CSGO lagaa?? Droppaileeko FPS? Tähän artikkeliin kerätty muutama vinkki, joita voit kokeilla nostaaksesi FPS:ää ja tehdä pelaamisesta vähemmän pätkivää. CSGO:ssa on ollut tällä hetkellä todella monella pelaajalla ongelmia lagin kanssa, etenkin 2022 vuoden alussa.

Pelaajat ovat ympäri nettiä foorumeilla valittaneet, jopa yli 100:n fps:än pudotuksista ja monilla peli pätkii vaikka FPS olisikin tasainen. Tämä on harmillista, etenkin näin kilpailullisessa ja nopea tempoisessa pelissä. Eihän se pelin jumittanen tietenkään missään pelissä ole tervetullutta.

Uusin vinkki, mikä on toiminut monella, on FACEIT-palvelun entiseltä kehittäjältä Tim Cheungilta. Löydät twiitin alapuolelta.

Ohjeissa neuvotaan näin:

 • Avaa Steamin omat asetukset
 • Valitse sieltä verkkoselain
 • Valitse Poista verkkoselaimen välimuisti
 • sitten Poista kaikki selaimen evästeet
 • Käynnistä Steam uusiksi
 • Käynnistä CS:GO
 • Toivo, että lagi on poissa

1. Videoasetukset

Jos CSGO pätkii todennäköisesti sinulla on jo videoasetukset asetettu alhaisimmalle mitä voi, mutta aloitetaan nyt kummiskin tällä. Moni Pro-pelaaja itseasiassa suosii pelaamista alhaisilla grafiikka-asetuksilla, koska se voi jopa helpottaa vihollisten näkemistä. Liian alhaiset voi tietysti vähän huonontaa, koska varjojen näkeminen saattaa hankaloitua, mikä on hyvin tärkeää CS:GO:ssa, eli tässäkin pitäisi löytyä se hyvä keskipiste.

Grafiikka-asetukset.

Kaikki asetukset niin alas kuin mahdollista. Texture Filtering Mode eli tekstuurien suodatustila Bilineaarinen. Bilineaarinen tekee tekstuureista vähän sumeampia, joka helpottaa vihollisten näkemistä ja myös parantaa pelin suorituskykyä. Multisampling Anti-Aliasing Mode eli reunanpehmennystila kannattaa laittaa mahdollisimman alas ja nostaa vain, jos koneessa riittää puhti. Kuvassa S1mplen asetukset. Maailman parhaaksi luokiteltu pelaajakin siis pelaa melkein kaikista alhaisimmilla asetuksilla paitsi reunanpehmennystila on korkeimmalla, koska hänellä tuskin koneesta puuttuu tehoa.

2. Käynnistyskomennot

CSGO FPS:n nostaminen käynnistyskomennoilla. Eri käynnistyskomentoja löytyy lukuisia. Osa toimii toisilla paremmin, näitä kannattaa itse testailla ja seurailla miten vaikuttaa pelin toimintaan. Tässä muutama toimivaksi todettu komento.

 • novid ei varsinaisesti boostaa FPS:ää, mutta poistaa Valven intron, joka nopeuttaa pelin käynnistymistä eikä tarvitse, joka kerta peliä avatessa katsoa introa.

 • nojoy poistaa käytöstä kaiken tuen sauvaohjaimen käyttöön, joka voi auttaa RAM:in vapauttamiseen muuhun pelin toimintaan.

 • -limitvsconst rajoittaa ”verteksivarjostimien” käyttöä, joka voi vähän boostaa FPS:ää.

 • high tekee CS:gosta korkeamman prioriteetin pelatessasi ja muista taustalla olevista prosesseistä pienemmän.

 • -disable_d3d9ex tästä voi olla hyötyä, jos sinulla on oikeasti vanha ja hidas kone käytössä. Joissain tapauksissa tämän on todettu auttavan, mutta myös jopa pudottavan FPS:ää. Käytä varoen!

 • -refresh 144 jos sinulla on esim. 144hz näyttö ja haluat varmistaa, että kaikki hertsit ovat varmasti käytössä!

 • -tickrate 128 tämän avulla sinun hostaamasi pelit esim. 1v1 kaveria vastaan pyörivät 128 tikkisenä.

 • +fps_max 0 poistaa kokonaan FPS:än ylärajan. Jos FPS:si heiluu kuin tuuliviiri ylös ja alas, niin siinä tapauksessa pidä se rajoitettuna.

 • -r_emulate_g avulla saadaan CS:GO emuloimaan OpenGL:lää. Valve on itse todennut, että tämä komento saattaa auttaa joidenkin pelaajien peliä toimimaan sulavammin.

 • +cl_forcepreload 1 lataa kartat, pelaajamodelit, äänitiedostot sun muut tarvittava tiedostot etukäteen. Pidentää karttojen latausaikoja, mutta saattaa parantaa suorituskykyä.

 • -nod3d9ex tekee ”alt-tabaamisesta” nopeampaa.

 • -softparticlesdefaultoff Nostaa FPS laskemalla grafiikkojen laatua.

3. Steam-yhteisönäkymä pois käytöstä

Steam overlayn eli yhteisönäkymän pois käytöstä ottaminen on helppo ja nopea tapa nostaa FPS:ää. Avaa Steam-kirjasto. Oikea klikkaa pelistä CS:GO ja valitse Ominaisuudet. Klikkaa kohdasta ”Ota Steam-yhteisönäkymä” ruksi pois.

Yhteisönäkymä pois käytöstä.

4. Poista koko näytön optimoinnit käytöstä

Ottamalla CS:gon koko näytön optimoinnit pois käytöstä on hyvä mahdollisuus nostaa pelin suorituskykyä. Tästä löytyy paljon keskustelua ja monet ovat todenneet, että koko näytön optimointi voi monilla laskea CS:GOn suorituskykyä. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla jos sinulla on minkäänlaista lagia tai pomppivaa FPS:ää. Koko näytön optimointi otetaan pois käytöstä csgo.exe tiedoston kautta. Löydät kyseisen tiedoston nopeasti suunnistamalla Steam-kirjastoon ja oikeaklikkaamalla CS:gosta. Valitse Ominaisuudet. Välilehdistä Paikalliset tiedostot ja Selaa paikallisia tiedostoja… Kun olet suunnistanut perille oikeaklikkaa csgo.exe tiedostoa ja valitse Ominaisuudet. Välilehdistä Yhteensopivuus ja ruksi kohtaan ”Poista koko näytön optimoinnit käytöstä.” Alhaalla ohjevideo jos suunnistusohjeet menivät liian monimutkaisiksi.

Koko näytön optimoinnit pois käytöstä.

5. Tyhjennä Steam selaimen välimuisti

Jos käytät tai olet käyttäny paljon Steamin omaa selainta, on hyvin todennäköistä, että välimuisti on täynnä kaikenlaisia väliaikaisia tiedostoja. Nämä on hyvä muistaa tyhjentää välillä. Avaa Steamin asetukset, etsi kohta Web-selain ja klikkaa kohdasta Poista verkkoselaimen välimuisti. Alla ohjevideo.

Tyhjennä selaimen välimuisti.