parhaat robotti-imurit vertailu ja osto-opas

Oletko harkinnut robotti-imurin ostamista ja haluatko tietää, mikä on paras robotti-imuri markkinoilla tällä hetkellä? Artikkelista löydät kaiken tiedon, mitä tarvitset robotti-imureista ja parhaan mahdollisen valinnan jokaiseen tarpeeseen ja budjettiin.

Robotti-imureiden suosio on hurjassa kasvussa tällä hetkellä, ja miksipäs ei, mukavaahan se on kun robotti auttaa kodin siivoamisessa.

Robotti-imurit ovat kehittyneet vuosien saatossa kovaa tahtia ja niitä löytyy paljon erilaisia malleja, erilaisilla ominaisuuksilla. Monet mallit osaavat nykyisin jopa tyhjentää omat säiliönsä itse. Kehitys elektroniikkalaitteissa on joskus liiankin hurjaa, että on vaikeaa pysyä perässä kaikkien termien kanssa ja, mikä laite sitä nyt kannattaa ostaa. Tästä syystä otimme selvää ja autamme sinua löytämään itsellesi juuri sen oikean robotti-imurin.

Siivouskaveriksi siivoava robotti on kätevä kaveri, puhdasta tulee ilman, että sinun täytyy nostaa sormeakaan ja kyllä, nämä robotit nykyisin oikeasti toimivat ja pystyvät imuroimaan ja suunnistamaan hankalissakin paikoissa. Robotti-imurien ilmestyessä siivousjälki ja navigointi oli vielä surkeaa. Onneksi tilanne on kuitenkin muuttunut! Lähdetään tutkimaan mikä on tämän hetken paras robotti-imuri ja paras vaihtoehto kaikille budjeteille ja tilanteisiin.

Miten valita paras robotti-imuri juuri sinun käyttöösi?

Robotti-imureita on hurja määrä tällä hetkellä markkinoilla, joten valinnanvaikeutta varmasti löytyy. Käydään läpi, mitä ominaisuuksia kannattaa tarkastella ja, mitkä ovat olleet meidän kriteerejä valikoidessamme parasta robotti-imuria. Opit myös itse ymmärtämään, millainen robotti olisi paras mahdollinen valinta juuri sinun käyttöösi.

Melutaso

Yksi ehdottomasti tärkeä varmasti monen mielestä on, robotin melutaso eli ääni kun robotti on toiminnassa. Imureissa, varsinkin vanhemmissa voi olla oikeasti hurjan kova ääni, mitä ei välttämättä jaksa kuunnella. Onneksi robotti-imurit ovat kehittyneet, joten huonoimmissakaan malleissa ei melutaso nouse yhtä korkealla kuin antiikinaikaisessa Electroluxin imurissa.

Eroja melutasoissa robotti-imureiden väliltä kuitenkin löytyy, eli sitäkin kannattaa pohtia esim. jos asut isossa talossa, vähän äänekkäämpi ei ehkä sinua haittaa. Pienemmässä talossa, jossa et halua, että imurin ääni on häiritsemässä opiskelua, työskentelyä tai mitä tahansa.

Melutasoa mitataan robotti-imureissakin desibeleissä, hiljaisimmat versiot pörräävät 40-50 dB välillä ja toiset 60-90 dB välillä. Täytyy ottaa huomioon, että tämä 70-80 dB välikin on hiljaisempi kuin ”perus imureissa” ja esimerkkinä, normaali keskustelu ihmisten välillä on n. 50 dB.

Imukyky/puhdistustehokkuus

Varmasti jopa tärkein ominaisuus, eli kuinka hyvin imuri kykenee puhdistamaan ja imemään kaikennäköistä likaa pölystä – hiekkaan. Moni robotti-imurin valmistaja yrittää mainostaa moottorin tehokkuudella, että robotti olisi hyvä puhdistamaan, mutta tehokkuus ja numerot eivät aina kerro kaikkea. Joskus pienemmillä tehoilla varustettu voi olla huomattavasti parempi imuroimaan, kuin tehokkaalla moottorilla varustettu.

Likasäiliön koko

Likasäiliön tilavuutta kannattaa pohdiskella, riippuen paljonko asuntoosi kertyy likaa. Jos asut isossa kodissa tai likaa kertyy jostain syystä paljon esim. lemmikkieläimistä, lapsista, aikuisista tai mistä tahansa, niin kannattaa katsoa malleja isolla säiliöllä. Isommalla säiliöllä, ei ainakaan tarvitse koko ajan olla tyhjentämässä pölyjä pois. Robotti-imureista löytyy yleensä, joko pelkkä säiliö, joka vaatii vähän enemmän hommaa tyhjentämisessä ja sen putsaamisessa. Toinen vaihtoehto on pussi, joka on vähän näppärämpi.

Kestävyys ja laatu

Kukapa ei haluaisi kestävää ja laadukasta aina kun ostaa jonkun tuotteen. Kaikki robotti-imurit ei valitettavasti sitä ole. Pienemmällä budjetilla on mahdollista löytää paras robotti-imuri juuri sinun käyttöösi, mutta se vaatii pientä tutkiskelua. Ei siis kannata ostaa summamutikassa halvinta mahdollista lähikaupasta, koska se kostautuu sitten rahallisesti myöhemmin, kun täytyy vuoden päästä ostaa uusi.

Mistä sitten tiedän, mikä on kestävä robotti-imuri? Yksi hyvä vinkki on katsoa imurien takuita, valmistajat, jotka tietävät, että tekevät laadukkaita malleja, uskaltavat myös antaa pidempiä takuuaikoja tuotteillensa. Toinen hyvä on lukea arvosteluita ja jättää tutkiminen muille, kuten tässä artikkelissa teemme.

Akunkesto

Akunkeston tarpeellisuus riippuu paljon asuntosi koosta. Isommassa asunnossa, kannattaa jo alkaa katsomaan akunkestoa tai vähintään tarpeeksi älykästä robottia, joka osaa itse virran ollessa lopussa huristella latausasemalla lataamaan akkuja. Ei tällaisesta omatoimisesta imurista pienemmässä asunnossa varmasti haittaa ole, mutta akunkestolla ei ole niin paljon merkitystä.

Suodattimet

Suodattimissakin on eroa ja on tärkeää, että se on laadukas, erityisesti allergikoilla ja lemmikkitalouksissa. Suodattimella on kuitenkin tärkeä tehtävä, erottaa ilmasta, mm. pölyn, hiukkaset ja allergeenit.

Tärkeää on katsoa, että imurista löytyy HEPA (High Efficiency Particulate Air) – suodatin. HEPA-tittelin suodattimelle ansaitsee, jos se pystyy erottamaan läpipuhalletussa ilmassa kulkeutuvista likahiukkasista 99.7%, mukaan lukien mikroskooppisen pienet hiukkaset.

Puhelinsovellus

Monista robotti-imureista löytyy puhelinsovellus, jonka voi yhdistää robottiisi, mutta ei kaikista. Puhelinsovellus mahdollistaa imurin ohjaamisen ja tietojen tarkastelun kätevästi sovelluksella. Sovelluksilla pystyy määrittämään asetuksia, käynnistää imurin ja nähdä monia eri tietoja, kuten robotin piirtämän pohjakartan kodistasi.

Robotti-imurin korkeus

Löytyykö kodistasi korkeita kynnyksiä tai muita esteitä, joiden yli imurin täytyy päästä? Kodeista löytyy paljon esteitä imureille, joten täytyy varmistaa, että se mahtuu kulkemaan kaikissa paikoissa, joissa sen halutaan kulkevan, esim. sohvien ja sänkyjen alta, muiden huonekalujen alta, kynnysten päältä sekä nurkista ja kulmista.

Jos kodistasi löytyy paljon nurkkia ja kulmia, varmista, että robotista löytyy harjat sivuilta. Pääasia, että esim. robotti ei ole korkeampi kuin sängyn alareuna, niin se mahtuu sinne huristelemaan ja imemään pölyä.

Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon?

1. Lattian materiaali ja matot

Jos kodistasi löytyy paljon isoja pörröisiä mattoja, tarvitset robotti-imurin, jossa on voimakas imukyky. Kaikki mallit eivät pörröisistä matoista pidä, vaan suosivat kovia materiaaleja. Valitsemalla imurin, jonka moottorista löytyy paljon Watteja, varmistat, että robotti-imuri pystyy liikkua asunnossasi.

2. Robotti-imuri koiratalous

Tässä tullaan ylempänä mainittuun kohtaan, eli suodattimeen. Jos asunnossasi asustelee koiria tai, mitä tahansa karvaisia eläimiä, suosittelemme ostamaan laadukkaan robotti-imurin hyvällä suodattimella.

Mikä on paras robotti-imuri?

Paras robotti-imuri tällä hetkellä on iRobot Roomba S9 Plus. Kyseinen imuri on kokonaisvaltaisesti paras valinta robotti-imuriksi. Siitä löytyy uskomattoman tehokas imukyky, jonka avulla se puhdistaa erinomaisesti kaiken mahdollisen lian ja pölyn. Jos haluat, että kodistasi löytyy vain parasta ja hinta ei ole ongelma, suosittelemme valitsemaan iRobot Roomba S9 Plussan.

Paras robotti-imuri 2024 lyhyesti

  1. iRobot Roomba S9 Plus – Paras robotti-imuri tällä hetkellä.
  2. Roborock S7 – Paras valinta keskihintaisella budjetilla.
  3. iRobot Roomba 675 – Halpa, mutta hyvä robotti-imuri.
  4. Roborock E4 – Halpa robotti-imuri eläintalouksiin
  5. Roborock S5 Max – Paras keskihintainen valinta eläintalouksiin.
  6. Evovacs T8 – Paras moppaava robotti-imuri.

Parhaat robotti-imurit 2024

1. Paras robotti-imuri: iRobot Roomba S9 Plus

irobot roomba s9 plus on paras robotti-imuri tällä hetkellä
Arvostelun voittaja ja paras valinta, jos haluat parhaan mahdollisen robotti-imurin.

Todella monen parhaan robotti-imurin arvostelun voittaja ja niin myös meidän. Jos budjetilla ei ole väliä ja halua, että kodistasi löytyy tämän hetken paras robotti-imuri, on iRobot Roomba S9 Plus valintasi. Tästä uusimmasta mallista löytyy kaikki, mitä robotti-imurilta voi toivoa.

Siitä löytyy uskomattoman paljon uusia eri teknologioita, jotka tekee kotisi puhtaana pitämisestä vaivatonta.

iRobot Roomba S9 plus on sen veran älykäs kaveri, että se oppii Imprint Smart Mapping -tekniikan avulla kotisi huoneet ja osaa puhdistaa ne väistämällä huonekaluja.

Sovelluksen avulla pystyt määrittämään paljon eri asioita, kuten antamaan nimiä huoneellesi ja käskeä imurin siivoamaan pelkästään tietyn huoneen sekä aikatauluttamaan haluamasi siivouspäivät.

Tämä robotti osaa virran ollessa lopussa ajaa itse latausasemaan huilimaan, ennen akun tyhjentymistä sekä tyhjentää säiliöstään kaikki liat pussiin.

Kehittyneiden sensoreiden ja kolmivaiheisen puhdistusjärjestelmän ansiosta robotti osaa väistää huonekalut, portaat ja pystyy ajamaan pörröisten mattojenkin päältä jäämättä niihin jumiin. Unohtamatta kulmaharjaa, joka pitää, että kodin nurkat ja kulmat tulevat myös puhtaaksi.

Laitteessa on yllättävän lyhyt latausaika, vain puolitoista tuntia, jonka avulla se jaksaa imuroida jopa kaksi tuntia.

iRobot Roomba S9 plus sopii kaikenkokoisiin asuntoihin ja myös lemmikkitalouksiin. Ominaisuuksiensa ansiosta tämä imuri on helppo valinta tämän hetkeen parhaaksi robotti-imuriksi. Jos laitteen hinta ei ole ongelma ja haluat tehdä kotisi siivoamisesti helppoa, voimme vain suositella tätä laitetta.


2. Paras keskihintainen robotti-imuri: Roborock S7

roborock S7 on paras keskihintainen robotti-imuri
Loistava valinta ja todella hyvä hintalaatusuhteeltaan.

Roborock S7:sta löytyy kaikki nykyaikaiset teknologiat, mitä robotti-imurilta voi haluta ja todella edulliseen hintaan, jos katsoo laitteen ominaisuuksia ja puhdistustehokkuutta. Tämä laite ei jää paljoa jälkeen yli puolet kalliimmasta meidän testivoittajasta iRobot Roomba 9 plus:sta. Jos haluat parhaan mahdollisen keskihintaisen robotti-imurin ja tehdä kodin siivoamisesti vaivatonta, meidän on helppo suositella tätä robottia.

Aikaisemmasta mallista on paranneltu harjamallia, joka on nyt kokokuminen. Kokokuminen harjamalli yhdistettynä uuteen VibraRise sooniseen moppaustekniikkaan mahdollistaa varmistaa entistä paremman lian poiston. Eikä siinä vielä kaikki, nimittäin tämä älykäs moppi tunnistaa ultraäänisensorien avulla matot ja osaa tarvittaessa nostaa mopin ylös ja vaihtaa tarvittavan tilan maton imuroimiseen.

Laitteesta löytyy myös kaikki tarvittavat ajastimet, joita voit säädellä sovelluksella ja asettaa haluamasi siivousajankohdat haluamiin huoneisiisi.

Tämä robotti siis imuroi ja moppaa ja varmistaa, että kotisi pysyy puhtaana. Imurin eri asetuksia voi räätälöidä monella eritavalla mm. veden virtauksen, imun ja äänivärähtelyn voimakkuutta.

Roborock S7:sta löytyy tietysti tottelee myös ääniohjausta sekä se jaksaa imuroida kerralla jopa tuntia, mikä on enemmän kuin yli puolet kalliimmassa iRobot Roomba:ssa.

Roborock S7 tarjoaa kaiken, mitä imurilta voi toivoa ja vielä enemmänkin, nimittäin moppauksen. Tämä robotti sopii kaiken näköisiin ja kokoisiin koteihin, koiratalouksista – lapsitalouksiin. Uskomattoman hyvä paketti hintaansa nähden, iso suositus meiltä ja niin myös monelta muulta.


3. Paras halpa robotti-imuri: iRobot Roomba 675

Onko sinulla etsinnässä edullinen, mutta hyvä imuroiva robotti kotiin? iRobot Roomba 675 on paras vaihtoehto sinulle. Tämän robotin hintaan on saatu mahtumaan ominaisuuksia, mitä on vain kalliimmissa malleissa.

Robotista löytyy iAdapt-navigointijärjestelmä, minkä avulla se osaa liikkua kodissasi samalla tunnistaen esteet, esim. tuolien jalat, portaikot. Laite osaa havaita likaisimmat kohdat ja jää niihin puhdistamaan huolellisemmin.

Kolmivaiheinen imurointi, kahdella monipintaharjalla ja yhdellä reunaharjalla pitää huolen siitä, että lattiat, nurkat ja reunat tulevat puhtaaksi kaikesta mahdollisesta liasta, pölystä ja isommistakin roskista.

Älypuhelimella voit ohjata robottiasi kolmen eri toiminnon välillä: Clean, Spot ja Dock. iRobot Roomba 675 on myös todella matala, joten se mahtuu matalienkin huonekalujen alta.

Kokonaisuudessaan tämä robotti on loistava paketti. Super yksinkertainen käyttää ja tulee puhdasta jälkeä. Ainut miinus tulee siitä, että laite ei ole ihan paras talouksiin, jossa on todella karvaisia ja pörröisiä eläimiä.


Parhaat robotti-imurit eläintalouksiin

Kaikki robotti-imurit eivät ole yhtä hyviä eläintalouksiin, kuin toiset. Karvasiin koteihin vaaditaan voimakasta imutehoa ja laadukasta suodatinta. Harjan olisi hyvä olla esim. täyskumia, niin karvat eivät takerru siihen. Alapuolelta löydät parhaan keskihintainen ja halvan robotin imuroimaan eläintalouksiin.

Jos etsit kaikista parasta, suosittelemme testimme voittajaa iRobot Roomba S9 Plus, joka on paras robotti-imuri kaikilla osa-alueilla, myös eläintalouksissa.

1. Paras halpa robotti-imuri eläintalouksiin: Roborock E4

Täydellinen valinta kotiin, josta löytyy karvaisia otuksia ja on pienemällä budjetilla liikkeellä. HEPA-suodatin pitää huolen, että läpipuhalletusta ilmasta napataan talteen kaikki allergeenit ja mikroskooppiset pölyhiukkaset. Loistava vaihtoehto siis myös allergikoille.

Tehokas imukyky imee karvat ja liat kaikilta pinnoilta, pörröisistä matoista – koviin lattioihin. Laite myös havaitsee pinnan, jossa huristelee ja osaa sen mukaan säätää imun voimakkuutta.

Hyvä, laadukas ja halpa robotti erityisesti eläintalouksiin.


2. Paras keskihintainen robotti-imuri eläintalouksiin: Roborock S5 Max

Roborock S5 Max on kuin tehty eläintalouksiin, jossa majailee karvaisia kavereita. Se kykenee siis muuhunkin, kuin vain karvojen keräämiseen, nimittäin siltä löytyy taidot imurointiin, moppaamiseen sekä lakaisemiseen. Super tehokas 2 000 Pa imuteho varmistaa, että karvaisten otusten karvat varmasti lähtevät matoista.

Voit myös asettaa tällä laitteella alueita, joihin sillä ei ole asiaa, esim. eläinten ruokakipot, niin se ei käy siivotessa kaatelemassa niitä.

Imurista löytyy uusimmat teknologiat, mm. HEPA-suodatin, ääniohjaus, kartan tallentaminen, huonetunnistus, esteen ylitys, ajastus ja paljon muuta.

Kiteytettynä tämä laite hoitaa karvaisimmatkin kodit puhtaaksi sopusuhtaiseen hintaan.


Paras moppaava robotti-imuri: Evovacs T8

Evovacs T8 robotti-imurissa yhdistyy tehokas imurointi sekä moppaus. Siitä löytyy kaikki viimeisimmät herkut teknologian puolelta, sovellus, kartan tallentaminen, tavaroiden väistäminen ja kaiken lisäksi kamera.

Laite piirtää kartan kodistasi ja näin osaa jatkossa puhdistaa kotisi paremmin. Halutessasi voit rajata alueita, mihin et halua sen menevän. Robotti pystyy kapuamaan jopa yli 2cm korkojen yli.

Kameran avulla voit tarkastella, mistä tahansa, mitä robotti puuhailee ja halutessasi katsoa jäikö vaikka ovi auki tai mitä eläimesi puuhailevat poissa ollessasi.

Hintalaatusuhteeltaan huippuluokan moppaava robottia, joka osaa imuroida ja mopata samaa aikaa, näin pitäen kodin siistinä.

Usein kysytyt kysymykset robotti-imureista

Mikä robotti-imuri on hyvä?

Se riippuu paljon tarpeistasi ja budjetistasi, paljonko olet valmis maksamaan robotti-imurista ja tuleeko se talouteen, jossa on lemmikkejä. Jos budjetilla ei ole väliä ja haluat parhaan mahdollisen jokaisella osa-alueella, iRobot Roomba S9 Plus on testivoittajamme.

Paljon robotti-imuri maksaa?

Robotti-imurin saa alle sadalla eurolla ja kalleimmat mallit ovat yli tuhat euroa. 150-300 eurolla saa jo hyvän robotin. 500 eurosta ylöspäin saa imurin kaikilla herkuilla ja teknologioilla. Jos robotti-imurin hinta on alle 100, se tuskin on kovin laadukas, vaikka hinta ei aina kerro kaikkea.

Meneekö robotti-imuri kynnysten yli?

Suurin osa robotti-imureista pääsee jonkinlaisen esteen yli. Riippuu paljon imurista, minkälaisista korkeuksista se selviää. Korkeimmat esteet on 1,5-2cm, joiden yli imuri pystyy kiivetä.

Onko robotti-imurit parempia kuin perus imurit?

Nykyajan robotti-imurit on sen verran kehittyneitä, että perinteiset imurit jäävät jo kakkoseksi. Robotti-imurit pääsevät helpommin vaikeisiin paikkoihin esim. sohvan alle ja sängyn alle. Harvoin joka kerta siivotessa tulee siirreltyä sohvia ja kaikkia huonekaluja.

Pitääkö robotti-imureita pestä ja huoltaa?

Suositeltavaa olisi pestä ja huoltaa robottia samalla tavalla kuin perinteistä imuria. Tähän kuuluu siis säiliön tyhjennys, suodattimien puhdistus ja vaihto sekä harjan putsaaminen. Huoltaminen pidentää imurin käyttöikää. Kaikkien imurien mukana tulee omat ohjeet, miten voit pitää imuristasi hyvää huolta.

Yhteenveto ja testaajien kokemuksia

Robotti-imurit ovat kehittyneet hurjaa tahtia ja niistä löytyy uskomattomia teknologioita kodin pohjapiirroksen piirtämisestä – kameroihin. Imuroivat robotit ovat jo tässä vaiheessa kehittyneet sen verran, että perus imurit jäävät kakkoseksi. Imureiden tullessa markkinoille, olivat ne pitkään aika kehnoja, vähän väliä sai olla auttamassa imuria, kun se oli jäänyt sukkaan jumiin tai muuten vaan ajelemassa seinään päin.

Jos kaipaat siivousapulaista kotiin ja haluat helpotusta siivoamiseen, nyt on hyvä aika hypätä kelkkaan ja hankkia oma robotti pitämään koti puhtaana!