Paras sähköpotkulauta 2021 | osto-opas

 • Artikkelin kirjoittaja:
 • Artikkelin kommentit:0 kommenttia
 • Artikkelin kategoria:Oppaat
sähköpotkulauta maisemakuva

Onko harkinnassa ostaa oma sähköpotkulauta ja olet kiinnostunut tietämään, miten saisit rahoillesi parasta vastinetta. Haluatko tietää mikä on tällä hetkellä paras sähköpotkulauta ja suosituin valinta? Jos olet harkinnut sähköpotkulaudan ostoa ja haluat vastauksen näihin kysymyksiin, lisää tietoa sähköpotkulaudoista sekä, miksi oma sähköpotkulauta kannattaa ostaa, olet löytänyt juuri oikealle sivustolle. Alla olevan sisällysluettelon avulla voit navigoida sinua kiinnostavaan kohtaan, jos et jaksa kaikkea lukea.

TIEDÄN JO KAIKEN TARPEELLISEN NÄYTÄ NYT VAAN SE PARAS SÄHKÖPOTKULAUTA

Oma sähköpotkulauta

Sähköpotkulautojen suosio on valtavassa kasvussa ja nyt on aika hypätä kelkkaan. Sähköpotkulauta on mahtava ja kätevä laite työ- koulumatkoille, kauppareissuille (kyllä laudalla saa helposti kuljetettua vaikka kaksi isoa ruokakassia), kesällä rannalle tai muuten vaan ajeluun. Lautaa on helppo kuljettaa mukana julkisissa liikennevälineissä taluttamalla tai kantamalla, jos lauta ei ole hirveän painava. Itsellä on ollut sähköpotkulauta mukana kaikilla kauppareissuilla, kirjastossa, kuntosalilla ja jopa hammaslääkärissä, kertaakaan ei ole tullut sanomista missään.

Käydään läpi kannattaako hankkia oma vai käyttää vuokrattavia. Otetaan esimerkkinä, että kun otat vuokralaudan käyttöön, tämä maksaa heti yhden euron (aloitusmaksu) ja jokainen minuutti maksaa 0,20snt. Jos käytät vuokralautaa työmatkoihin ja sanotaan, että matkasi kestää 15min per suunta, tämä tekee yhdeltä työviikolta 40 euroa ja kuukaudessa 160 euroa.

Vertauksessa käytettiin halvimpia sähköpotkulautavuokraajia Tieriä ja Voita. Esim. Lime veloittaa saman aloituksenmaksun, yhden euron, mutta 30snt minuutilta. Eli siis, jos käytät lautaa aktiivisesti, säästät vuokrakustannukset jo 2-4 kuukaudessa, jos ostat niin sanotun ”perushintaisen” laudan. On mahdollista myös, että vuokrausfirmat nostavat vuokraushintaa kysynnän mukaan.

Syitä ostaa oma sähköpotkulauta

 • Ympäristöystävällisyys – Sähköpotkulauta vähentää päästöjä, tämä on varmasti jo monelle yksi todella tärkeä ja mieltä parantava syy.
 • Kätevä ja helppo tapa matkustaa. Loistava pitkille ja lyhyille matkoille.
 • Vähentää matkakustannuksia – Sähköpotkulautaa ei tarvitse tankata! Töpseli seinään ja pienellä sähkönkulutuksella matka jatkuu.
 • Hauskuus – En ole vielä törmännyt yhteenkään henkilöön, joka ei olisi tykännyt liitää laudalla paikasta toiseen
 • Vältä liikenneruuhkat – Ei tarvitse istua liikenneruuhkissa, jos sinulla on esim. pitkä matka töihin, aja laudalla juna-asemalle ja nappaa sähköpotkulauta kainaloon. Junasta taita loppumatka laudalla!

Mistä tiedän mikä on paras sähköpotkulauta?

Järkevän sähköpotkulaudan hinta lähtee kuitenkin 300-400 eurosta ylöspäin, joten on hyvä tutkia ja ottaa selvää, miten saat budjetillasi parhaan mahdollisen. Myös kannattaa miettiä, mitä ominaisuuksia laudalta haluat ja millaisen käyttöön se tulee. Esim. pitempiin matkoihin, haluat tietysti hyvän akun keston ja ehkä ajomukavuutta ilmalla täytetyillä renkailla ja jousituksella ja lyhyemmille kevyt runkoinen pienemmällä akulla voisi olla kätevä helpon kuljetettavuuden ja nopean latauksen takia. Mitä ominaisuuksia ja muita tietoja sitten kannattaa ottaa huomioon? Käydään alempana läpi.

Ominaisuudet

Akun kesto, eli toimintasäde

Laudoissa on eri toimintasäteet eli matka, jonka voit kulkea täydellä akun latauksella. Jos tiedät, että tulet kulkemaan vain lyhyitä matkoja et välttämättä tarvitse pitkää toimintasädettä, paitsi jos et jaksa olla koko ajan latailemassa. Toimintasäde nostattaa myös laudoissa nopeasti hintaa. Täytyy myös muistaa, että akun kesto on aina liioiteltu ja testattu täydellisissä olosuhteissa. Akun kestoon vaikuttaa moni asia, esim. kuljettajan paino, maasto ja ”nopeustila”, jolla ajetaan. Laudoissa on useasti ainakin pari eri nopeustilaa, joista voi valita. Otetaan esimerkkinä, jos sähköpotkulaudan akun kestoksi luvataan 30km, tämän matkan saat kyllä, jos olet köykäinen, ajat hiljaisimmalla nopeustilalla ja täydellisessä maastossa. Toimintasäteestä kannattaa aina ottaa vähintään jopa 10km pois, riippuen painostasi ja siitä miten kovaa tykkäät huristella. Yleensä akun kesto laudoissa on 10-60km.

Huippunopeus

Huippunopeus on yleensä 20-25km/h välillä riippuen valmistajasta. Esim. Xiaomin sähköpotkulaudat kulkevat 25km/h, mutta niistäkin löytyy Nordic-versioita, jotka on rajoitettu 20km/h nopeuteen. Suomessa saa sähköpotkulaudalla ajaa 25km/h.

Paino

Yksi tärkeä ominaisuus, joka kannattaa ottaa huomioon on paino. Kannattaa valita sähköpotkulautalauta sen mukaan, että onko tarvetta kannella sitä paljon. Yleensä laudat painavat n. 10-15kg, eli jos joudut esim. jos kuljet paljon bussilla, johon täytyy yleensä lauta ottaa mukaan kainalossa, kannattaa hankkia mahdollisimman kevyt sähköpotkulauta. Yli 15kg painoista järkälettä, voi olla raskas kantaa mukana.

Käyttäjän maksimipaino

Sähköpotkulaudoille valmistajat ovat yleensä määritelleet käyttäjän maksimipainon. Tämä ei kuitenkaan ainakaan Xiaomin malleissa ja monissa muissakaan kiveen hakattu. 100kg maksipaino kuljettajalle on hyvin useassa laudassa ja jos painat yli 100kg tämä ei tarkoita sitä, että et voisi tällaista lautaa ajaa. Paino vaikuttaa todella paljon siihen, että miten lauta jaksaa vetää esim. ylämäet ja akun kestoon. Jos painat +100kg ja et halua mäkiä taluttaa tai potkia lisävauhtia, niin kannattaa hankkia lauta tehokkaalla moottorilla.

Sovellus

Osa sähköpotkulauta valmistajista tarjoaa myös mobiilisovelluksen, jolla voi säädellä erilaisia asetuksia ja tarkkailla ajettuja kilometrejä, akun tilaa sekä paljon muuta esim. akun lämpötilaa. Mobiilisovelluksen löydät ainakin E-Wheelsin, Xiaomin ja Ninebotin laudoista ja myös monesta muusta.

Renkaat

Sähköpotkulautojen renkaina käytetään ilmatäytteisiä, täyskumi tai sisäkumittomia renkaita. Ilmatäytteisillä ajaminen on mukavampaa. Täyskumirenkaiden ehdoton iso plussa on se, että ne eivät voi mennä puhki. Tässäkin pitää vähän pohtia, että haluatko luopua pienestä mukavuudesta ja riskistä, että renkaat puhkeavat ja valitset täyskumirenkaat. Hyvä juttu on myös se, että voit halutessasi vaihtaa haluamasi renkaat myöhemmin. Lisäyksenä, että itsellä on tällä hetkellä yli 1000km ajettuna Xiaomi Mi Pro 2 sähköpotkulaudalla ilman rengasrikkoja.

Latausaika

Latausaika tarkoittaa sitä kauanko kestää ladata akku täyteen. Tämäkin on ihan hyvä seikka ottaa huomioon, jos kulkee pitkiä työmatkoja ja sähköpotkulautaa täytyy ladata esim. työpaikalla päästäkseen takaisin kotiin. Yleensä latausajat ovat tyhjästä täyteen +5h.

Varaosat

On hyvä ottaa myös huomioon varaosien saatavuus. Yleensä sähköpotkulaudat ovat tosi kestäviä, mutta kuluvia osia tietysti löytyy, ainakin jarrupalat ja renkaat, joita täytyy joskus vaihtaa. Vahingon sattuessa ja kaatuessa menee helposti jarrukahva poikki. Parempi ostaa vähän tunnetumpaa brändiä, niin varaosiakin on helposti saatavilla.

Näyttö

Useista sähköpotkulaudoista löytyy näyttö, josta voit seurata akun tilaa, nopeutta. Kaikissa tätä ei kuitenkaan ole, varsinkaan vanhemmissa malleissa. Suosittelen valitsemaan potkulaudan, josta löytyy näyttö, joka näyttää nopeuden. Tämä parantaa myös turvallisuutta, kun tiedät miten kovaa huristelet.

Mikä on paras sähköpotkulauta?

E-Wheels E2S V2 PRO 2021 on paras sähköpotkulauta tällä hetkellä hinta-laatusuhteeltaan. Parempaa sähköpotkulautaa et tällä hinnalla saa. Laudasta löytyy hintaansa nähden loistavat ominaisuudet. Pakettiin kuuluu 45km kantama, täysin vedenkestävä ja kestää kaikki Suomen sääolosuhteet. Tehokas moottori jättää kaikki Xiaomin mallit mäkitestissä ja eikä ihme, koska kyseisen mallin moottorin teho on nostettu 1000W asti, eli maksimiin, joka saa laillisesti sähköpotkulaudassa olla. Tällä sähköpotkulaudalla saat edullisella hinnalla huolettomia kilometrejä. Jos budjettisi ei riitä tämän hintaiseen lautaan, suosittelemme ehdottomasti seuraavaksi vaihtoehdoksi Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2.


Paras sähköpotkulauta syysale

Paras sähköpotkulauta

E-Wheels E2S V2 PRO 2021
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Toimintasäde: 45km
 • Paino: 14kg
 • Latausaika: 8-12h
 • Renkaat: 10″
 • Maksimipaino: 125kg

1. E-Wheels E2S V2 PRO 2021

Pitkän pohdinnan ja tutkinnan, monen keskustelun asiantuntijoiden ja harrastajien kanssa voittajamme ja vuoden 2021 paras sähköpotkulauta on E-Wheels E2S V2 PRO 2021. Kyseisessä laudassa on paras hinta-laatusuhde. Monta testiä voittanut super tehokas sähköpotkulauta, josta löytyy 1000W moottori, jota isompaa ei laillisesti saa edes käyttää. 520wh akulla ajaa, jopa 50km.

Yleensä sähköpotkulaudat on vain IP54-suoja eli suojattu vain roiskeilta, joten sateella ajaminen on aina iso riski. E-Wheels E2S V2 PRO 2021 on IP56-suojattu, joka tarkoittaa, että voit ajaa kaikissa sääolosuhteissa, täydellinen siis varsinkin Suomen ilmastoon.

Voit valita, joko isot ilmatäytteiset renkaat tai täysin puhkeamattomat, oman preferenssin mukaan.

Sähköpotkulaudalle löytyy oma sovellus, kuten esim. Xiaomin -lautoihin. Sovelluksesta näet paljon tietoja ja voit muokata asetuksia. Tyylikkäältä LCD-näytöltä näet myös kaikki tarvitsemasi tiedot.

E-Wheels E2 sarja on E-Wheels -kaupan myydyin tuotevalikoima ja E2S V2 PRO koko kaupan ylivoimaisesti myydyin sähköpotkulauta. Tällä laudalla jätät kaverisi jälkeen ja pelkoa mäkeen hyytymisestä ei ole. Laudan normaalihinta on 769,00e, mutta nyt avajaistarjouksessa vain 599,00e.


”Erinomaisesti palvellut. Kulkee tosi ja kiihtyy todella hyvin ja kantama on loistava omille työmatkoilleni. Kiipeää jyrkätkin mäet kevyesti. Jämäkän oloinen ja todella ketterä painoonsa nähden, joka aluksi vähän pelotti. Tyytyväinen olen ostokseeni.”

”Loistava toimintasäde, en ole vielä edes kertaakaan tyhjäksi ajanut ja tuskin tulen ajamaankaan. 130kg painavana olen 30km ajanut huoletta kaasu pohjassa ja sitten aina laittanut lataukseen. Täytyy testaa ajaa tyhjäksi asti. Kiihtyvyys aivan mahtava.”

Monia lautoja testanneena voin sanoa helposti sanoa, että tämä on ylivoimaisesti paras sähköpotkulauta. Auto laitettu jo toukokuussa seisontaan. Ei mitään valittamista.”

Vaihdoin Xiaomin Pro 2:sta tähän sähköpotkulautaan ja en kadu hetkeäkään. Tehoja löytyy ja aivan mahtavaa kun voi ajaa säällä kuin säällä. Iso suositus!


Paras sähköpotkulauta pienemmällä budjetilla

Xiaomi electric scooter pro 2
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Toimintasäde: 45km
 • Paino: 14k,2g
 • Latausaika: 5h
 • Renkaat: 8,5″
 • Maksimipaino: 100kg

2 Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2

Aikaisempien mallien (M365 ja S1) päivittynyt isoveli Xiaomi Electric Scooter Pro 2. Kyseisessä laudassa on loistava hinta-laatusuhde. Laudan saa halvimmillaan hintaan 449,00e. Hinnat muuttuvat, kilpailuta ja löydä ajankohtaiset sekä halvimmat hinnat täältä.

Runko on valmistettu lentokonealumiinista ja suurilla 8,5″ tuuman ilmatäytteisillä renkailla ajelee mukavasti ja pehmeästi kaikenlaisissa maastoissa. Xiaomin sovellus Mi Home on myös helppokäyttöinen ja huippuluokkaa. Sovelluksella pystyt säätää monia eri asetuksia esim. moottorijarrutuksen voimakkuutta. Sillä näkee myös paljon tietoja ajetuista kilometreistä – akun jännitteeseen ja lämpötiloihin.

45km toimintasäteellä ja kirkkaalla LED-valolla, ABS-jarruilla ja tehokkaalla 300 watin moottorilla ajat myös pidemmät matkat turvallisesti ja tehokkaasti. Ainut miinus on sähköpotkulaudan paino 14,2kg, joka saattaa tuottaa kantaessa monelle ongelmia. Moottori on asennettu eturenkaan sisään ja siinä on myös ABS-jarru, jonka avulla pystyy lataa akkua. Laudasta löytyy myös kolme eri ajotilaa ECO, DRIVE ja SPORT.

Xiaomi Electric Scooter Pro 2 sähköpotkulauta käyttäjien kommentteja

Nyt 1000km ajelua takana ja ei ole tarvinnut mitään huoltoja tehdä, ei edes renkaille.”

”Olo on kuin pikkulapsella ja hymy korvissa asti kun tällä ajelee, tuntuu melkein kuin liitäisi.”

”Käyttöönotto helppo ja nopea. Sovellus helppokäyttöinen. Ostin laitteen arvostelujen perusteella sähköpotkulaudoista mitään tietämättä ja en ole katunut ostosta hetkeäkään.”

Paras sähköpotkulauta yli 100 kiloiselle

Täydellinen valinta myös alle 100 kiloiselle kuljettajalle.

E-Wheels E2S V2 PRO 2021
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Toimintasäde: 45km
 • Paino: 14kg
 • Latausaika: 8-12h
 • Renkaat: 10″
 • Maksimipaino: 125kg3. E-Wheels E2S V2 PRO 2021

Kyllä, yli 100 kiloinen kuski voi ajaa myös malleilla, joissa sanotaan, että 100kg olisi maksimipaino. Jos et kuitenkaan halua jäädä ylämäkiin tai kärsiä huonosta kantamasta sen takia, tässä on sinulle E-Wheels E2S V2 PRO 2021 -malli. Voisimme sanoa, että tämä sähköpotkulauta ja Xiaomin Pro 2 on arvioinnissamme samalla viivalla. Jos budjettisi joustaa pari sataa euroa ylöspäin, suosittelemme ehdottomasti tätä lautaa. 1000W moottorilla ja suurella 520wh akulla pääset jyrkemmätkin mäet ketterästi ylös, 42% nopeammin kuin Xiaomin Pro -malli sekä hyvän 45km kantaman. 1000W on maksimiteho, jota lain mukaan saa käyttää kevyissä sähköajoneuvoissa, joten tästä laudasta löydät maksimitehot, jota voit laillisesti käyttää!

Sähköpotkulauta on saanut erinomaisia testituloksia kaikissa testauksissa ja niin saa myös meiltä. IP56-luokituksella voit ajella huoletta kaikissa sääolosuhteissa.

Tyylikkäällä ja kätevällä LCD-näytöltä näet kaikki tarvitsemasi tiedot. Laudalle saat myös kätevän mobiilisovellukset, josta näet paljon erilaisia tietoja.

E-Wheels on suosituin sähköajoneuvojen jälleenmyyjä Norjassa ja on nyt avannut liikkeen myös Suomeen. Löydät sivustolta nyt paljon loistavia avajaistarjouksia.

Paras sähköpotkulauta pitkä kantama

Ninebot by Segway kickscooter MAX G30E
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Toimintasäde: 65km
 • Paino: 18,7kg
 • Latausaika: 6h
 • Renkaat: 10″
 • Maksimipaino: 100kg

4. Ninebot by Segway Kickscooter MAX G30

Loistava sähköpotkulauta sellaisella, joka haluaa ajaa pitempiä matkoja kerralla tai olla lataamatta sähköpotkulautaa harvemmin. 551wh akun kapasiteetilla ajelee jopa 65km! Tästä täytyy tietysti muistaa vähentää, kuljettajan painon ja ”kaasusormen” innokkuuden mukaan. Laitteen isolla jalkatilalla ja leveällä ohjaustangolla ajelee pitkätkin matkat mukavasti.

Ninebotin MAX G30 sähköpotkulaudasta löytyy isot sisäkumittomat 10″ tuuman renkaat, joilla ajelee tasaisesti ja vakaasti myös huonommissakin maastoissa. Tehokkaalla moottorilla ajelee ylämäet kookkaampikin kuljettaja ja ei pidä unohtaa turvallisuutta, eli laudassa myös tehokkaat jarrut sekä etu- ja takavalot.

Laitteen miinus on ehdottomasti sen paino 18,7kg. Tämäkin tietysti riittyy sähköpotkulaudan käyttötavasta, että onko se miinus, eli onko tarvetta laudan kantamiselle. Tällä laitteella ei ainakaan kantaman puolesta tarvitse lautaa kotiin taluttaa akun loputtua kesken.

Ninebot by Segway KickScooter MAX G30 käyttäjien kommentteja

”Aivan mahtava menopeli, jää vuokralaudatkin kauas jälkeen. Isompikin kuljettaja liitää tällä helposti menemään.”

”Yllättävän ketterä pötkylä, paino aluksi vähän säikäytti, mutta turhaan. Suosittelen kyseistä laadukasta sähköpotkulautaa sitä harkitseville.”


Paras halpa sähköpotkulauta

Xiaomi mi electric scooter m365
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Toimintasäde: 30km
 • Paino: 12,5kg
 • Latausaika: 5h
 • Renkaat: 8″
 • Maksimipaino: 100kg

5. Xiaomi Mi Electric Scooter M365

Jos sinulla on vähän pienempi budjetti ja haluat halvemman vaihtoehdon Pro 2 mallille on M365 täydellinen vaihtoehto. Kyseinen sähköpotkulauta ei jää paljoa toimintasäteeltä isoveljelleen. Jos sinulle riittää 30km toimintasäde, eli oikeasti puhutaan varmaan 20km matkasta kaasu pohjassa ja jos olet painavampi kuski, tämä putoaa entisestään. Xiaomi M365 mallissa on kuitenkin mukavan pirteä moottori 8″ tuumaisilla ilmatäytteisillä renkailla. Lauta on myös kevyt, vain 12.5kg siksi tämä onkin loistava valinta sellaiselle, jolle riittää vähän lyhyempi kantama, on tarvetta napata lauta kantoon kainaloon tai jos on vähän pienempi budjetti, mutta haluaa kuitenkin laadukkaan laudan.

Xiaomi Mi Electric Scooter M365 käyttäjien kommentteja

”Kyllä sai rahalle vastinetta. Suosittelen ehdottomasti ensilaudaksi ja miksi ei myös kokeneemmalle kuskille.”

”Hiljainen ja tehokas. Olen ollut tyytyväinen nopeuteen ja akun kestoon. Melkein saan tuon 30km kantaman täyteen. Plussaa mukana tulleesta vararenkaasta.”


Kunniamaininta

Unagi The Model One E500
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Toimintasäde: 25km
 • Paino: 12,2kg
 • Latausaika: 5h
 • Renkaat: 8″
 • Maksimipaino: 125kg

6. Unagi The Model One E500

Haluan painottaa tähän heti alkuun, että vaikka painaisit yli 100kg, voit ihan hyvin ajaa myös ylempänä mainittuja malleja. Ainut, mihin se vaikuttaa on kantamaan ja siihen, miten sähköpotkulauta jaksaa kiihdyttää ja ajella ylämäkiä. Jos kuitenkin olet valmis maksamaan vähän enemmän ja halut järeämmän pelin, ilman pelkoa, että lauta yhtään hyytyy ylämäkiin, tässä on loistava vaihtoehto. Tehokkailla tuplamoottoreilla varmistat, että mäennousukyky on huippuluokkaa myös painavammalle kuljettajalle.

Tämä on loistava vaihtoehto, jos 25km toimintasäde riittää sinulle. Lauta on todella kevyt, vain 12,2kg hiilikuituisen rungon ansiosta. Huoltovapaat E-ABS-jarrut sekä täyskumirenkaat takaavat monia huolettomia kilometrejä.

Unagi The Model One E500 käyttäjien kommentteja

”Erittäin, erittäin tehokas sähköpotkulauta. Iso kuljettajankin pääsee kovaa vauhtia ylämäet. Jos arvostat tyylikästä muotoilua ja kovaa tehoa, niin voin vain suositella.”

”Täydellinen valinta ja vauhdikas peli. Suosittelen ehdottomasti jos budjetti ja toimintasäde riittää. ”

Missä ja kuinka kovaa sähköpotkulaudalla saa ajaa?

Nykyisillä lainsäädöksillä sähköpotkulaudalla saa ajaa jalkakäytävällä, jos moottorin teho on alle 1000W ja huippunopeus maksimissaan 15km/h. Jos sähköpotkulautasi kulkee 25km/h, kuten suurin osa sähköpotkulaudoista, niin se luokitellaan kevyeksi sähköajoneuvoksi ja siihen pätee pyöräilijän liikennesäännöt.

Sopiiko sähköpotkulauta lapselle?

Yleensä lasten sähköpotkulautoja suositellaan yli 6-vuotiaille. Lasten sähköpotkulaudat kulkevat n. 5-6km/h, eli samaa vauhtia kuin ”aikuisten” laudoissa hitain kävely-nopeustila. Vauhti on varmasti lapselle ihan tarpeeksi ja tuossakin vauhdissa kaatuessa voi tehdä kipeätä! Jos harkitset sähköpotkulaudan ostamista lapsellesi, niin varmista, että laitteen käyttö onnistuu oikein ja turvallisesti.

Sähköpotkulaudan viritys

Kiinnostaako sähköpotkulaudan viritys? Tutustu artikkeliimme ja tuotteeseen.

Usein kysytyt kysymykset sähköpotkulaudoista

Saako sähköpotkulaudalla ajaa kakspäällä?

Kyllä saa, sitä ei ole ainakaan vielä toistaiseksi kielletty. Eri asia on se, että onko se kannattavaa, turvallista se ei ainakaan ole.

Tarvitseeko sähköpotkulautaa ajaessa käyttää kypärää?

Kypärää ei ole pakko käyttää. Sähköpotkulauta, jonka enimmäisnopeus on 25km/h luokitellaan kevyeksi sähköajoneuvoksi ja tämä tarkoittaa sitä, että kypärää pitäisi käyttää, mutta sen käyttämättä jättämisestä ei rangaista.

Sähköpotkulauta ikäraja?

Sähköpotkulaudoille ei ole asetettu mitään ikärajaa. Esimerkkinä suurimman osan valmistajien lasten laudoista suosittelee niitä vain yli 6-vuotiaille. Edes lasten sähköpotkulauta ei ole mikään lelu, vaan sen käyttöä pitää harjoitella, kuten polkupyörällä ajamista.

Mitä jos viritän sähköpotkulaudan?

Jos sähköpotkulaudasta otetaan esim. rajoitin pois ja se kulkee yli 25km/h, niin siitä seuraa kiinni jäädessä poliisin testailun jälkeen sakot.

Saako sähköpotkulaudalla ajaa humalassa?

Sähköpotkulautaa pätee samat säännöt kuin pyöräilijöihin, eli humalassa ajaminen muuttuu rangaistavaksi, heti kun vaarannetaan muiden tienkäyttäjien turvallisuutta. Vastaus on siis, että, jos et aiheuta vaaraa muille, on se tavallaan sallittua, mitään promillerajaa ei ole. Tässäkin täytyy ottaa huomioon, että jo pari annosta alkoholia vaikuttaa havainnointikykyyn, eli olet vaaraksi itsellesi sekä muille. Parempi jättää sähköpotkulauta parkkiin päihteiden alaisena!

Voiko sähköpotkulaudalla ajaa sateella?

Suurin osa sähköpotkulautojen valmistajista ei suosittele sateella ajamista jo pelkästään turvallisuuden, mutta myös rikkoutumisen takia. Muista tarkistaa sähköpotkulautasi vedenpitävyys, koska, takuu saattaa mitätöityä, jos ajat sateessa ja sitä ei suositella. Esim. Xiaomin -laudoilla ei suositella sateella ajamista. Jos etsit sateenkestävää sähköpotkulautaa, suosittelemme ehdottomasti E-Wheels:in sähköpotkulautoja.

Vastaa