Haluatko tehdä oman FiveM serverin? Eikö ole löytynyt hyvää, jossa tykkäät pelailla tai haluat tehdä oman ja olla itse ohjaksissa? Olet löytänyt oikeaan paikkaan, käydään läpi, miten voit tehdä oman FiveM serverin.

Tässä oppaassa tehdään QBCore-pohjainen FiveM serveri. Yleisimmät niin sanotut pohjat tai rungot (frameworks), joita käytetään on ESX ja QBCore. ESX on kaikista käytetyin, suurimpana syynä, koska se on kaikista vanhin ja tästä syystä siitä myös turhaa koodia, joka ei ole optimoitu kuin esim. QBCoressa.

QBCore on uusin ja siinä koodi on myös paremmin ajantasalla sekä staattinen data (esim. tavarat, työt, autot) eivät ole tietokantariippuvaisia.

Mikä ihmeen runko (framework?) Yksinkertaistettuna framework, esim ESX ja QBCore on skriptipaketteja, joiden avulla saat helposti serverillesi perustoiminnallisuudet, kuten: hahmon tekeminen, hahmot, pelin sisäinen äänikeskustelu pelaajien kanssa).

Jos tämä kaikki jo kuulostaa sekavalta, älä luovuta vielä! Serverin saat pystyyn helposti tietämättä heti kaiken maailman termejä, tai mitä mitäkin tarkoittaa.

Tarvitset tässä oppaassa WinRAR -sovelluksen. Se on täysin ilmainen ja todella helppokäyttöinen, lataa ohjelma täältä.

QBCORE
  • Staattisella datalla ei tietokantariippuvuutta.
  • Käyttää MySQL2
  • Helppo käyttää
  • Aloittelijaystävällinen
  • Jatkuvassa kehityksessä
  • Helppo asentaa
  • Iso yhteisö auttamassa, videoilla ja Discordissa.

Miten tehdä oma FiveM server?

Lähdetään tekemään omaa serveriä. Käy vaihe vaiheelta alapuolella olevat osiot, niin lopussa sinulla on pystyssä oma FiveM server.

1. Lataa ja asenna XAMPP

xampp oma fivem server

Mene tänne sivustolle ladataksesi XAMPP:in ja valitse lataus käyttöjärjestelmäsi mukaan, itse käytän Windowsia, joten valitsen XAMPP for Windows. XAMPP-ohjelma avulla saamme serverille helposti pystyyn MySQL-tietokannan sekä Apache HTTP-palvelimen. Se on täysin ilmainen avoimen lähdekoodin ohjelma.

xampp ohjauspaneeli

Kun olet suorittanut ohjelman latauksen loppuun, käynnistä se. Jos sinulla tulee, mitään ongelmia sovelluksen kanssa tai et pysty jotain toimintoa suorittamaan, kokeile käynnistää se järjestelmänvalvojana.

Ohjelma on nyt saatu päälle ja seuraavaksi käynnistetään Apache palvelin, klikkaamalla Start-nappulaa ja sen jälkeen sama MySQL kohdasta.

Hienoa, Apache ja MySQL on nyt päällä. Tylsin vaihe on ohi ja voimme unohtaa tämän sovelluksen kokonaan tässä oppaassa.

2. Lataa ja asenna HeidiSQL

heidisql latausohjeet

Seuraavaksi Ladataan HeidiSQL, joka on kätevä ja suositeltu työkalu, jonka avulla pystymme helposti luomaan ja muokkaamaan MySQL-tietokantaa. Tästä linkistä pääset suoraan kuvassa näkyvään latausosioon. Valitse merkitty kohta ladataksesi sovellus.

heidisql ohjauspaneeli

Asennuksen jälkeen, avaa HeidiSQL ja klikkaa kohdasta Uusi, niin saamme luotua tietokannan. Jätä kaikki asetukset oletuksiksi ja paina kohdasta Avaa, avataksesi tietokanta.

heidisql tietokanta

Näet nyt äsken luomasi tietokannan. Voit laittaa ohjelman alas, koska tietokanta on nyt luoto ja seuraavissa osioissa käyttämämme ohjelmat laittavat tarvitsevamme tiedot puolestamme tietokantaan. Helppoa ja yksinkertaista, eikös? Nyt tylsimmät vaiheet on oikeasti ohi ja pääsemme tositoimiin.

3. Luo kansio FiveM server -tiedostoille

tee fivem server kansio

Seuraavaksi tehdään kansio ja koti FiveM serverin tiedostoille. Navigoi kohtaan Tämä tietokone -> Windows (C:) ja luo sinne kansio. Voit antaa kansiolle, minkä tahansa nimen, esim. ”Testserver”, kuten tässä oppaassa, jos se tuntuu turvallisimmalta. Osaat tämän oppaan jälkeen tehdä prosessin uudestaan itse tai voit aina käyttää tätä opasta, jos jokin asia unohtuu.

4. Lataa Fivem Server -tiedostot

lataa fivem server tarvittavat tiedostot

Ladataan tarvittavat tiedostot, niin sanotut ”artefaktit”, jotka ovat pakolliset, että saamme FiveM serverin pystyyn. Mene tänne sivustolle ja lataa tiedostot klikkaamalla kohdasta LATEST RECOMMENDED. Asenna tiedosto, äsken tekemäämme kansioon.

purkaa fivem server tiedostot

Purkaa FiveM serverin tiedostot WinRAR:in avulla, klikkaamalla kuvassa näkyvästä kohdasta Extract Here.

5. Käynnistä txAdmin ja yhdistä FiveM -käyttäjäsi

avaa fxserver

Käynnistä txAdmin avaamalla FXServer.exe, äsken lataamastamme ja puratustamme tiedostosta. Avattuasi sovelluksen, sinulta saatetaan kysyä lupia, anna kaikki luvat.

kirjaudu sisään txadmin

Seuraavaksi selain avautuu automaattisesti ja ohjaa sinut txAdmin kirjautumissivustolle, jossa pääsemme linkittämään FiveM käyttäjämme txAdmin:iin . Älä muokkaa PIN-koodia, koska oikea ilmestyy siihen automaattisesti. Klikkaa kohdasta Link Account, yhdistääksesi käyttäjäsi.

txAdmin varmistaa vielä, että annat luvan yhdistää FiveM -käyttäjäsi, jatka klikkaamalla Continue, jonka jälkeen pääset antamaan varmistus salasanan, jonka avulla pääset myös kirjautumaan txAdmin:iin. Anna haluamasi salasana ja klikkaa kohdasta Save.

6. FiveM serverin asennus

fivem serverin teko osa 2

Nyt päästään itse asiaan, eli itse serverin asentamiseen. Klikkaa ensimmäisessä ensimmäisestä kohdasta Next. Anna FiveM serverille haluamasi nimi ja paina napista Next.

valitse qbcore

Nyt päästään valitsemaan jo oppaan alussa puhutusta ”rungosta” (framework). Valitaan serverin malliksemme QBCore, klikkaa siis ensin Popular Templates ja sitten QBCore Framework. txAdmin kyselee vielä kohdassa Data Location sijantia, mihin serverin tiedostot haluat. Mennään tässäkin oletuksella, jota myös txAdmin ”vahvasti” suosittelee. Klikkaa Save, päästäksesi eteenpäin.

Finish osiossa klikkaa Go to Recipe Deployer, aloittaaksesi serverisi ”reseptin” teko.

fivem server resepti

txAdmin näyttää vielä reseptisi, joka n. 500 riviä tekstiä. Rullaa alas asti, koko koodin läpi painamaan kohdasta Next.

fivem server lisenssi avain

Serverin reseptit on nyt tehty ja aloitetaan kokkailu. Tarvisen FiveM lisenssiavaimen serverin pystytystä varten. Klikataan siis kohdasta Keymaster ja haetaan avain.

fivem server lisenssiavaimen teko

Kirjaudu sisään Cfx.re Keymaster:iin ja kohdasta Register, päästään rekisteröimään lisenssiavain. Display name kohtaan voit laittaa, haluamasi nimen, se näkyy vain itsellesi. Hae oma IP-osoitteesi täältä ja laita se seuraavaan kohtaan.

Valitse seuraavaksi Server type:ksi Other/Home Hosted.

Kohtaan Which server provider are you using, voit kirjoittaa, mitä tahansa, esim. ”Home Hosted.”

Todistä, että et ole robotti ja klikkaa Generate.

fivem server lisenssiavain valmis

Avain on nyt tehty ja saamme sen kohdasta Copy. Mene takaisin aiempaan kohtaan ja liitä avaimesi.

lisenssiavain

Kun avain on liitetty käynnistä resepti, Run Recipe. Reseptin käynnistäminen vie hetken. Kun se on valmis paina Next ja sitten Save & Run Server.

txadmin ohjauspaneeli

Serverisi on nyt päällä! txAdmin on super kätevä ilmainen ohjauspaneeli FiveM servereiden hallintaan, jolla pystyy helposti hallita sekä monitoroida serveriäsi. Pystyt käynnistämään resursseja, sammuttamaan ja käynnistää niitä helposti uudelleen. Saat koko serverin pysäytettyä ja käynnistettyä myös uudelleen. Pystyt tekemään helposti pelaajista Admineitä ja paljon muuta.

käynnistä fivem server

Kun FiveM on avattu, käynnistä oma FiveM serverisi klikkaamalla kohtaa, joka löytyy FAVORITES alapuolelta.

fivem server on nyt valmis

Onnittelut sinulla on nyt oma FiveM server!