Discordin yleisnäkymä
Discord – Overview

Discord on vuonna 2015 julkaistu, Hammer & Chisel -yrityksen kehittämä Voice Over IP (VoIP) kommunikointisovellus.

Discordia kehittäessä on pääasiassa ollut kehittää puhekeskustelupalvelu mahdollisimman pienellä viiveellä videopeliyhteisöjen ja pelaajien käyttöön. Sovellusta on alettu nykyisin käyttämään myös jopa esim. Teamsin tilalla. Monet erilaiset palvelut ja yrityksetkin ovat alkaneet ottamaan Discordia käyttöön.

Sovelluksella on helppo tehdä esim. tekstikanavia, joissa käyttäjät voivat keskustella ja kysyä apua kyseisiltä palveluilta ja yrityksiltä.

Hyvänä esimerkkinä käy nuorisotyöt, jotka ovat hyödyntäneet Discordia nuorten kanssa jutteluun.

Discord on kerännyt hurjan suosion vuosien varrella, saavuttaen vuonna 2020 yli 100 miljoonaa kuukausittaista aktiivista käyttäjää ja 6.7 miljoonaa käyttäjien tekemää serveriä.

Miten teen Discord Serverin?

Serverin tekeminen on tehty hyvinkin yksinkertaiseksi. Tarvitsee vain ladata itse sovellus ja rekisteröityä palveluun. Discordin saa ladattua Windows-, macOS- ja Linux-käyttöjärjestelmille, sekä Anroidille ja iOS:ille. Sovelluksen pääset lataamaan täältä. Latauksen ja käynnistyksen jälkeen, pääset tekemään ilmaisen käyttäjän. Käyttäjän tekeminen onnistuu myös selaimella.

Rekisteröiydy
Rekisteröidy käyttäjäksi
Tee käyttäjä
Anna käyttäjätiedot

Vahvista käyttäjä

Pystyt käyttämään pääasiassa kaikkia ominaisuuksia ilman käyttäjävahvistustakin, mutta esim. monille servereille ei pääse käyttäjät, jotka eivät ole tehneet vahvistusta. Vahvistamalla käyttäjän, varmistat myös, että käyttäjänimesi sekä nelinumeroinen numerosarja pysyy käytössä. Käyttäjän saat vahvistettua linkistä, joka löytyy sähköpostiosoitteesta, jota käytit rekisteröityessä.

Tee oma serveri
Aloita serverin teko

Discordia voi käyttää sovelluksella ja selaimella, käyttöliittymä on molemmissa samanlainen, joten oman serverin tekoon pääset klikkaamalla vasemmasta alalaidasta ”Add a Server”-nappia.

Valitse malli
Tee serveri

Pääset seuraavaksi valintaikkunaan, jossa voit päättää haluatko tehdä kokonaan oman serverin vai aloittaa valmiilla mallilla. Löytyy esim. pelaamiseen, opiskeluun tai kouluun tarkoitettuja malleja. Mallien avulla saadaan valmiiksi tehtyjä rooleja, teksti- ja puhekanavia. Suosittelen kuitenkin aloittamaan valitsemalla ”Create My Own.” Serverin muokkaaminen on pienen tutkiskelun jälkeen Discordissa hyvin yksinkertaista ja helppoa.

Kavereille vai yhteisölle
Kerro lisää serveristäsi

Seuraavassa osiossa valitse, haluatko tehdä serverin vain sinulla ja kavereillesi vai yhteisölle. Nämä vain muokkaavat joitakin alkuasennukseen liittyviä asetuksia, valinnalla ei ole niin väliä.

Kustomoi
Kustomoi serveriä antamalla nimi ja lisäämällä kuva

Päätä serverillesi nimi ja halutessasi voit jo tässä kohtaa lisätä serverille näytekuvan/logon klikkaamalla ympyrää, jossa lukee UPLOAD. Molemmat ovat myöhemmin vaihdettavissa, eli kumpikaan näistä ei ole lopullinen päätös. Kun kaikki on valmista paina ”Create”-nappulaa.

Serveri valmis
Serveri valmis

Tadaa, siinä kaikki! Sinulla on nyt ikioma serveri. Nyt kun serveri on valmis, voit aloittaa lähettämään kutsuja ystävillesi tai kollegoillesi, mihin ikinä serveriä käytätkään tai keitten kanssa.

Kutsulinkin teko

Kutsulinkin teko
Kutsulinkin tekeminen

Kutsulinkin serverillesi voit tehdä helposti monella tapaa. Helpoin on klikata jonkun puhe- tai tekstikanavan kohdalta oikealta plussamerkistä Create invite.

Kutsulinkki
Muokkaa kutsulinkkiäsi

Valikossa joka seuraavaksi aukeaa, pääset lähettämään kavereillesi suoraan Discordin kautta kutsun tai voit kopioida linkin, jonka avulla pääsee liittymään serverillesi. Linkistä voi tehdä kertakäyttöisen tai vaikka ajastetun, joka tarkoittaa siis, että linkki on voimassa haluamasi ajan. Voit myös asettaa, että linkillä ei ole mitään rajoja tai aikoja.

Alhaalta sinisestä tekstistä Edit invite link, pääset muokkailemaan linkkiä haluamaksesi.

Generoi kutsulinkki
Kutsulinkin muokkaaminen

Ylhäällä esimerkkinä asetettuna linkin asetuksiksi, että sitä voi käyttää rajattomasti ja se ei ”vanhene” koskaan. Tällaista linkkiä olisi hyvä käyttää esim. jonkun yhteisön Facebook-sivulla, josta halutaan, että kaikki pääsevät aina liittymään serverille.

Teksti- ja puhekanavien lisääminen

Teksti- ja puhekanavan lisääminen
Teksti- ja puhekanavan lisääminen

Alkuun serverisi kanssa pääset lisäämällä teksti- ja puhekanavia. Esim. tekstikanavia erilaisiin keskusteluihin tai infokanavia, johon vain valtuutetut käyttäjät voivat kirjoittaa.

Asennus valmis

Tässä artikkelissa vain pintaraapaisu Discordiin, joilla pääsee alkuun. Discordistä löytyy paljon kaikkea esim. botteja, joiden avulla voi vastaanottaa lahjoituksia, soittaa musiikkia puhekanavilla tai jopa pelata pelejä tekstikanavilla. Asetuksiakin löytyy kaikenlaisia, joilla voi muokata serveriä omannäköiseksi, lisätä rooleja, katsella valvontalokeja ja paljon muuta.