Rockstar on vihdoinkin yli kahdeksan vuoden jälkeen, viimeisimmästä GTA-julkaisusta antanut meille faneille vähän valoa siihen, että peli on tosissaan nurkan takana. Rockstar ilmoitti tästä ilouutisesta viimeisimmässä GTA Online -päivityksessä. GTA 6 julkaisupäivää ei ole valitettavasti vielä julkistettu.

Päivityksen lopusta löytyy ”Mitä seuraavaksi” ja siellä Rockstar ilmoittaa jatkosuunnitelmansa, joka menee näin:

”GTA V:n odottamattoman pitkäikäisyyden vuoksi tiedämme, että monet teistä ovat kyselleet Grand Theft Auto -sarjan seuraavan osan perään. Jokaisen uuden projektin kohdalla tavoitteenamme on ottaa isoja askelia eteenpäin aikaisemmistamme tuotoksista. Haluamme nyt iloksemme vahvistaa, että Grand Theft Auto -sarjan seuraavan osan aktiivinen kehitys on jo pitkällä.”

”Kerromme innolla pelistä lisää heti kuin mahdollista, joten pysykää kuulolla Rockstar Newswire:ssa virallisten tietojen varalta.”

Alapuolella vielä Rockstarin twiitti paljastuksesta.

Many of you have been asking about a new entry in the Grand Theft Auto series. With every new project, our goal is always to significantly move beyond what we’ve previously delivered. We’re pleased to confirm that active development for the next entry in the series is underway.”

GTA 6 julkaisupäivä

Seuraava kysymys jokaisen huulilla varmasti on, että milloin on GTA 6:n julkaisupäivä? Valitettavasti tarkkaa julkaisupäivää ei ole vielä virallisesti julkistettu. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että tietoa ei olisi kaivettu monen eri fanin ja tahon toimesta.

Viimeisimpien luotettavimpien tietojen ja analyysien mukaan julkaisupäivä olisi vuoden 2024 alussa tai viimeistään vuonna 2025. Luotettavimpina tietoina pidetään tällä hetkellä analyytikkojen tekemiä ennustuksia, etenkin Jefferies-sijoitusyhtiön analyytikon tekemää ”tutkimusta” Take-Two Interactiven markkinointibudjetista.

Lyhyesti selitettynä siis, Take-Twon 10-K SEC -raportissa kerrotaan yhtiön seuraavan viiden vuoden taloussuunnitelmalta. Taloussuunnitelman mukaan yhtiön odotetaan käyttäjän 89 miljoonaa dollaria markkinointiin vuosien 2023 ja 2024 välillä. Tämä on runsaasti enemmän kuin yleensä, joka käytettäisiin samanlaisessa ajanjaksossa. Analyytikkojen mukaan tämä voi tarkoittaa vain muutamaa isoa hittipeliä, ja todennäköisimpänä pidetään tällä hetkellä GTA 6:sta.

Lisää varmuutta tähän saadaan sillä tiedolla, että esim. Rockstarin Red Dead Redemption 2:n julkaisu ennustettiin samalla tavalla, markkinabudjetista.

GTA 6:n julkaisupäivä voisi hyvällä tuurilla olla jo heti 2024 vuoden alussa.

GTA 6 trailer

Pääasiassa Rockstarin peleihin perehtynyt Tez2 on kertonut GTA-foorumeilla, että ensimmäisen GTA 6 trailerin voimme odottaa näkevämme jo tänä vuonna.

Miksi uskoa foorumille kirjoittajaa? Tämän ”paljastelijan” aikaisemmat ennustukset ovat osuneet nappiin ja häntä pidetään GTA-fanien keskuudessa todella luotettavana. Tez2 ennusti esim. oikein jo aikaisemmin GTA-onlineen tulleita lisäosia, sekä tärkeimmän eli Rockstarin vahvistuksen GTA 6:sta vuodelle 2022.

Onko kyseisellä henkilöllä serkku töissä Rockstarilla vai pelkkiä arvailuja? Kuka tietää, mutta ainakin arvailut on osunut hyvin kohdilleen.

GTA 6 kartta

Tämän hetken tietojen mukaan eniten kuhisee huhuja, että uusin GTA 6:n pelattava kartta olisi tällä kertaa Vice City. Vice city on kertaalleen ollut pelattava karttana Rockstarin julkaisemassa GTA -pelissä, joka julkaistiin vuonna 2002. Peli sijoittui silloin 1980-luvulle ja nyt huhutaan, että se sijoittuisi nykyaikaan.

Tällä hetkellä netissä pyörii video, jonka moni uskoo olevan aito. Omaan silmään, moni juttu, esim. fontit ja oikeastaan kaikki muu, paitsi itse kartta näyttää vähän hassulta. Katso alapuolella video ja tee oma tuomiosi. Monen mielestä tärinä tekee siitä epäuskottavan, mutta, mitä jos kuvaaja kuvaa Rockstarin tiloissa salaa kovissa jännityksissään karttaa, että ei jäisi kiinni? Jäädän innolla odottamaan.

Redditissä käyttäjä nimeltään ColonelPuffin, on onnistunut tekemään ylläolevasta videosta vaikuttavan HD-laatuisen kuvan. Oikealta vierestä StikyLizardStudiosYT -käyttäjän tekemän vertauksen GTA 5:n karttaan.

Kartta ainakin omaan silmään näytti omituisen pieneltä, mutta vertaus antaa hyvää osviittaa sen koosta. Toinen juttu, mikä hämäsi oli teiden vähyys, mutta tämäkin on selitetty sillä, että pienet tiet tulevat esiin vasta zoomatessa karttaa sisään.

Jäädän mielenkiinnolla odottamaan, että onko video taas jonkun fanin puhdasta huijausta ja kiusoittelua.

gta 6 map
gta 6 map gta 5 mapin päällä

Yhteenveto siitä mitä tiedämme tällä hetkellä

Unohdetaan huhut ja videot ja käydään läpi asiat, joita tiedämme tällä hetkellä:

Peli on oikeasti tekeillä

Tiedämme ainakin pitkän odotuksen jälkeen, että peli on tekeillä ja Rockstarin sanojen mukaan, kehitys on pitkällä.

Julkaisupäivä

Julkaisupäivää ei ole varmistettu, mutta moni alan analyytikko pystyy sanomaan, että se on aikaisintaan vuoden 2024 alussa.

Olemme niin sanottuja kovia GTA-faneja ja selailemme hyvin aktiivisesti uusimpia tietoja GTA 6:sta ja tulemme päivittämään uusimmat huhut ja tiedot heti tähän postaukseen.

gta 6 julkaisupäivä trailer ja kartta