isot ilmatäytteiset- tai täysin puhkeamattomat renkaat, oman tarpeidesi mukaan.

Sähköpotkulaudalle löytyy oma sovellus, kuten esim. Xiaomin -lautoihin. Sovelluksesta näet paljon tietoja ja voit muokata asetuksia. LCD-näytöltä näet myös helposti kaikki tarvitsemasi tiedot.

E-Wheels E2 sarja on E-Wheels -kaupan myydyin tuotevalikoima ja E2S V2 PRO koko kaupan ylivoimaisesti myydyin malli. Tällä laudalla jätät kaverisi jälkeen ja pelkoa mäkeen hyytymisestä ei ole. Laudan normaalihinta on 769,00e, mutta nyt se on tarjouksessa hintaan 549,00e.

E-Wheels ES2 V2 PRO 2022 käyttäjien kokemuksia

”Halusin sähköpotkulaudan, jossa on paljon tehoja. Siksi päädyin valitsemaan tämän, koska moottori on tehokas. Ei ole tarvinnut katua hetkeäkään! Tuntuu todella tukevalta ja laadukkaalta ja tehoja todella paljon. Suosittelen!”


2. Toiseksi paras sähköpotkulauta vertailussamme

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2

Xiaomi electric scooter pro 2
Hintaansa nähden uskomattoman hyvä sähköpotkulauta.

 • Huippunopeus: 25km/h
 • Kantama: 45km
 • Paino: 14k,2g
 • Latausaika: 5h
 • Renkaat: 8,5″
 • Maksimipaino: 100kg

Aikaisempien mallien (M365 ja S1) päivittynyt isoveli Xiaomi Electric Scooter Pro 2. Kyseisessä laudassa on loistava hinta-laatusuhde. Laudan saa halvimmillaan hintaan 449,00e. Hinnat muuttuvat, kilpailuta ja löydä ajankohtaiset sekä halvimmat hinnat täältä.

Runko on valmistettu lentokonealumiinista ja suurilla 8,5″ tuuman ilmatäytteisillä renkailla ajelee mukavasti ja pehmeästi kaikenlaisissa maastoissa. Xiaomin sovellus Mi Home on myös helppokäyttöinen ja huippuluokkaa. Sovelluksella pystyt säätää monia eri asetuksia esim. moottorijarrutuksen voimakkuutta. Sillä näkee myös paljon tietoja ajetuista kilometreistä – akun jännitteeseen ja lämpötiloihin.

45km toimintasäteellä ja kirkkaalla LED-valolla, ABS-jarruilla ja tehokkaalla 300 watin moottorilla ajat myös pidemmät matkat turvallisesti ja tehokkaasti. Ainut miinus on sähköpotkulaudan paino 14,2kg, joka saattaa tuottaa kantaessa monelle ongelmia. Moottori on asennettu eturenkaan sisään ja siinä on myös ABS-jarru, jonka avulla pystyy lataa akkua. Laudasta löytyy myös kolme eri ajotilaa ECO, DRIVE ja SPORT. Tämä lauta on toiseksi paras vaihtoehto, heti E-Wheels -laudan perässä.

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 käyttäjien kokemuksia

”Paras lauta, jolla olen ajanut. Parempi kuin mikään vuokralaudoista. Ei mitään valittamista, näin 3kk käytön jälkeen. Mahtava kesälelu!”


3. Paras sähköpotkulauta yli 100 kiloiselle

E-wheels E2S V2 MAX

paras sähköpotkulauta yli 100 kiloiselle
Täydellinen sähköpotkulauta yli 100 kiloiselle kuljettajalle.

 • Huippunopeus: 20-40km/h
 • Kantama: 45km
 • Paino: 19kg
 • Latausaika: 8-12h
 • Renkaat: 10″
 • Maksimipaino: 125kg

Kyllä, yli 100 kiloinen kuski voi ajaa myös malleilla, joissa sanotaan, että 100kg olisi maksimipaino. Jos et kuitenkaan halua jäädä ylämäkiin tai kärsiä huonosta kantamasta sen takia, tässä on sinulle E-wheels E2S V2 MAX -malli. Jos budjettisi riittää ja haluat tehokkaan sähköpotkulaudan isolla akulla, suosittelemme ehdottomasti tätä lautaa. 1200W moottorilla ja suurella 650wh:n akulla pääset jyrkemmätkin mäet ketterästi ylös ja jopa 60km kantamalla voit huoletta ajella, eikä tarvitse olla koko ajan latailemassa.

Sähköpotkulauta on saanut erinomaisia testituloksia kaikissa testauksissa ja niin saa myös meiltä. IP56-luokituksella voit ajella huoletta kaikissa sääolosuhteissa.

Tyylikkäällä ja kätevällä LCD-näytöltä näet kaikki tarvitsemasi tiedot. Laudalle saat myös kätevän mobiilisovellukset, josta näet paljon erilaisia tietoja.

E-Wheels on suosituin sähköajoneuvojen jälleenmyyjä Norjassa ja on nyt avannut liikkeen myös Suomeen. Löydät sivustolta nyt paljon loistavia avajaistarjouksia.

E-Wheels E2S V2 MAX käyttäjien kokemuksia

”Tämä sähköpotkulauta ylitti kaikki odotukseni. En edes tiedä mitä odotin, mutta en mitään näin hyvää! Ei ole tullut vastaan mäkeä, josta en pääsisi ylös. Tämä on yksi parhaista ostoksistani ikinä. Jos olisin voinut antaa enemmän tähtiä, olisin tehnyt sen. Erittäin suositeltavaa!”


4. Paras sähköpotkulauta pitkälle kantamalle

Ninebot MAX G30

paras sähköpotkulauta pitkä kantama
Sähköpotkulauta todella pitkällä kantamalla.
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Kantama: 65km
 • Paino: 18,7kg
 • Latausaika: 6h
 • Renkaat: 10″
 • Maksimipaino: 100kg

Loistava sähköpotkulauta sellaisella, joka haluaa ajaa pitempiä matkoja kerralla tai olla lataamatta sähköpotkulautaa harvemmin. 551wh akun kapasiteetilla ajelee jopa 65km! Tästä täytyy tietysti muistaa vähentää, kuljettajan painon ja ”kaasusormen” innokkuuden mukaan. Laitteen isolla jalkatilalla ja leveällä ohjaustangolla ajelee pitkätkin matkat mukavasti.

Ninebotin MAX G30 sähköpotkulaudasta löytyy isot sisäkumittomat 10″ tuuman renkaat, joilla ajelee tasaisesti ja vakaasti myös huonommissakin maastoissa. Tehokkaalla moottorilla ajelee ylämäet kookkaampikin kuljettaja ja ei pidä unohtaa turvallisuutta, eli laudassa myös tehokkaat jarrut sekä etu- ja takavalot.

Laitteen miinus on ehdottomasti sen paino 18,7kg. Tämäkin tietysti riittyy sähköpotkulaudan käyttötavasta, että onko se miinus, eli onko tarvetta laudan kantamiselle. Tällä laitteella ei ainakaan kantaman puolesta tarvitse lautaa kotiin taluttaa akun loputtua kesken.

Tätä sähköpotkulautaa voisi verrata E-wheels E2S V2 MAX – sähköpotkulautaan, eli jos kaipaat enemmän tehoja, jää tämä valitettavasti kakkossijalle.

Ninebot MAX G30 käyttäjien kokemuksia

”Kuljettaa helposti painavampaakin kaveria ja jaksaa vetää mäet ylös. Akku tuntuu kestävän ikuisesti ja latautuu myös yllättävän nopeasti. Hyvä ostos!”


5. Paras halpa sähköpotkulauta

Xiaomi Mi Electric Scooter M365

paras halpa sähköpotkulauta
Halpa, mutta laadukas.

 • Huippunopeus: 25km/h
 • Kantama: 30km
 • Paino: 12,5kg
 • Latausaika: 5h
 • Renkaat: 8″
 • Maksimipaino: 100kg

Jos sinulla on vähän pienempi budjetti ja hakusessa halpa, mutta laadukas sähköpotkulauta, on pienemmälle budjetille on M365 täydellinen vaihtoehto. Kyseinen sähköpotkulauta ei jää paljoa toimintasäteeltä isoveljelleen. Jos sinulle riittää 30km toimintasäde, eli oikeasti puhutaan varmaan 20km matkasta kaasu pohjassa ja jos olet painavampi kuski, tämä putoaa entisestään.

Xiaomi M365 mallissa on mukavan pirteä moottori 8″ tuumaisilla ilmatäytteisillä renkailla. Lauta on myös kevyt, vain 12.5kg siksi tämä onkin loistava valinta sellaiselle, jolle riittää vähän lyhyempi kantama, on tarvetta napata lauta kantoon kainaloon tai jos on vähän pienempi budjetti, mutta haluaa kuitenkin laadukkaan laudan.

Xiaomi Mi Electric Scooter M365 käyttäjien komeuksia

”On kyllä tehnyt kaiken mitä lupaakin ja enemmän. Todella hyvä ajaa epätasaisellakin tiellä. Olen ajanut rankassakin vesisateessa ja hyvin pelittää. Voin suositella!”


6. Paras sähköpotkulauta aikuiselle

ZERO 10X

paras sähköpotkulauta aikuiselle zero 10x
Aikuiselle tehokas valinta.
 • Huippunopeus: 65km/h
 • Kantama: 80-110km
 • Paino: 35kg
 • Latausaika: 6-8h
 • Renkaat: 10 x 2.8″ 
 • Maksimipaino: 150kg

Onko sinulla hakusessa oikeasti järeän huipputehokas sähköpotkulauta uskomattoman pitkällä kantamalla? Zero 10X on valintasi, 110km kantamalla ja 3600W moottorilla pääsee jopa 65km/H huippunopeuksiin.

Tällä sähköpotkulaudalla voit ajaa kaikista mukulakivistä ja epätasaisessa maastossa metsässä huoletta. 1260Wh:n akulla ajelet jopa 110km, mikä on varmasti enemmän kuin tarpeeksi.

10×3” renkaat, kaksoislevyjarrujärjestelmä sekä hydrauliset ja jousivaimentimet takaa loistavan ja turvallisen ajomukavuuden.

Tästä sähköpotkulaudasta löytyy kaikki se on kuin aikuiselle tehty.

Suosittelen ostamaan lisävarusteeksi äänitorven sähköpotkulaudan mukana! Kyseessä on sen verran hurja peli, että kaikki ekstraturvallisuus on hyödyksi. Muista, että maksiminopeutta ei ole pakko ajaa!

Miinuksia tästä laudasta ei löydy, muuta kuin, että se on turhan kallis monen budjetille ja ehkä joillekin kuskeille mahdollisuus ajaa 65km/h on liikaa.

ZERO 10X käyttäjien kokemuksia

”Voiko tätä enää edes sähköpotkulaudaksi kutsua? Hetki meni tottua tämmöisiin tehoihin, mutta paluuta ei kyllä enää ole tavis-lautoihin. Suosittelen kaikille, jotka haluavat ajaa kovaa maastossa kuin maastossa.”

7. Paras istuttava sähköpotkulauta

Nitrox 2000W Dirt

paras istuttava sähköpotkulauta nitrox dirt
Haluatko istua ja huristella? Tässä loistava valinta.
 • Huippunopeus: 50km/h
 • Kantama: 30km
 • Paino: 50kg
 • Latausaika: 6-8h
 • Maksimipaino: 120kg

Nitrox 2000w Dirt istuttava sähköpotkulauta on sinulle, joka kaipaat lisämukavuutta matkojen taittamiseen ja haluat istua ajaessa. Tästä sähköpotkulaudasta löytyy iso 2000W moottori, joka mahdollistaa korkean huippunopeuden ja se kestää painavammankin kuljettajan.

720Wh akulla ajelet jopa 30km riippuen sääolosuhteista ja kuljettajan painosta. Tämä lauta kiihtyy todella hyvin ja kuvioidut renkaat mahdollistavat turvallista ajoa esim. sorateillä.

Nitrox 2000w Dirt tarjoaa helposti mukavimman käyttökokemuksen istuttavista sähköpotkulaudoista.

Plussaa siitä, että laudan moottorin tehoa voi tarvittaessa pudottaa puolella, joka mahdollistaa pidemmän kantaman. Myös satulan voit halutessasi irrottaa jos istuminen alkaa kyllästyttää.

Tämän hetken markkinoiden paras ja mukavin valinta istuttavalle sähköpotkulaudalle.

Nitrox 2000W Dirt käyttäjien kokemuksia

”Loistava menopeli, todella miellyttävä ja pehmeä ajaa. Kiihtyy todella ripeästi ja ei muutenkaan mitään valittamista, mainio peli.”

8. Paras sähköpotkulauta lapselle

Ninebot by Segway E10 Zing

paras sähköpotkulauta lapselle
Loistava valinta lapselle ensimmäiseksi sähköpotkulaudaksi.
 • Huippunopeus: 16km/h
 • Kantama: 10km
 • Paino: 8,5kg
 • Latausaika: 4h
 • Renkaat: Puhkeamattomat
 • Maksimipaino: 50kg

Ninebot by Segway E10 Zing on laadukas ja turvallinen lapsille tarkoitettu sähköpotkulauta, ei tosin ihan perheen pienimmille. Tätä lautaa suositellaan 8-14 vuotialle.

Laadukkuuden lisäksi tässä mallissa on erityisesti huomioitu lapsen turvallisuus, mistä täytyy antaa isot pisteet. Laudasta löytyy käsijarru sekä poljinjarru, joiden avulla jarrutus onnistuu helposti ja tehokkaasti. Normaalisti laite kulkee 16km/h, mutta tarvittaessa esim. harjoittelua varten voi laittaa päälle turvatilan, jolloin se kulkee maksimissaan 10km/h. Puhkeamattomat estävät myös liukumista, joka lisää turvallisuutta.

E10 Zing – sähköpotkulaudasta löytyy myös heijastimet ja iskunvaimentimet eturenkaasta, eli turvallisuudesta ei ole tingitty. Akku kestää noin 10km matkan ja sähköpotkulaudan saa tarvittaessa helposti kasaan.

Ninebot by Segway E10 Zing tuntuu todella laadukkaalta ja turvalliselta ja on paras valinta 8-14 vuotiaalle lapselle. Ekstrapisteitä valaistusta pohjasta, joka näyttää tyylikkäältä.

Ninebot by Segway E10 Zing käyttäjien kokemuksia

”Laadukkaan ja tukevan tuntuinen, ei todellakaan mikään lelu. Ostin 11-vuotiaalle lapselleni ja on ollut kyllä yhtä hymyä sen jälkeen.”


Usein kysytyt kysymykset sähköpotkulaudoista

Alle listattu kysymyksiä, joita kysytään sähköpotkulautoihin liittyen eniten.

Saako sähköpotkulaudalla ajaa kännissä?

Sähköpotkulautaa pätee samat säännöt kuin pyöräilijöihin, eli känissä ajaminen muuttuu rangaistavaksi, heti kun vaarannetaan muiden tienkäyttäjien turvallisuutta. Vastaus on siis, että, jos et aiheuta vaaraa muille, on se tavallaan sallittua, mitään promillerajaa ei ole. Tässäkin täytyy ottaa huomioon, että jo pari annosta alkoholia vaikuttaa havainnointikykyyn, eli olet vaaraksi itsellesi sekä muille. Parempi jättää sähköpotkulauta parkkiin päihteiden alaisena!

Voiko sähköpotkulaudalla ajaa talvella?

Sähköpotkulaudalla voi ajaa talvella. Erityisen suositeltavaa on ajaa varovaisesti pienemmillä renkaan paineilla, suosien nastarenkaita. Täytyy myös muistaa, että pakkanen vaikuttaa akunkestoon ja talvella akku kuluu nopeammin.

Tarvitseeko sähköpotkulautaa ajaessa käyttää kypärää?

Kypärää ei ole pakko käyttää. Sähköpotkulauta, jonka enimmäisnopeus on 25km/h luokitellaan kevyeksi sähköajoneuvoksi ja tämä tarkoittaa sitä, että kypärää pitäisi käyttää, mutta sen käyttämättä jättämisestä ei rangaista.

Mikä on sähköpotkulaudan ikäraja?

Sähköpotkulaudoille ei ole asetettu mitään ikärajaa. Esimerkkinä suurimman osan valmistajien lasten sähköpotkulaudoista suosittelee niitä vain yli 6-vuotiaille. Edes lasten sähköpotkulauta ei ole mikään lelu, vaan sen käyttöä pitää harjoitella, kuten polkupyörällä ajamista.

Paljonko sähköpotkulauta saa kulkea?

Suomessa sähköpotkulauta saa kulkea enintään 25 km/h. Jos sähköpotkulaudasta otetaan esim. rajoitin pois ja se kulkee yli 25 km/h, niin siitä seuraa kiinni jäädessä poliisin testailun jälkeen sakot.

Sopiiko sähköpotkulauta lapselle?

Yleensä lasten sähköpotkulautoja suositellaan yli 6-vuotiaille. Lasten sähköpotkulaudat kulkevat n. 5-6km/h, eli samaa vauhtia kuin ”aikuisten” laudoissa hitain kävely-nopeustila. Vauhti on varmasti lapselle ihan tarpeeksi ja tuossakin vauhdissa kaatuessa voi tehdä kipeätä! Jos harkitset sähköpotkulaudan ostamista lapsellesi, niin varmista, että laitteen käyttö onnistuu oikein ja turvallisesti.

Missä sähköpotkulaudalla saa ajaa?

Nykyisillä lainsäädöksillä sähköpotkulaudalla saa ajaa jalkakäytävällä, jos moottorin teho on alle 1000W ja huippunopeus maksimissaan 15km/h. Jos sähköpotkulautasi kulkee 25km/h, kuten suurin osa sähköpotkulaudoista, niin se luokitellaan kevyeksi sähköajoneuvoksi ja siihen pätee pyöräilijän liikennesäännöt.

Voiko sähköpotkulaudalla ajaa vesisateessa?

Suurin osa sähköpotkulautojen valmistajista ei suosittele sateella ajamista jo pelkästään turvallisuuden, mutta myös rikkoutumisen takia. Tästä syystä, muista tarkistaa sähköpotkulautasi vedenkestävyys, koska takuu saattaa mitätöityä, jos ajat vesisateessa varoituksista huolimatta. Onneksi löytyy myös paljon sähköpotkulauta valmistajia, joiden laitteilla voi ajaa vesisateessa ja kaikissa Suomen sääolosuhteissa.

Lue myös mikä on paras bluetooth-kaiutin, robotti-imuri ja pelihiiri.