parhaat sähköpyörät kuvassa

Sähköpyöriä on alkanut näkymään liikenteessä koko ajan enemmän ja ne ovat kasvattaneet hurjasti suosiota, samalla tavalla kuin sähköpotkulaudat.

Ei ihme, koska ne ovat halpa ja nopea tapa liikkua paikasta toiseen. Sähköpyörällä ajaessa, ei tarvitse miettiä tankkaamista tai murehtia päästöjä.

Sähköpyöräily on myös hyvää hyötyliikuntaa. Saatat ajatella, että miten se on mahdollista. Sähköpyörissä pystyy säätämään vastusta, eli pystyt itse päättämään, miten raskasta haluat ajamisesta tehdä, tilanteen ja oman fiiliksen mukaan.

Oletko kiinnostunut hankkimaan itsellesi sähköpyörän, mutta et oikein tiedä, millainen kannattaa valita? Erilaisia sähköpyöriä löytyy hurja määrä monelta eri valmistajalta, joten valinta ei välttämättä ole helppo.

Onneksi me olemme tehneet tutkimukset ja vertailut puolestasi ja selvittäneet, mikä on paras sähköpyörä kaupunkiajoon, maastoon ja monelle eri budjetille.

Käydään tässä oppaassa ja vertailussa läpi, millainen sähköpyörä sopisi juuri sinun käyttöösi.

Mikä on paras sähköpyörä?

FitNord Rumble 1000 on paras sähköpyörä tällä hetkellä hinta-laatusuhteeltaan ja tarjoamistaan ominaisuuksista sekä meidän vertailun voittaja.

Kyseinen malli ei kuitenkaan ole välttämättä paras valinta juuri sinulle, koska pyörän valinta riippuu paljon siitä millaiseen käyttötarkoitukseen pyörää etsit.

Valintaan vaikuttaa, esim. haluatko sähköpyörän työmatkoille, kaupunkiajeluun, maastoon ja myös

FitNord Rumble 1000 on valittu vertailun voittajaksi, koska se tarjoaa hintaansa nähden loistavan paketin ja sillä voi ajaa kaupungissa sekä maastossa. Tämän takia kyseinen malli sopii suurimmalle osalle sähköpyörän ostoa harkitseville.

Paras sähköpyörä 2024 vertailu lyhyesti

 1. FitNord Rumble 1000 – Paras sähköpyörä
 2. FitNord Ava 300 – Paras sähköpyörä kaupunkiin
 3. Swoop Ranger – Paras sähköpyörä maastoon
 4. FitNord Ranger 200 – Paras halpa sähköpyörä
 5. Husqvarna Gran Urban 6 – Paras sähköpyörä 4000 €
 6. Momas Aurora – Paras sähköpyörä työmatkalle
 7. Momas Balance – Paras sähköpyörä naiselle
 8. Momas Jason Urban+ – Paras hybridi sähköpyörä

Parhaat sähköpyörät 2024

1. FitNord Rumble 1000 – Paras sähköpyörä

FitNord Rumble 1000 on ominaisuuksiltaan ja hinta-laatusuhteeltaan tämän vertailun voittaja ja markkinoiden paras sähköpyörä.

FitNord Rumble 1000 on paras sähköpyörä tällä hetkellä

Tämän hetken markkinoiden paras sähköllä toimiva polkupyörä on FitNord Rumble 1000. Kyseisessä sähköpyörässä ei ole laadusta tingitty ja siitä löytyy kaikki, mitä sähköpyörältä voi vaatia.

FitNord Rumble 1000 on sähköfatbike, joka sopii kaikenlaisille maastoille, ajoit sitten tasaisella asfaltilla tai epätasaisella metsätiellä.

Kyseinen sähköpyörä sopii täydellisesti työmatkoille, retkille ja muuten vain kaupunkiajeluun.

Pyörässä on tehokas 250 watin ja 100 Nm:n voimalla vääntävä moottori, joka löytyy laitteen pyörän keskiosasta. Moottorista löytyy 5 eri avustustasoa. Tasot menevät niin, että mitä matalampi avustustaso, niin sitä enemmän tarvitaan jalkavoimia.

Runkoon on upotettu hurja 36V/24,5AH ja 882 Wh helposti avaimella irrotettava akku. Tällä LG-kennoilla varustetun tehoakun avulla pystyt ajamaan, jopa 200 km yhdellä latauksella. Akku latautuu tyhjästä täyteen 4-6 tunnissa.

Jarruina toimivat turvallisen tehokkaat hydrauliset Shimano-levyjarrut, jotka löytyvät pyörän edestä, sekä takaa.

Kaikki varmasti tietävät Suomen veikeän vaihtelevat sääolosuhteet, joten täytyy oikeasti selvittää, että sähköpyörä varmasti sopii Suomen säihin.

FitNord Rumble 1000 on suunniteltu ja koottu Suomessa, joten se kestää kaikenlaiset säät ja voit huoletta ajella vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Hinta-laatusuhteeltaan, tämä erittäin laadukkailla osilla varusteltu ja tehokas sähköpyörä on helppo valinta ykköspaikalle.

2. FitNord Ava 300 – Paras sähköpyörä kaupunkiin

FitNord Ava 300 on paras sähköpyörä kaupunkiin

FitNord Ava 300 on hyvä sähköpyörä valinta kaupunkiin monelle käyttäjälle, sen loistavien ominaisuuksien sekä kevyen alumiinisen rungon ansiosta.

Moottorina tässä sähköpyörässä jyllää voimakas 250 W takamoottori ja moottorin kaverina toimii Samsungin 36V/20AH 720 Wh tehoakku, jolla ajaa jopa 150 km yhdellä latauksella.

Pyörä on rakennettu näiden herkkujen ympärille ja se mahdollistaa hyvän ajotuntuman ja helpon käsittelyn.

Turvalliset kilometrit takaa hydrauliset laadukkaat Shimano-jarrut sekä kaupunkiajoon suunnitellut isot 28-tuumaiset renkaat.

Varustetasossa ja mukavuuksissa ei olla kitsasteltu. Luotettava Shimano -vaihtaja mahdollistaa vaihteitten vaihtamisen ollessasi täysin paikoillaan. Rungon muotoilun ansiosta pyörä sopii kaikille ja ajoasentosi pysyy aina mukavana.

FitNord Ava 300 on Suomessa suunnilteltu, se on kestävä ja erittäin huoltovapaa sähköpyörä.

FitNord Ava 300 on sinulle, joka haluat luotettavan sähköpyörän ja erityisen mukavan ajokokemuksen.

3. Swoop Ranger – Paras sähköpyörä maastoon

Swoop Ranger on paras sähköpyörä maastoon

Swoop Ranger on maastoon sähköpyörien tämän hetkinen kuningas tai kuningatar, sen saat itse päättää. Tällä sähköpyörällä voit helposti ajaa vaikeissakin maastoissa.

Moottorina toimii Bafangin valmistama, 65 Nm:n vääntövoiman, 48 voltin, ja 250 watin moottori, viidellä avustustasolla.

Tämä sähköpyörä on suunniteltu jaksamaan jyrkätkin kiviset mäet ylös. Näillä tehoilla pääset kaikkien mutakuoppien yli ja pyörä ei jätä sinua keskellä mäkeä.

Sähköpyörään on virran antajaksi laitettu erittäin laadukas 17,5 Ah LG:n akku. Harmillisen usein sähköpyörien valmistuksessa on säästetty laittamalla siihen epämääräiseltä valmistajalta halpa akku. Sitä pelkoa ei tämän pyörän kanssa ole.

Maastoajoon mukavuuden antaa loistavat jousitukset ja renkaat. Renkaina pyörässä pyörii KENDAN valmistamat 26 x 4.0″ laadukkaat renkaat, joilla saa erinomaisen pidon.

Hydraulisella etu- ja takajousituksella ajat kovatkin iskut ja montut mukavasti.

Swoop Ranger on pyöräilijälle, joka haluat parhaan mahdollisen sähköpyörän maastoon.

4. FitNord Ranger 200 – Paras halpa sähköpyörä

FitNord Ranger 200 on paras halpa sähköpyörä

Jos budjettisi on pienempi tai et halua heti sijoittaa isoa summaa sähköpyörään, on FitNord Ranger 200 hyvä vaihtoehto.

Tämä Suomessa suunniteltu sähköpyörä sopii metsäajoon, sekä asfaltille perus kaupunkiajoon.

FitNord Ranger 200 tarjoaa halpaa hintaansa nähden loistavat ominaisuudet, kuten tehokkaan 45 Nm takamoottorin ja 54 Wh akun, jopa 110 km kantamalla.

Ei pidä unohtaa turvallisuutta ja sitäkään ei tästä pyörästä puutu. Mekaaniset levyjarrut auttavat pysähtymään kovastakin vauhdista nopeasti sekä ajomukavuuden tarjoaa jämäkkä rakenne ja leveät CST Patrol -renkaat.

Suntour SR joustokeulan avulla ajaa epätasaisemmallakin maastoilla mukavasti ilman tärinöitä ja maaston vaihtuessa tasaisempaan saa joustokeulan halutessaan näppärästi lukittua.

Hyvä, mutta halpa sanat kuvastavat hyvin FitNord Ranger 200 -mallia.

5. Husqvarna Gran Urban 6 – Paras sähköpyörä 4000 €

Husqvarna Gran Urban 6 on paras sähköpyörä 4000 €

Jos etsit parasta mahdollista sähköpyörää 4000 €:n budjetilla, Husqvarna Gran Urban 6 on täydellinen vaihtoehto, erityisesti kaupunkiajoon.

Leveät Moto-X renkaat tekevät ajamisesta turvallisen ja pehmeän mukavaa. Tähän vielä lisämukavuutta on laitettu tuomaan joustokeula, joka on suunniteltu maastopyöriin. Nämä yhdessä mahdollistavat vähän epätasaisemmatkin reitit.

Jarruina tässä mallissa toimii Shimanon BR-MT400 -jarrut, jotka ovat erityisen laadukkaat hydrauliset levyjarrut.

Shimano STEPS E6100 avustusjärjestelmä avustaa polkemisessa 60 Nm vääntövoimalla ja tekee pidemmistäkin matkoista kevyitä.

Vaihteistona pyörässä toimii Shimano Deore XT Di2 11 -vaihteisto.

Kokonaisuudeltaan Husqvarna Gran Urban 6 on tyylikäs, laadukas sähköpyörä, joka sopii kaikille kuskeille, jotka haluavat luotettavan sähköpyörän kaupunkiajoon ja työmatkoille.

6. Momas Aurora – Paras sähköpyörä työmatkalle

Momas Aurora on paras sähköpyörä työmatkalle

Momas Aurora on paras sähköpyörä työmatkalle, koska se tarjoaa pitkän ja optimaalisen toimintamatkan ja pikaisen latauksen. Tehokkaan moottorin ja joustavan vaihteiston avulla ajelet mukavasti monissa eri maastoissa.

Sähköpyörän kevyt runko, mukava penkki ja hiljainen moottori tekee ajamisesta miellyttävää. Moottori on suunniteltu pohjoismaisiin olosuhteisiin, eli se kestää lumi- ja vesisateet sekä kaikki kuraiset ja loskaiset kelit. Voit huoletta ajella kelissä, kuin kelissä.

Laadukas Samsungin akku latautuu nopeasti ja tämä mahdollistaa sen, että pyörä pysyy mukana jokapäiväisessä käytössä. Lokasuojat pitävät kurat poissa ja pakettitelineeseen saa hyvin vaikka työpäivän eväät mukaan.

Näiden ominaisuuksien ansiosta on helposti paras valinta työmatkalle. Etenkin, jos arvostat turvallisuutta, käytännöllisyyttä, suorituskykyä ja mukavuutta.

7. Momas Balance – Paras sähköpyörä naiselle

Momas Balance on paras sähköpyörä naiselle

Momas Balance on täydellinen valinta naisille, jotka etsivät monipuolista sähköpyörää kaupunkiin ja maastoon. Tämä tehokas sähköpyörä tarjoaa optimaalisen suorituskyvyn ja tasapainoisen miellyttävän ajokokemuksen sekä kaupungissa, että maastossa.

Keskelle asennettu Bewo-kampimoottori yhdistettynä Shimano-vaihteistoon ja Tektron-jarruihin tarjoaa tehokkuutta ja luotettavuutta. Integroitu Samsung-akku mahdollistaa jopa 100 kilometrin toimintasäteen.

Ominaisuuksia:

 • Sopii sekä kaupunkiin että maastoon
 • Optimaalinen tasapaino ja suorituskyky
 • Helppokäyttöinen ja monipuolinen
 • Sopii täydellisesti naisille

Momas Balance tarjoaa naisille täydellisen yhdistelmän luotettavuutta, suorituskykyä ja monikäyttöisyyttä, tehden siitä parhaan valinnan sähköpyöräksi.

8. Momas Jason Urban+ – Paras hybridi sähköpyörä

Momas Jason Urban+ on paras hybridi sähköpyörä

Momas Jason Urban+ on monikäyttöinen hybridi sähköpyörä, joka sopii niin kaupunkiin kuin vaihteleville maastoille.

Sen varusteisiin kuuluvat lokasuojat, pakettiteline ja ergonominen istuin tekevät siitä täydellisen hybridi sähköpyörän vaikeisiinkin maastoihin. Jousitettu etuhaarukka tarjoaa mukavuutta myös sorateillä, metsäpoluilla ja epätasaisissa maastoissa.

100 kilometrin kantaman tarjoaa suuri 540 Wh akku, jotka yhdessä mahdollistavat tasaisen ja luotettavan suorituskyvyn.

Momas Jason Urban+ on suunniteltu kestämään pohjoismaisia sääolosuhteita, kuten kaikki muutkin Momasin valmistamat sähköpyörät.

Pyörä on valmistettu komponenteista, jotka jokainen varmasti omaan pyöräänsä haluavat, kuten Shimanon valmistama vaihteisto ja Samsungin akku.

Sähkömoottori on äärimmäisen hiljainen, energiatehokas ja tarjoaa vaikuttavan 80 Nm:n väännön. Kyseessä on Norjan markkinoilla hintaluokkansa vahvin laillinen moottori.

Ominaisuudet:

 • Monipuolinen sähköpyörä erilaisille maastoille
 • Helppokäyttöinen ja luotettava
 • Keskelle asennettu moottori tarjoaa optimaalista tehokkuutta hyvää ajokokemusta varten
 • Mukana pakettiteline, kävelyavustin, näyttösetti, sekä valot edessä ja takana
 • Varustettu seisomatuella

Momas Turbo tarjoaa erinomaisen yhdistelmän monipuolisuutta ja suorituskykyä, tehden siitä parhaan vaihtoehdon hybridi sähköpyöräksi niille, jotka arvostavat luotettavaa, laadukasta ja monipuolista pyöräilykokemusta.

Mitä ottaa huomioon sähköpyörää ostaessa?

Käydään läpi kysymyksiä, joita sinun kannattaa kysyä itseltäsi. Sen jälkeen voit siirtyä vertailemaan ominaisuuksia, joiden avulla me olemme selvittäneet, mikä on paras sähköpyörä ja, miten sinäkin voit helposti löytää itsellesi juuri sen oikean.

Etsitkö sähköpyörää, joka voisi olla avuksi hyötyliikunnan harrastamisessa vai haluatko pelkästään leppoisaa ajelua moottorin varassa?

Millaiseen käyttöön etsit sähköpyörää, haluatko ajella mutaisessa ja epätasaisessa maastossa, työmatkoille ja tasaiselle asfaltille kaupunkiin vai molempien sekoitusta?

Tarvitseeko sinun kantaa sähköpyörää kainalossa työpaikalle tai julkisen liikenteen välineisiin?

Kuinka tehokkaan sähköpyörän tarvitset? Onko alueella, jossa ajat paljon jyrkkiä mäkiä, vai mukavan tasaista?

Sitten tärkein eli, paljonko olet valmis maksamaan sähköpyörästä, mikä on budjettisi?

Hinta

Kallein vaihtoehto ei ole aina paras, koska sähköpyörissä on paljon erilaisia ominaisuuksia. Siksi on tärkeää tehdä vertailuja, niin voi löytää parhaan mahdollisen itselle halvemmalla ja säästää jopa tuhansia euroja.

Tässä tullaan myös siihen, että kaikista halvintakaan ei välttämättä kannata ostaa, koska loppujen lopuksi se voi tulla kalliimmaksi, kuin olisi ostanut suoraan laadukkaamman ja vähän kalliimman.

Tässä täytyy löytää, se niin sanottu kultainen keskitie.

Akun kantama

Sähköpyörissä vaihtelee kantama, eli paljonko pystyt ajamaan yhdellä latauksella. Yleensä kantamat pomppivat välillä 40-200 km.

Kannattaa lähteä ensiksi miettimään, että tuleeko esim. pyörä työmatkoille ja kuinka pitkä matka tästä tulee ajettavaa ja sen mukaan valita sellainen malli, jossa varmasti riittää kantama.

Jos esim. olet ostamassa sähköpyörää työmatkoille ja pystyt ladata pyörää myös työpaikalla, et välttämättä tarvitse niin pitkää kantamaa ja säästät rahaa valitsemalla mallin pienemmällä kantamalla.

Sähköpyörissä yleisesti on kyllä yleensä pitkät kantamat, eli niitä ei tarvitse ihan koko ajan olla latailemassa.

Kantamaan vaikuttaa aina olosuhteet, miten kovaa kaasuttelet ja paljonko poljet itse.

Latausaika

Latauksen kesto nollasta täyteen riippuu akun koosta ja laturin ampeereista. Tässäkin keskimääräinen aika on 4-6 h. Latausaika on hyvä ominaisuus tarkistaa, koska jotkin mallit saattavat vaatia pitempiäkin aikoja.

Tähän on hyvä miettiä, myös, että riittääkö ylempänä mainittu akan kantama ja jos ei riitä, niin kerkeätkö esim. työpaikallasi lataamaan akkua tarpeeksi, päästäksesi takaisin kotiin.

Moottori

Kannattaa pohdiskella, vähän reittejä, mitä tulet ajelemaan, että onko niissä paljon jyrkkiä mäkiä ja sen mukaan valita laadukas moottori, jossa on tarpeeksi vääntövoimaa.

Tarkkaile siis moottorin tehoja eli watteja ja vääntömomenttia, jossa käytetään yksikkönä Newton metriä, jonka lyhenne on Nm.

Mitä isommat numerot, sitä enemmän sähköpyörästä löytyy tehoa ja vääntöä.

Varaosat

Varaosien saatavuus on sellainen, joka helposti ottamatta huomioon. Sähköpyörissä on paljon kuluvia osia, joten on tärkeää, että varaosia on helposti saatavilla.

Ostamalla vähän tunnetumpaa merkkiä Aliexpressin sijaan, säästän ison rahan, kun ei tarvitse tilata varaosia toiselta puolelta maailmaa pitkillä toimitusajoilla.

Ajomukavuus

Tärkeää miettiä, millaiseen käyttöön ja maastoon sähköpyörän on hankkimassa. Jos ajelet metsissä ja vaikeassa maastossa niin sähkömaastopyörä on valintasi.

Niillä on mukava ajella maastossa ja pystyy myös ajamaan asfaltilla kaupunkiajossa esimerkiksi

Jos taas tiedät, että et kaipaa hurjia jousituksia, sun muita helpotuksia maastoon, vaan haluat kaupunkiajoa, niin sähkökaupunkipyörä on valintasi. Ne ovat mukavia ajaa kaupungissa asfaltilla, mutta ei niin hyviä vaikeaan maastoon.

Koko ja paino

Erityisesti sähköpyörän painoa kannattaa miettiä, riippuen siitä, että täytyykö sinun esim. napata pyörä kainaloon työpaikalle kantamalla portaita ylös tai raahata bussissa mukana.

Jos tiedät, että et joudu pyörää raahaamaan ja kantelemaan mukana, niin painolla ei ole niin väliä.

Pyörän koko ja paino täytyy erityisesti ottaa huomioon, jos ajelet paljon epätasaisessa maastossa. Tässä tapauksessa on tärkeää, että painavat osat, kuten moottori ja akku sijaitsevat keskellä pyörää.

Käyttäjien arvostelut

Yksi tärkeimmistä, eli oikeiden käyttäjien arvostelut ja kokemukset mallista, josta olet kiinnostunut.

Vertailut eivät kerro kaikkea, vaan parasta on ottaa selvää, mitä ihmiset, jotka ovat käyttäneet tuotetta pitemmän aikaa ovat mieltä tuotteesta.

Usein kysytyt kysymykset sähköpyöristä

Löydät alapuolelta kysymyksiä, joita kysytään paljon liittyen sähköpyöriin

Mikä sähköpyörä minulle?

Jos sähköpyörä tulee päivittäiseen käyttöön, annattaa ostaa mahdollisimman laadukas sähköpyörä, mihin budjettisi venyy. Muuten vaan ja välillä pieniin matkoihin, halvempikin malli riittää. Sähköpyörä on kertasijoitus, joka maksaa itsensä takaisin varsinkin bensakuluissa.

Voiko sähköpyörällä ajaa polkematta?

Sähköpyörissä on yleensä sähköavusteisuus, joka toimii samalla kun poljet. Monissa pyörissä pystyy myös ajamaan kokonaan ilman polkemista.

Miten sähköpyörä toimii?

Sähköpyörä toimii sähkömoottorin avulla, joka avustaa polkemisessa.

Voiko sähköpyörällä ajaa talvella?

Suurin osa malleista sopii hyvin talvella ajoon, mutta ei kaikki. On hyvä suosia Suomessa kasattuja sähköpyöriä, koska niissä on erityisesti otettu huomioon Suomen vaihtelevat ja sähköpyörälle kuluttavat sääolosuhteet.

Mitä maksaa sähköpyörän akku?

Sähköpyörien akkujen hinnat liikkuvat yleensä 500 – 900 € hinnoissa, riippuen valmistajasta ja akun kapasiteetista.

Tuleeko sähköpyörällä hiki?

Voit itse sähköpyörän vastusta säätämällä päättää, haluatko ajamisesta hikistä vai ajaa mahdollisimman leppoisasti ilman, että tarvitsee hikoilla.

Kestääkö sähköpyörä sadetta?

Suurin osa sähköpyöristä kestää vettä ja niissä on IP54-luokitus, eli voit huoletta ajaa myös vesisateessa.

Voiko sähköpyörää säilyttää ulkona?

Suositeltavaa olisi säilyttää sähköpyörää sisällä esim. kellarissa, koska pahimmassa tapauksessa kosteus voi vahingoittaa sähköosia. Akku kannattaa aina irrottaa ja säilyttää huoneenlämmössä.