Parhaat puhelimet vertailussa

Oletko päivittämässä vanhaa puhelinta uuteen ja haluaisit tietää, että miten saat rahoillesi parasta vastinetta? Jos haluat tietää, että mikä olisi sinulle paras puhelin vuodelle 2024 ja siitäkin eteenpäin, olet löytänyt oikeaan paikkaan.

Otamme tässä osto-oppaassa ja vertailussa selvää tämän hetken ja vuoden 2024 parhaat puhelimet, olit sitten isolla tai pienemmällä budjetilla liikkeellä.

Päivitämme tätä vertailua ja pidämme valinnat ajan tasalla, joten voit olla varma, että valinnat ovat aina tuoreita.

Mikä on paras puhelin?

Valinta parhaaksi puhelimeksi juuri sinun käyttöösi vaikuttaa moni asia, kuten budjetti ja etenkin tärkein, että kumpaan leiriin kuulut, Android vai i0S. Android-käyttöjärjestelmä löytyy useamman eri laitevalmistajan puhelimesta Näitä laitevalmistajia on esim. Huawei, Samsung, Xiaomi, Honor, Motorola, Google sekä OnePlus.

iOS-käyttöjärjestelmä eroaa siinä, että se löytyy vain ja ainoastaan Applen valmistamista laitteista, eikä mistään muusta. Android-puhelimia etsiessä siis valikoima on paljon laajempi ja jos olet omenan puoleen, niin valinta on huomattavasti helpompi.

Löydät alapuolelta puhelimet kategorioittain, olit sitten etsimässä minkälaista puhelinta tahansa.

Paras puhelin 2024 vertailu lyhyesti

Parhaat puhelimet 2024

Alapuolella meidän valintamme tämän hetken parhaiksi puhelimiksi. Löydät 5 parasta puhelinta jokaiseen tarpeeseen ja budjettiin.

Paras Android puhelin – Samsung Galaxy S24 Ultra

Paras android puhelin on Samsung Galaxy S24 Ultra

Jos budjetilla ei ole väliä ja etsit parasta mahdollista puhelinta tehoiltaan ja ominaisuuksiltaan, sekä haluat Android -käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen on Samsungin lippulaivamalli Samsung Galaxy S24 Ultra paras valinta.

Kyseessä on vuoden 2024 Android puhelimien ehdoton kuningas, tai kuningatar. Malli julkaistuun tammikuussa, eli kyseessä on vielä erittäin tuore malli.

Erittäin tehokas Snapdragon 8 Gen 3 -prosessori pitää huolen, että puhelin ei hyydy raskaammassakaan käytössä.

Kamera puhelimessa on aivan omaa luokkaansa. Hurjalla 200 megapikselin kameralla otat huippuluokan kuvia. Ei pidä unohtaa mallin zoomia, joka ei jätä ketään kylmäksi. Voit zoomata halutessa vaikka kuuhun asti avaruuszoomilla (engl. Space Zoom).

Tämä on sinulle, joka haluat rahoillesi parasta vastinetta. Vuoden 2024 paras Android puhelin.

Paras iPhone – iPhone 15 Pro Max

Paras iPhone on iPhone 15 Pro Max

Paras iPhone on Applen uusin malli iPhone 15 Pro Max. Puhelimesta löytyy huippu tehot ja kamera. iPhonet on myös erittäin tunnettuja helppokäyttöisyydestä ja turvallisuudesta.

Jos kuulut Applen leiriin ja etsit iOS puhelinta, suosittelemme valitsemaan uusimman mallin, josta löytyy nopea A17 Pro -järjestelmäpiiri ja puhelinmarkkinoiden parhaimpia, ellei jopa paras kamera.

Miinuksia, jos pitäisi lähteä etsimään, niin monelle varmasti saattaa hinta olla turhan korkea puhelimelle. Kyseessä on myös Max -malli, eli se on varustettu suuremmalla näytöllä. Jos pienempi näyttö on mieleesi, niin saat samat tehot valitsemalla pelkän Pro -mallin.

Puhelimessa on 6,1-tuumainen Super XDR OLED -näyttö.

iPhone 15 on iso parannus aikaisempaan malliin, mikä on erittäin positiivista, koska yleensä parannukset ovat olleet hyvin pieniä.

Paras halpa puhelin – Google Pixel 6A

Paras halpa puhelin on

Tiukemmalla budjetilla liikkuessa tai, jos ei ole tarvetta arvokkaamman puhelimen ominaisuuksilla löytyy monia hyviä vaihtoehtoja. Vaihtoehtomme parhaaksi halvaksi puhelimeksi on Googlen valmistama Pixel 6A -malli.

Pixel 6A:sta löytyy Google Tensor -järjestelmäpiiri, joka löytyy kalliimmista ja uudemmista malleista.

Puhelimen pääkamera on erittäin hyvä ja laitteet ovatkin tunnettuja hyvistä kameroistaan.

Google pitää puhelimen ajan tasalla julkaisemalla säännöllisesti ohjelmisto- ja tietoturvapäivityksiä.

Valitsemalla puhelimeksesi Googlen Pixel 6A:n voit olla varma, että saat rahoillesi vastinetta, sulavan ja käyttäjäystävällisen käyttökokemuksen.

6A on halvempi malli, mutta siinä ei ole tingitty laadusta ja puhelin tarjoaa myös koko päivän kestävän akun. Jopa pitemmän, jos et ole puhelimen käytön suurkuluttaja.

Paras budjettimalli – Samsung Galaxy A55

Paras budjettimalli puhelin on Samsung Galaxy A55

Tiukemmalla budjetilla ollessa liikkeessä ja, jos et kaipaa lippulaivamallin tehoja, niin oiva valinta sinulle on Samsung Galaxy A55.

Järkevään hintaan on saatu mahtumaan paljon huippuluokan ominaisuuksia, jotka vetävät vertoja kalliimmillekin malleille.

Loistavaa suorituskykyä puhelimeen tuottaa kahdeksanytiminen Exynos 1480 -prosessori ja 8 GB RAM-muisti . Valtava 5000 mAh:n akun avulla puhelin pysyy hereillä päivän kovemmassakin käytössä.

Tässä keskihintaluokan puhelimessa pyörii Android 14 -käyttöjärjestelmä, jolle on luvattu ohjelmistopäivitystuki seuraavalle 4-5 vuodelle. Voit olla siis varma, että puhelimesi on vielä ajan tasalla monenkin vuoden päästä.

Paras taittuva puhelin – Oneplus Open

Paras taittuva puhelin on Oneplus Open

Oletko suunnannut katseesi kohti taittuvia puhelimia ja harkinnut hankkivasi sellaisen? Taittuvien puhelimien valmistajia ei vielä kovin montaa. Suomesta löytyy kolme eri valmistajaa: Honor, OnePlus ja Samsung.

Taittuvien puhelinten markkinoita on tällä hetkellä hallinnut Samsung, joka julkaisi hetki sitten uusimman mallinsa, SAMSUNG Galaxy Z Fold 5:n.

Mukaan markkinoille on kuitenkin nyt lähtenyt OnePlus, joka julkaisi viime syksynä oman mallinsa, OnePlus Openin.

Valitsemalla minkä tahansa näistä tämän hetken kolmikon puhelimesta, et voi mennä vikaan, mutta jos haluat niistä parhaan, niin suosittelemme valitsemaan OnePlus Openin.

Tehoja puhelimesta löytyy paljon, sekä tietysti valtavan kokoinen näyttö taitettuna, jotka vievät yhdessä paljon akkua. Tätä ongelmaa vähän onneksi korjaa pikalataus, jonka avulla saat nollasta sataan virrat alle tunnissa.

Tallennustilaa löytyy hurja määrä, 500 gigatavua, joka varmasti riittää monelle pitkäksikin aikaa.

Harmillisesti puhelimessa on vedenkestävyysluokituksena vain IPX4, joka tarkoittaa, että laite kestää roiskeita, mutta sitä enempää ei ole suositeltavaa puhelinta vedelle altistaa.

OnePlus Openista löytyy kirkas näyttö, paljon muistia, tehoja ja kaikki, mitä voit taitettavalta puhelimelta tällä hetkellä vaatia.

Mistä tiedän mikä on paras puhelin minulle?

Käydään läpi, mitä ominaisuuksia puhelimelta tarvitset, niin saat tietää, että mikä olisi paras puhelin juuri sinun käteesi. Puhelimien ominaisuuksia vertailemalla ja käymällä läpi saat vastauksen kysymykseesi. Käydään alempana läpi, joita on käytetty tässä vertailussa ja osto-oppaassa löytääksemme parhaat puhelimet jokaiseen kategoriaan.

Tärkeintä on miettiä, että mitkä ominaisuudet on sinulle tärkeitä ja millaisia ominaisuuksia puhelimelta tarvitset.

Koko ja rakenne

Aluksi on hyvä lähteä käymään läpi, että minkä kokoista ja painoista puhelinta etsit. Kaipaatko kevyempää ja pienempää vai suurempaa ja tukevampaa.

Myös materiaali on tärkeä miettiä, esimerkiksi onko puhelin alumiinia vai lasia. Lasi rikkoutuu helposti tippuessa.

Käytätkö puhelinta pölyisessä ja kosteassa ympäristössä? Muista tarkistaa, että puhelimesta löytyy veden- ja pölynkestävyys.

Näyttö

Näyttöä valittaessa tärkeää on heti miettiä, että onko suuri vai pieni näyttö enemmän makuusi. Esimerkiksi iPhonen puhelimia löytyy myös Max -malleina, joissa näytön koko on suurempi.

Puhelimen näyttö olisi myös hyvä olla kestävä, niin vahingon sattuessa se ei ole heti tuhannen palasina. Yksi hyvä on Gorilla Glass, parantaa suuresti puhelimen näytön kestävyyttä.

Resoluutiota on myös hyvä katsoa. Mitä isompi on puhelimen näytön resoluutio, niin sitä paremmalta se näyttää. Muista myös ottaa huomioon akun koko, jos valitset puhelimen suurella resoluutiolla, niin sen akku kuluu myös loppuun nopeammin.

Paneelityyppejä on myös erilaisia, kuten esim. LCD ja OLED.

Suorituskyky

Suorituskykyä katsoessa kannattaa suunnata katse heti ensin prosessorin malliin ja RAM-muistin määrään. Jos käytät montaa sovellusta samaan aikaan, niin tarvitsen RAM-muistia.

Kamera

Kuvailetko paljon puhelimella ja haluat, että kuvasi ovat huippuluokkaa? Tähän on heti hyvä lisätä, että nykyisin ei kannata pelkästään tuijottaa megapikselin määrää kamerassa, kuten ennen vanhaan oli tapana. Suurempi megapikselimäärä vaikuttaa paljon kuvien laatuun, mutta ei saa unohtaa sensorin kokoa ja pikselin laatua.

Pimeässä kuvatessa kaipaat suurempaa sensoria ja aukon kokoa. Yleensä puhelimista löytyy hyvin testikuvia, eli pääset katsomaan kuvia, joita puhelimen kameralla on otettu.

Monesti on myös mahdollista mennä liikkeeseen paikan päälle testailemaan puhelinta ja sen kameraa.

Yhteydet

Yhteyksissä puhuttaessa ensiksi on hyvä tarkistaa, että onko puhelimessa 5G tukea, jos sinulla on liittymä, joka sellaista tukee. Bluetooth-versiolla on väliä, koska vanhemmat eivät ole yhteensopivia muodostamaan yhteyttä uudempien versioiden kanssa, mutta uudemmat toimii vanhempien versioiden kanssa.

Valitsemalla puhelimen, jossa on uusin Wifi-standardi varmistat, että tiedostonsiirtonopeudet ovat mahdollisimman hyvät ja ne ovat myös energiatehokkaampia, mikä pidentää akun laitteen kestoa.