Parhaat kahvinkeittimet rivissä.

Oletko harkinnut uuden kahvinkeittimen ostamista ja haluat tietää, mikä on tämän hetken paras kahvinkeitin, juuri sinun käyttöösi?

Löydät tästä oppaasta ja vertailusta parhaan mahdollisen kahvinkeittimen moneen eri budjettiin ja käyttötarpeeseen.

Suomalaiset ovat maailman ahkerimpia juomaan kahvia, juomme testien mukaan 5 kuppia päivässä per henkilö.

Kahvinkeittimen valinnastakin on tullut nykyisin yllättävän hankalaa, koska lukuisa määrä eri valmistajia valmistaa monenlaisia erilaisia kahvinkeittimiä, hurjalla määrällä erilaisia ominaisuuksia.

Tästä syystä koemme, että tällaisesta osto-oppaasta ja vertailusta voi olla monelle hyötyä, toivottavasti myös sinulle.

Löydät vertailun lisäksi oppaastamme ohjeet siihen, miten me olemme selvittäneet parhaat kahvinkeittimet, sekä voit käyttää niitä hyödyksi selvittääksesi itse, mikä kahvinkeitin on paras vaihtoehto keittämään sinulle kupposen kuumaa.

Valitse paras kahvinkeitin kahvihetkiin kaveriksesi keittämään makoisat kahvit kavereillesi.

Paras kahvinkeitin 2024 lyhyesti

Parhaat kahvinkeittimet 2024

Alapuolelle listattuna vertailu ja tämän hetken paras kahvinkeitin moneen eri kategoriaan ja budjettiin.

1. Paras kahvinkeitin: Moccamaster Automatic S

Moccamaster Automatic S on paras kahvinkeitin.
Vertailun voittaja ja tämän hetken paras kahvinkeitin

Moccamaster Automatic S on vertailumme voittaja ja markkinoiden paras kahvinkeitin tällä hetkellä.

Kukapa kahvinjuoja ei olisi Moccamasterista kuullut ja sellainen monen keittiöstä löytyy.

Moccamaster Automatic S on hollantilaisten uusinta kädenjälkeä.

Tällä Moccamasterin uusimmalla huippumallilla ja monipuolisella kahvinkeittimellä keität 10 herkullista kuppia kahvia 6 minuutissa. Yhdeksi kahvikupin kooksi lasketaan n. 200 ml.

Kyseinen kahvinkeitin on ladattu täyteen ominaisuuksia, kuten automaattinen tippalukko, virrankatkaisu ja merkkivalo, joka ilmoittaa, kun olisi hyvä aika poistaa kalkit.

Kahvinkeitin sammuu itsestään 40 minuutin kuluttua, joka tekee laitteesta myös paloturvallisen.

Kahvin suodatuslämpötila on 92-96 oC:n lämpötilassa, jota pidetään täydellisenä lämpönä irrottamaan kahvin aromit.

Moccamasterin toinen lämmityselementti pitää kahvin 80-85 oC:n lämpötilassa, joka valmiin kahvin paras lämpötila.

Keittimestä löytyy myös kirjainyhdistelmä ECBC eli European Coffee Brewing Center, joka tarkoittaa, että kahvinkeitin laadukas.

Moccamasterin kaikki mallit ovat takuuvarmoja valintoja, niiden pitkästä takuusta ja varaosien helposta saatavuudesta. Sekä tietysti tärkeimmästä eli hyvän makuisesta kahvista.

Jos etsit luotettavaa kahvinkeittäjää keittiöösi, tämä kahvinkeitin paras valinta.

2. Paras kahvinkeitin myllyllä: Philips Grind & Brew HD7769

Philips Grind & Brew HD7769 on paras kahvinkeitin myllyllä.
Paras jauhava kahvinkeitin myllyllä.

Paras kahvinkeitin myllyllä on Philips Grind & Brew HD7769, sen tarjoamien huippuominaisuuksien takia.

Ominaisuuksina tästä jauhavasta kahvinkeittimestä löytyy tippalukko, AromaTwister-suutin, 12 kahvikupillisen tilavuus, kaksoissäiliö, ajastin LCD-näyttö ja kahvimylly, sekä se on tyylikkäästi muotoiltu.

AromaTwister-suutin auttaa kahvia sekoittumaan tasaisesti sen valuessa ja tämän ansiosta kahviin tulee tasainen ja herkullinen maku.

Sisäänrakennetun kahvimyllyn ansiosta, saat kahvipavuista jauhettua valmistettua kahvia helposti sekä kaksoissäiliön ansiosta voit sekoittaa papulajeja keskenään ja luoda oman maukkaan kahvimaun.

Isolla LCD-näytöllä valitset asetuksesi helposti, kuten kahvin vahvuuden, mieto, keskivahva tai vahva. Tällä kahvinkeittimellä pystyt myös valita 9 eri jauhatusasetuksesta ja löytää omaan makuusi parhaimman.

Miinuksina laitteesta löytyy sen kovaäänisyys, turhan innokas piippailu ja säädöt vaativat alkuun vähän harjoittelua, vähintään ohjekirjaa.

Philips Grind & Brew HD7769 jauhava kahvinkeitin on sinulle, joka haluat herkullista kahvia vastajauhetuista pavuista tyylikkäällä ja luotettavalla laitteella.

3. Paras termoskahvinkeitin: Moccamaster KBGT741 Thermo

Moccamaster KBGT741 on paras termoskahvinkeitin.
Paras termoskahvinkeitin.

Paras termoskahvinkeitin on Moccamaster KBGT741 Thermo.

Tämä hollantilaisten käsin valmistama kuuluisa Moccamaster keittää sinulle, perheelle ja ystävillesi 10 kuppia kahvia vain 6 minuutissa.

Moccamaster KBGT741 Thermo tarjoaa kaikki tarvittavat automatisoidut ominaisuudet tippalukosta – automaattisen virrankatkaisuun.

Moccamasterit on helppo ja varma valinta, niiden valmistaman maukkaan kahvin ja korkealaatuisuuden ansiosta.

10 vuoden takuu, joka myönnetään kaikille Moccamaster -kahvinkeittimille kertoo paljon, että valmistajilta löytyy luottoa.

Tämän termoskahvinkeittimen termospullo pitää kahvin lämpimänä 2 tuntia ja pakkauksen mukana tulee sekoituskorkki ja kierrekorkki.

Kuparinen lämmityselementti takaa sinulle täydellisen makuiset kahvit. Näiden kaikkien ominaisuuksien takia Moccamaster KBGT741 Thermo on helppo valinta vertailumme parhaaksi termoskahvinkeittimeksi

4. Paras halpa kahvinkeitin: Electrolux EKF3300

Electrolux EKF3300 on paras halpa kahvinkeitin.
Edullinen ja hyvä kahvinkeitin.

Electrolux EKF3300 on paras kahvinkeitin pienemmälle budjetille.

Tämä kahvinkeitin saattaa olla myös valintasi, vaikka budjettisi ei ole pieni, nimittäin monessa arvostelussa on arvostelijat olleet sitä mieltä, että tämä n. 30 euron kahvinkeitin keittää paremmat kahvit, kuin Moccamasterit

Kyseinen kahvinkeitin sai myös kuluttaja-lehdeltä hyvä ostos -maininnan 02/2017 painoksessa. Testissä oli 30 kahveihin perehtynyttä maistajaa, jotka päätyivät tulokseen, että tämä kahvinkeitin keittää paremmat kahvit kuin, Moccamaster KBG962.

EKF3300 -malli tarjoaa loistavat ominaisuudet näin halpaan pakettiin, kuten automaattinen virrankatkaisu ja konepestävän lasikannun. Mikä tärkeintä, se keittää uskomattoman hyvän makuista kahvia.

Tästä kahvinkeittimestä on vaikea miinuksia löytää. Jos etsit kahvinkeitintä, joka tekee kaiken tarpeellisen, eli keittää taivaallista kahvia edulliseen hintaan, on Electrolux EKF3300 -mallia helppo suositella.

5. Testivoittaja kahvinkeitin: Siemens TC86303

Siemens TC86303 on testivoittaja kahvinkeitin.
Kuluttajalehden testivoittaja.

Siemens TC86303 on monen testin voittaja, tunnetuin on kuluttaja-lehden tekemä testi, jossa vertailtiin 35 eri kahvinkeitintä.

Tässä kahvinkeitin sinulle, joka haluat kehutun ja varman masiinan keittämään herkulliset aromikkaat kahvit.

TC86303 -mallista löytyy kätevä ajastin, jonka avulla ajastat esimerkiksi illalla sen keittämään kahvit, niin voit herätä aamulla kahvin tuoksuun.

AromaSensePlus on Siemensin salainen resepti antamaan kahville mahtavan aromin, keitit sitten koko pannullisen tai vain yhden kupin.

Kahvinkeittimestä löytyy myös tippalukko ja se on erittäin helppokäyttöinen.

Jos etsit testivoittajaa, on Siemens TC86303 paras valintasi.

6. Paras kahvinkeitin hinta-laatusuhde: Wilfa CM2W-A125

paras kahvinkeitin hinta-laatusuhde
Paras hinta-laatusuhde.

Wilfa CM2W-A1250 tarjoaa hinta-laatusuhteeltaan parhaan paketin.

Alle 200 euron hintaan, tämä kompakti 1,25 litran kapasiteetilla varustettu kahvinkeitin tarjoaa loistavat ominaisuudet, kuten optimaalinen lämpötila, uuttoajan säätö ja puhdistusmuistutus. Harvassa on näin edulliset kahvinkeittimet, jotka tarjoavat huippuominaisuudet.

Laitteelle myönnetty 5 vuoden takuu kertoo paljon keittimen laadusta, sekä se täyttää European Coffee Brewing Centren lämpötilan ja valmistusajan kriteerit.

Kyseessä on siis laadukas kahvinkeitin loistavalla hinta-laatusuhteella, valmistamaan laadukasta ja maukasta kahvia.

Lue lisää keittiön pienkoneista.

Miten valita paras kahvinkeitin?

Käydään läpi vertailussa käyttämiämme ominaisuuksia ja kysymyksiä, joita voit itsekin helposti hyödyntää, jos et löytänyt mieleistäsi kahvinkeitintä oppaastamme.

Kahvinkeittimien valintaan vaikuttaa monelle myös moni muu asia kahvin maun lisäksi, kuten kahvinkeittimet ulkonäkö ja sopiiko se sisustukseen.

Löydät kysymyksiä ja ominaisuuksia listattuna alapuolelle.

1. Hinta

Ihan ensimmäiseksi on tärkeä lähteä miettimään, että mikä on budjettisi ja paljonko olet valmis laittamaan rahaa kiinni kahvinkeittimeen. Muista, että hinta ei aina kerro kaikkea ja sen todistaa vertailussamme ollut Electrolux EKF3300.

2. Pannun koko

Kuinka montaa kahvinjuojaa taloudessasi on? Keitätkö ystävillesi kahvia? Montako kuppia kahvia tarvitsee keittää kerralla? Siinä muutama kysymys, jolla pääsee alkuun valittaessa kahvinkeitintä.

Jos esim. keität kahvia vain itsellesi ja juot yhden kupin kerralla, tuskin tarvitset isoa kahvinkeitintä isolla pannulla.

Yleisin määrä, jota kahvinkeittimet kerralla keittävät on n. 12 kuppia, mutta tarvittaessa löytyy myös isompia, jopa 16 kuppia kerralla keittäviä.

3. Kahvinkeittimen koko

Kahvinkeittimiä on paljon erikokoisia ja pannun koon lisäksi on hyvä pohtia, että paljonko haaveleimasi kahvinkeitin vie tilaa ja löytyykö sille paikkaa.

4. Ajastimella vai ilman?

Ajastimen avulla pystyt helposti määrittämään ajan, jolloin haluat, että kahvinkeitin alkaa automaattisesti keittämään kahvia. Tämä on kätevä toiminto esimerkiksi asettaa illalla, niin aamulla ei tarvitse kiukkuisena ja väsyneenä olla keittelemässä kahvia.

5. Miten nopeasti juot kahvia?

Kyllä tätäkin kannattaa miettiä, koska pitkään pannussa istunut kahvi ei maistu hyvältä. Monista kahvinkeittimistä löytyy, etenkin Moccamastereista löytyy lämmityselementti, joka auttaa pitämään kahvin koko ajan optimaalisessa lämpötilassa, eikä päästä sitä väljähtymään.

6. Vahvuuden säätö

Jos taloudestasi löytyy monta kahvinjuojaa, jotka pitävät eri vahvuisista kahveista, niin toiminto, jonka avulla voit säätää keitetyn kahvin vahvuutta auttaa keittämään kaikille hyvät kahvit helposti.

7. Puhdistus ja helppokäyttöisyys

Kahvinkeittimet vaativat myös puhdistamista ja, mitä parempaa huolta niistä pidät, sitä kauemmin ne kestävät.

On hyvä tarkistaa, kestääkö osat konepesua ja miten helppo, sitä on puhdistaa.

Uusimmista kahvinkeittimistä löytyy toiminto, jonka avulla kahvinkeitin pystyy kertomaan, kun se haluaisi päästä kalkista eroon.

8. Varaosat

Etenkin arvokkaalle kahvinkeittimelle on tärkeä löytyy tarvittaessa löytää varaosia. Halvemmalla kahvinkeittimellä ei välttämättä ole niin väliä, mutta jos kahvinkeitin maksaa monta sataa euroa, on hyvä, että koko laitetta ei tarvitse vaihtaa.

Moccamasterit ovat hyviä siitä, että niihin on helppo löytää varaosia, jonkun osan rikkoutuessa.

Usein kysytyt kysymykset kahvinkeittimistä

Miksi moccamaster on paras?

Moccamaster on monen mielestä paras, koska ne ovat laadukkaita ja kestäviä kahvinkeittimiä 10 vuoden takuulla, johon helppo löytää ja vaihtaa varaosia.

Miten kahvinkeitin toimii?

Perus kahvinkeitin toimii yksinkertaisuudessaan niin, että se valuttaa keittimen lämmittämää vettä kahvipurujen ja suodatinpussin läpi kahvia pannuun.

Miten kahvinkeitin puhdistetaan soodalla?

Ruokasoodaa voi ripottaa kahvinkeittimen komponentteihin ja harjata ne kostealla astianpesuharjalla. Pesua vaativat etenkin, suppilosuodatin, kannu ja vesisäiliö.

Miten usein kahvinkeitin puhdistetaan?

Kahvinkeitin kannattaa puhdistaa vähintään kuumalla vedellä jokaisen käytön jälkeen ja vähän isompi ja tarkempi pesu, olisi suositeltavaa tehdä vähintään kerran kuussa.

Miten kahvinkeittimelle tehdään kalkinpoisto?

Kalkinpoisto kahvinkeittimelle on hyvä tehdä sitruunahapon avulla. Laita n. 2 rkl sitruunahappoa puoleen litraan vettä ja kaada se vesisäiliöön.

Keitä puolet ja jätä puolet vaikuttamaan 30 minuutiksi. Anna loppujen valua pois ja keitä muutama pannullinen pelkästään puhdasta vettä.

Onko suodatinpussilla väliä?

Jos haluat mennä maku edellä, valkaistu suodatinpussi on parempi siihen asiantuntijoiden mukaan, mutta miinuksena siinä on, että valkaisematon suodatinpussi on luonnolle ystävällisempi.