Oletko miettinyt uuden harrastuksen aloittamista tai olet jo kokeneempi konkari radio-ohjattavien eli RC-autojen parissa, mutta etsit uutta kokoelmaasi?

Olit sitten aloittelija, joka on kiinnostunut tai jo aikaisemmin harrastanut, olet löytänyt oikeaan paikkaan. Tämän vertailun ja oppaan avulla löydät itsellesi parhaan mahdollisen radio-ohjattavan auton, budjetista ja kokemuksestasi riippumatta.

Käydään läpi, mikä on paras radio-ohjattava auto, jokaiseen budjettiin sekä jokaiseen ajotilanteeseen, koska ennen ostopäätöstä, täytyy ottaa huomioon muutama seikka.

Pienellä tutustumiskierrokselle aiheeseen, osaat valita itsellesi juuri sen oikean radio-ohjattavan pienoisauton.

Skippaa lukeminen ja navigoi haluamaasi kohtaan sisällysluettelon avulla:

Mikä ihmeen RC-auto?

RC tulee sanoista Remote Control, eli Remote-Control autot.

RC-autot ovat lyhyesti radio-ohjattavia pienoismalleja autoista. RC-autoja liikkuvat ja kääntyvät radio-ohjauksen avulla.

RC-autossa on vastaanotin, joka mahdollistaa sen ohjaamisen erillisen ohjaimen avulla, joka sisältää lähettimen.

Sanotaan, että vaikkapa painat kaasua RC-auton ohjaimestasi, niin ohjain muuttaa tämän kaasun painamisen sähköiseksi signaaliksi ja lähettää sen radiotaajuudella RC-autoosi, jossa vastaanotin sijaitsee.

Tästä tulee nimi radio-ohjaus, radio-ohjattava auto ja niin edespäin.

Miten valita paras radio-ohjattava auto juuri sinulle?

Alapuolelle listataan asioita ja tärkeitä kysymyksiä, joita täytyy vähän mietiskellä ja kysyä itseltä ennen RC-auton valintaa ja ostoa.

Budjetti

Lähdetään ensimmäiseksi liikkeelle budjetista, joka on varmasti tärkein mietinnän aihe. Eli paljonko olet valmis laittamaan radio-ohjattavaan autoon rahaa kiinni. RC-autojen hinnoissa on isoja eroja ja hinnat vaihtelevat jopa 60 – 1000 € välillä.

Jos olet vasta aloittamasta harrastusta, saatat pärjätä aluksi vähän halvemmalla, mutta kuitenkin laadukkaalla radio-ohjattavalla autolla.

Kokeneempi konkari tämän harrastuksen parissa tietää todennäköisesti jo vähän enemmän, mitä RC-autolta haluaa ja millaista on etsimässä.

Ajoalusta

Seuraavaksi on hyvä lähteä miettimään, että millaisella alustalla aikoo RC-autolla ajaa. Oletko kiinnostunut ajamaan hankalammassa maastossa, hiekassa, asfaltilla tai ihan jopa oikealla RC-autoille suunnitellulla kilparadalla?

Kisaaminen

Aikaisempaa jatkoa, eli oletko kiinnostunut lähteä ihan kisaamaan muiden RC-autoja vastaan, vai haluatko vain itseksesi harrastella ja huristella ilman mitään kilpailuja muita vastaan.

Jos olet aloitteleva harrastelija, voi olla tietysti ihan hyvä aluksi harjoitella ja tutustua harrastukseen. Mikään ei tietysti estä sinua ostamasta hurjinta radio-ohjattavaa autoa ja lähteä radalle kisaamaan toisten harrastajien RC-autoja vastaan.

Varaosat

RC-auton valinnassa on erittäin tärkeä ottaa huomioon varaosien saanti, koska autoista löytyy tietysti kuluvia osia ja jos sattuu käymään vahinko ja rysäytät kaasu pohjassa puuhun, niin siinä saattaa osia rikkoutua.

Tämän takia me suosittelemme ostamaan RC-auton liikkeestä, josta saa menopelien lisäksi varaosia.

Hobbyfactory on tähän loistava liike, koska varaosia on tarjolla kaikkiin RC-autoihin, joita liikkeessä myydään. Jos sattuu käymään huono tuuri, että haluamasi varaosa on loppu, liike saa kaikkia varaosia tilattua viikon toimitusajalla.

Tutustu täältä lisää Hobbyfactoryn RC-autoihin.

Koko

RC-autoja löytyy eri kokoisia ja tämäkin on hyvä ottaa huomioon, ennen ostopäästöstä. RC-autoissa käytetään koon kertomiseksi, termiä ”Skaala.”

Esimerkkinä 1/10-skaala on kaikista yleisin koko radio-ohjattavalle autolle.

Jos sinua kiinnostaa lähteä ajamaan ihan RC-autoille suunnatuille radoille, niin suuntaa katseesi kohti 1/10 ja 1/8-skaalan autoihin, koska suurin osa radoista on tehty tämän kokoisille sopiviksi.

Haluatko ajella ihan vain kotosalla ja tehdä itse radan, tyynyistä ja, mitä ikinä keksitkään radan rakentamiseen? Tässä tapauksessa haluat mahdollisimman pienen, eli 1/24-skaalan ajopelin.

RC-auton nopeus

Radio-ohjattavat autot kulkevat 5 km/h ylöspäin, jopa yli 100 km/h vauhteihin, joten tälläkin iso merkitys. Maastossa, et välttämättä tarvitse autoa, joka on tehty kilparadoille ja tykittää parhaimmillaan yli 100 km/h vauhtia.

Jo alle 400 eurolla saa radio-ohjattavan auton, joka kulkee jopa yli 70 km/h. 550 – 900 eurolla saa jo nopeimman mahdollisen pelin, joka kulkee sitten yli sen 100 km/h.

Jotkin alle 100 euron RC-autot kulkevat jopa 36 km/h.

Auton tyyppi

Radio-ohjattavia autoja löytyy monia erilaisia. Toiset on suunniteltu esim. asfaltilla ajoon ja toisilla on paras ajaa erittäin vaikeissa maastoissa. Listataan alapuolelle erilaisia auton tyyppejä, mitä löytyy markkinoilta.

  • Rata- ja Drift-autot
  • Buggyt
  • Truggyt
  • Stadion Truckit
  • Monster Truckit
  • Crawlerit

Valikoimaa ja vaihtoehtoja siis löytyy ja RC-autoa löytyy montaa erilaista. Tämän takia suosittelemme tutustumaan Suomen suurimpaan RC-ajoneuvojen kauppaan.

Sivustolta löydät vielä lisää ja tarkempaa tietoa RC-autoista.

Ulkonäkö

Viimeisimpänä, muttei tietenkään vähäisimpänä, eli RC-auton ulkonäkö. Autoja löytyy hurja määrä erilaisia ja sinä saat olla itse makutuomarina ja päättää sinun silmää hienoimman näköisen menopelin ohjattavaksi.

RC-auto aloittelijalle

Kaikista eniten harrastus aloittaneita kiinnostaa tutkiskella, minkälainen RC-auto kannattaa ostaa, siksi käymme tässä erikseen läpi, miten valita paras RC-auto aloittelijalle.

RC-autoilu on erittäin hauska harrastus, johon on helppo uppoutua. Yleisesti voisi sanoa, että kaikki harrastukset maksavat jotain ja myös tähän harrastukseen joutuu sijoittamaan vähintään pienen summan rahaa.

RC-autojen hinnat lähtevät 50 eurosta ylöspäin aina yli 900 euroon asti. Voit siis helposti aloittaa ja testailla radio-ohjattavan auton ajamista 50 eurolla.

Sillä saa jo ihan menevän pelin aluksi. Voisi kuitenkin sanoa, että jos haluat pelata varman päälle, niin erittäin hyvä summa ensimmäiseen RC-autoon olisi n. 300 €.

300 eurolla saa jo erittäin laadukkaan ja kestävän menopelin, joka riittää pitkäksikin aikaa, jos satut oikeasti innostumaa ajelusta.

Pidemmän päälle tällä isommalla kertasijoituksella myös säästää, koska 300 € RC-auto on aina laadukkaampi ja kestävämpi, kuin 50 € kottero.

Aloittelijalle olisi myös suositeltavaa, että RC-auto on RTR-ajovalmis (Ready to Run) eli se on kasattu valmiiksi ja ei tarvitse alkaa perehtymään kasaamiseen.

Paras RC-auto aloittelijalle

Paras radio-ohjattava auto valmistaja Traxxas.
Maailman suurin RC-autojen valmistaja.

Jos haluat lähteä harrastukseen pariin liikkeelle erittäin varmalla valinnalla, suosittelemme tutustumaan Traxxas RC-autojen valmistajaan.

Kyseessä on maailman suurin RC-auto merkki, jonka jälki on aina takuuvarmaa ja kestäviä laitteita. Et voi mennä vikaan valitsemalla RC-autotalliisi kulkupelin kyseiseltä valmistajalta.

Traxxakselta löytyy hurja valikoima radio-ohjattavia autoja ja jopa veneitä, jos vesille haluat lähteä.

Hinnat lähtevät 200 eurosta ylöspäin, jopa yli 1000 euroon asti. Kirjoitimme yläpuolella, että, jos haluat täyttä laatua heti peliin ja harrastus oikeasti kiinnostaa sinua, niin olisi hyvä sijoittaa vähintään 200 – 300 € ensiautoon.

Lyhyesti siis: nämä RC-autot on paras ja varma valinta, niin aloittelijalle, kuin kokeneemmallekin konkarille.

Radio-ohjattavien autojen valmistaja on markkinoilla paljon ja Traxxaksen lisäksi kannattaa katsastaa ainakin: Xray, FTX, TeamC, Tamiya, Maverick ja HPI.

Jos et vakuuttunut, niin alapuolella vielä loistava video näyttämään valmistajan radio-ohjattavat autot tositoimissa.

Tutustu täältä lisää Traxxas RC-autoihin.

Paras radio-ohjattava auto ulkokäyttöön

1. Monster Truckit

Monster Truck on Paras radio-ohjattava auto ulkokäyttöön.
Monster Truck.

Kun hakusessa on paras mahdollinen radio-ohjattava auto ulkokäyttöön, on hyvä lähteä miettimään, että mitä tarkoitetaan sanalla ulkokäyttöön.

Ulkona on paljon erilaisia maastoja, joissa ajaa ja eri RC-auto tyypit sopivat erilaisiin maastoihin paremmin kuin toiset.

Esimerkiksi yksi suosituimpia tyyppejä ulkokäyttöön aloittelijoille on Monster Truckit, joilla voi oikeastaan ajaa kaikenlaisessa maastossa, eli se olisi ainakin varma valinta ulkokäyttöön.

Löydät laajan valikoiman Monster Truckeja Hobbyfactoryltä.

Hobbyfactory: Monster Truckit

2.Crawlerit

Crawlerit on hyvä valinta ulkokäyttöön.
Crawler

Crawlerit ovat loistavia radio-ohjattavia autoja ulkokäyttöön, etenkin maastoon ja näkeehän sen jo auton ulkomuodosta.

Näillä on erittäin hauska ajella esim. metsässä ja vaikeammissa maastoissa hitaammilla vauhdeilla.

Crawlerit ovat siis hitaita ja näillä ei ihan ensimmäiseksi kannata lähteä asfalttiselle kilparadalle kisaamaan yli 100 km/h kulkevia formuloita vastaan.

Tämä tyyppi on sinulle, joka haluat radio-ohjattavan auton ulkokäyttöön, jolla voi rauhallisemmin kikkailla ja ajella vaativammassa maastossa. Mainio RC-auto myös vaikka lapselle ohjattavaksi.

Hobbyfactory: Crawlerit

Paras radio-ohjattava auto lapselle

RC-autoilu on hauska harrastus ja sitä voi harrastaa vaikka koko perheen kesken. Kaikille omat autot ja ei muuta kun kisaamaan!

Radio-ohjattava on myös mainio lahjaidea lapselle.

Kun lähdetään miettimään, että mikä on paras radio-ohjattava auto lapselle, niin siihen pätee hyvin samat kriteerit, kuin kenelle tahansa.

RC-autoilu harrastusta voi tietysti lähteä aluksi kokeilemaan, vaikkapa 50 euron autolla, mutta pidemmässä juoksussa tästä tulee vain paha mieli ja kukkaroon, jopa isompi lovi.

Pilipali autolla, kun hurautat kerran seinään tai kiveä päin niin se on palasina.

Suositeltavaa olisi sijoittaa vähän isompi summa tunnetumpaan merkkiin, joka kestää paremmin nämä törmäykset ja kun vahinko sattuu, niin varaosiakin on helposti saatavilla.

Teksti kiteytettynä, eli paras radio-ohjattava auto lapselle, aloittelijalle ja kokeneemmallekin on hyvä laadukas auto, hyvältä valmistajalta.

No mikä sitten on hyvä valmistaja? Löydät tunnetuimmat ja parhaimmat valmistajat tästä: paras rc-auto aloittelijalle.

Suosittelemme ehdottomasti lukaisemaan tämän artikkelin ja tutustumaan lisää aiheeseen, RC-autoilusta lapselle harrastus.

Paras ajovalmis RC-auto

Jos et ole kiinnostunut ainakaan heti rakentamaan omaa RC-autoasi, niin ei huolta, niitä löytyy täysin ajovalmiina.

Ajovalmiin RC-auton saa heti käyttöön, ei muuta kuin paketista ulos ja ajamaan. Erityisen hyvä valinta etenkin aloittelijalle ja miksi ei kokeneemmallekin, jos ei ole kiinnostusta lähteä itse kasailemaan.

Löydät parhaat ajovalmiin RC-autot täältä: Ajovalmiit RC-autot.

📢 uuden auton ostajalle 2 ilmaista 2 tunnin ajolippua Fullspeed RC:n klubiradalle.

Paras polttomoottori RC-auto

Oletko kiinnostunut polttomoottori RC-autosta? Nämä hienon kuuluiset nitro metanoli polttoaineella toimivat radio-ohjattavat autot ovat monelle valinta, jopa ensimmäiseksi RC-autoksi.

Aloittelijalle kuitenkin polttomoottoroitu RC-auto voi tuottaa ongelmia. Kyseiset autot vaativat vähän enemmän huoltamista, koska itse polttomoottori vaatii ylläpitämistä.

Autot vaativat säätöjä ja esim. ilmansuodatin täytyy vaihtaa jokaisen ajokerran jälkeen.

Polttoaineen täytyy olla myös oikeanlaista, tulppia vaihtaa jne. Jos olet aloittelija ja et halua uppoutua tähän, niin suosittelemme sähköistä.

Kuulostaako pelottavalta ja liian vaivalloiselta? Ei huolta, koska esimerkiksi Hobbyfactory neuvoo ja auttaa polttomoottoroidun RC-auton käyttöönotossa, sisäänajossa ja kaikissa säädöissä.

Tutustu lisää täältä: polttomottoriset RC-autot.

Haluatko lukea lisää parhaista tuotteista? Vertailuita ja oppaita löytyy monista eri kategorioista. Kurkkaa täältä: Parhaat.