Parhaat älykellot rivissä

Harkitsetko älykellon ostamista? Autamme sinua tässä vertailussa ja oppaassa löytämään juuri sen oikean älykellon ranteeseesi.

Jos etsit parasta älykelloa käteesi, valinta ei varmasti ole helppo. Erilaisia hyviä älykelloja on valtava määrä markkinoilla, monelta eri valmistajalta.

Älykelloissa on myös hirveä liuta ominaisuuksia. Löytyy unen analysointia, sykkeen mittausta, korkeusmittaria, GPS:ää, lähimaksua, stressin seurantaa, askelmittaria, urheilulajien tunnistusta, antureita mittamaan ihosi lämpötilaa ja paljon muuta.

On siis hyvin ymmärrettävää, että valinta ei ole helppo ja voi olla vaikea pysyä kehityksen perässä.

Tästä syystä olemme tehneet tämän oppaan ja vertailun avuksi.

Älykellojen vertailussa olemme käyttäneet hyödyksi monia eri ominaisuuksia vertailun kohteina, kuten akkukestoa, hintaa, kellon kokoa ja yleisesti sitä, mitä kellolla on tarjottavana hintaansa nähden.

Löydät nämä kaikki oppaan lopusta, joita voit myös itse käyttää hyödyksi.

Mikä on vuoden 2023 paras älykello?

Tämän vertailun voittaja ja valintamme vuoden 2023 parhaaksi älykelloksi on Samsung Galaxy Watch 4. Oikea vastaus tähän kysymykseen on kuitenkin vähän monimutkaisempi. Älykelloja on hurja määrä erilaisiin tarpeisiin.

Paras älykello sinulle riippuu siitä, että millaiseen käyttöön etsit kelloa. Esim. etsitkö jotain edullisempaa, parasta vaihtoehtoa uintiin tai unen seurantaan.

Löydät tästä vertailusta ja osto-oppaasta parhaan älykellon jokaiseen kategoriaan, oli se sitten kello lapsellesi tai omiin juoksutreeneihin.

Etsitään yhdessä juuri se oikea valinta sinun ranteeseesi.

Paras älykello vertailu 2023 lyhyesti

 1. Samsung Galaxy Watch 4 – Vuoden 2023 paras älykello.
 2. Fitbit Sense – Paras älykello naiselle.
 3. Xplora X5 Play – Paras älykello lapselle.
 4. Apple Watch Series 7 – Paras älykello iPhonelle.
 5. OnePlus Watch – Paras älykello alle 200e.
 6. Garmin Venu 2S – Paras älykello juoksuun.
 7. Polar Grit X – Paras älykello uintiin.
 8. Fitbit Versa 3 – Paras älykello unen seurantaan.
 9. Garmin Forerunner 745 – Paras älykello urheiluun.
 10. Polar M200 – Paras halpa älykello.

Parhaat älykellot 2023

Alapuolelta löydät tämän hetken markkinoiden parhaat älykellot jokaiseen budjettiin ja kategoriaan. Löydä se oikea juuri sinun käteesi.

1. Paras älykello: Samsung Galaxy Watch 4

Samsung Galaxy Watch 4 on paras älykello tällä hetkellä

Tämän vertailun voittaja ja paras älykello on Samsung Galaxy Watch 4. Siitä löytyy huippuominaisuudet ja kaikki, mitä älykellolta voi tällä hetkellä vaatia.

Samsungin uusin älykello Samsung Galaxy Watch 4 julkaistiin elokuussa 2021, joten siitä löytyy kaikki uusimmat teknologiat. Seuraava Watch 5 -malli julkaistaan 2022 elokuussa.

Tästä tyylikkään älykkäästä kellosta löytää toiminnot lähimaksamiseen ja jopa pesukoneen käynnistämiseen.

 Samsung BioActive -anturin avulla pystyt mittaamaan kehosi rasvaprosentin, lihasmassan, vesipitoisuuden, verenpaineen, sykkeen ja tehdä EGK-mittauksen. Tämä kaikki 15 sekunnissa, missä ja milloin tahansa.

Samsung Galaxy Watch 4 -älykellosta löytyy tietenkin myös toiminnot analysoimaan untasi ja sen aikaisesta happipitoisuudesta ja kuorsaamisesta.

Sisäisellä kaiuttimella voit kuunnella lempibiisejäsi, ilman kuulokkeitakin. Näin pienestä laitteesta lähtee yllättävän hyvä ja kova ääni musiikin kuuntelun.

Langaton lataus sekä veden- ja iskunkestävyys luokitukset tekevät kellon käyttämisestä vaivatonta, sekä se kestää mukana ranteessasi, jopa 30 minuutin uimisen.

Miinuksia, kun lähdetään kaivamaan kellosta, niin suurin miinus on huono akunkesto. Toivotaan, että se olisi parempi seuraavassa mallissa.

Kokonaisuudeltaan ja hinta-laatusuhteeltaan Samsung Galaxy Watch 4 on loistava älykello, josta löytyy kattava valikoima ominaisuuksia ja parhaat toiminnot.

Tämä älykello on paras valinta sinulle, joka haluat laadukkaan älykellon parantamaan hyvinvointiasi ja helpottamaan arkea.

Samsung Galaxy Watch 4 käyttäjien kokemuksia

”Olen omistanut muutaman älykellon aikaisemmin ja testaillut monia, mutta nyt pystyn vihdoinkin sanomaan, että tämä älykello on helposti paras, mitä on saatavilla Android käyttäjille. Vihdoinkin pystymme pistää kampoihin Applen kelloille.”

Tekee mitä lupaa sykkeen mittaamisesta – unen analysointiin. Loistava tuote hyvään hintaan. Suosittelen.”


2. Paras älykello naiselle: Fitbit Sense

Fitbit Sense on paras älykello naiselle

Fitbit Sense on paras älykello naiselle erityisesti sen kuukautiskierto seurannan takia. Kello pystyy seurata kuukautisia ja ovulaatiota. Pystyt myös samalla merkkaamaan tietojasi kuukautisista, esim. oireita.

Sense -mallisto on tyylikkään hennosti muotoiltu ja mukavan tuntuinen. Sitä voi vaivatta pitää kädessä 24/7 pienemmässäkin ranteessa.

Kellosta löytyy iso kasa ominaisuuksia kuten:

 • Unen, sykkeen ja aktiivisuuden seuranta.
 • Kuukautiskierron ja ovulaation seuranta.
 • Purepulse 2.0 mittamaan sykettäsi ja askelmäärääsi.
 • EDA-skannerin avulla, pystyt tarkkailla ja hallita stressiä.
 • EDA-anturit mittaamaan ihosi lämpötilaa.
 • SmartTrack tallentamaan ja tunnistamaan urheilulajisi.
 • Pikalataus.
 • NFC-lähimaksuominaisuus.
 • Vedenkestävyys 50 metrin syvyyteen.
 • AMOLED-kosketusnäyttö.
 • GPS- ja GLONASS-paikannin mittaamaan kulkemasi matkan.

Ominaisuudet ja akunkesto päihittää, monet kalliimmat älykellot markkinoilla, joten Sense -älykello on myös hyvä valinta miehelle.

Tästä älykellosta on vaikea löytää miinuksia, mutta eniten tulee esille käyttäjiltä valituksia, että näyttö naarmuuntuu turhan helposti. Suositeltavaa on siis hankkia näytönsuoja.

Fitbit Sense on hyvä älykello niin naiselle kuin miehelle.

Fitbit Sense käyttäjien kokemuksia

”Voisin sanoa, että tämä älykello on muuttanut täysin elämäni. Olen pudottanut 20 kg painoa ja elämäntyylini on vaihtunut terveellisempään. Kaikki tämä yhden kellon ansiota.”

”Helppokäyttöinen ja suosittelen kaikille, jotka haluavat seurata omaa terveyttä helposti. Oma lempparini on ehdottomasti uusi stressin seuranta toiminto.”


3. Paras älykello lapselle: Xplora X5 Play

Xplora X5 Play on paras älykello lapselle

Xplora X5 play on lapselle paras valinta älykelloksi. X play-mallit ovat laadukkaasti täysin suunniteltu pelkästään lasten käyttöön ja niissä on kaikki samat ominaisuudet kuin puhelimessa, kamerasta – viesteihin ja puheluihin.

Xplora X5 Play on turvaominaisuuksia täyteen ladattu älykello ja puhelin lapselle. Älykelloon saa sovelluksen, jota hyödyntäen voit seurata kellon sijaintia.

Voit jopa asettaa turvavyöhykkeitä ja tarvittaessa saat ilmoituksen, jos lapsesi menee niiden ulkopuolelle. Kellosta löytyy myös hätätilanteessa lapselle painettavaksi SOS-nappula.

X5 Play on tehty kestäväksi ottaen huomioon lasten seikkailut. IP68-luokitus pitää huolen, että vesi ei riko kelloa.

Meidän mielestä tämän kellon ehdoton valttikortti on Xplora-kolikot. Lapsi ansaitsee näitä kolikoita kävelemällä, askelmittarin ansiosta. Nämä pisteet voi käyttää erilaisiin tuotteisiin ja peleihin.

Ainut miinus, jonka tästä älykellosta löydämme on sen hinta. Hinta voisi olla ihan vähän alhaisempi. Kyseinen kello on tosin todella laadukas ja hyvä huippuominaisuuksia, joten annamme sen anteeksi.

Xplora X5 Play käyttäjien kokemuksia

”Tämä oli lapselleni paljon parempi hankinta, kuin puhelin. Helpottaa paljon yhteydenpitoa, kun voi soittaa ja laittaa viestejä kelloon On myös erittäin helppokäyttöinen.

”Loistava vaihtoehto tuomaan lisäturvaa perheen pienimmälle, joka harjoittelee yksin kouluun menemistä. Näen helposti, missä hän menee ja voin tarvittaessa soittaa. On varmasti myös turvallisempaa kulkea kello kädessä, kuin naama kiinni luurissa.”


4. Paras älykello iPhonelle: Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 8 on paras älykello iPhonelle

Apple Watch Series 8 on Applen uusin 2022 julkaistu älykello ja tämän hetken paras älykello iPhonelle.

Apple Watch Series 8 on erittäin kestävä ja laadukas älykello sinulle, joka haluaa seurata, miten kehosi toimii ja tehdä elämäntyylistä vaivattomasti terveellisempää.

Watch Series 8 -mallista löydät ison Retina-näytön, josta näet tietoja, kuten, veren happitason, seurata untasi ja napata vaikka EKG:n kaupassa tai missä tahansa.

Älykellossa on käytettävissä Applen oma App Store, josta saat helposti ladattua lukuisia eri sovelluksia älykelloosi. Siinä on myös kaikki älykellon perusominaisuudet lähimaksuominaisuudesta – GPS:ään.

Erityispisteitä tämä malli saa meiltä sen kestävyydestä. Retina näytössä on iskunkestävä lasi sekä se kestää täysin uimista ja tähän päälle IP6X-pölytiiviysluokitus.

Pisteitä pois joudumme ottamaan akunkestosta. Uusimmissa älykelloissa on harmillisen huonot akunkesto vielä, etenkin kun puhuntaan tämän hintaisesta kellosta. Toivomme tähän suurta parannusta 2023 vuoden malleihin.

Apple Watch Series 8 on yhteensopiva vain iPhone 8:n ja siitä uudempien mallien kanssa. Varmista siis, että myös iPhonesi on ajan tasalla.

Kokonaisuudeltaan Apple Watch Series 8 on erityisen hyvä valinta ja tämän hetken paras älykello iPhonelle.

Apple Watch Series 8 käyttäjien kokemuksia

”Tämä olisi pitänyt ostaa jo paljon aikaisemmin. Todella kätevä ja kaunis laite. Näytän koko ja kaikki tässä on hyvää. Täydellinen.”

”Hyvä Apple kello, hieno ja kaikki toimii niin kuin pitää. Miinuksena tosin, että lataukseen tuli pelkkä USB-piuha, eikä itse pistorasiaan kiinnitettävää osaa.”


5. Paras älykello alle 200e: OnePlus Watch

OnePlus Watch on paras älykello alle 200e

Jos etsit parasta älykelloa alle 200e budjetilla on OnePlus Watch hyvä valinta.

Tähän alle 200 euron älykelloon on saatu mahtumaan ensimmäisen luokan ominaisuudet sekä hurja akunkesto.

OnePlus on kuuluisa edullisista ja laadukkaista tuotteistaan ja totta kai he ovat nyt alkaneet tekemään myös älykelloja kaiken muun lisäksi.

Watch -malli on OnePlussan ensimmäinen älykello, joka julkaistiin kansan tietoisuuteen viime vuonna 2021.

OnePlus Watch -älykellolla voit mitata veresi happipitoisuuden ja seurata untasi unenseurannalla.

Stressinseurantatoiminto toimii mittaamalla sykenopeutesi vaihtelua ja antaa sen mukaan sinulle tietoja hyvinvoinnistasi. Tarvittaessa kello osaa jopa antaa niin sanottua hengityskoulutusta tarpeen tullen, jonka avulla voit rentoutua.

Pikalatauksella lataat viikon virrat 20 minuutissa ja siitä löytyy myös tärkeät toiminnot liikunnan seuraamiseen, joten se sopii hyvin liikuntaa harrastaville ihmisille.

Käytettävyydeltään helppo ja huippuluokkaa, miinuksina epätarkka GPS. Huonon GPS:n takia ei paras vaihtoehto esim. lenkkeilijälle.

OnePlus Watch käyttäjien kokemuksia

”Uskomattoman hyvä älykello hintaansa nähden. Todella mukava käyttää ja etenkin nukkumisen seuranta oli mielenkiintoinen.”

”Tekee kaiken mitä älykellon kuuluu tehdä. Laadukkaan ja kevyen tuntuinen ranteessa ja on oikeasti hurjan pitkäkestoinen akku verrattuna paljon kalliimpiin kelloihin.”


6. Paras älykello juoksuun: Garmin Venu 2S

Garmin Venu 2S on paras älykello juoksuun

Jos pidät juoksemisesta, yleisesti urheilusta ja liikkumisesta on Garmin Venu 2S paras valinta.

Garmin ei ole monelle kovin tuttu merkki, ainakaan toistaiseksi. Garminin älykellot ovat kuitenkin huippuluokkaa ja ei kaukana tämän vertailun ykköspaikasta.

Venu 2 -mallisto ei ole poikkeus vaan kaikkea on taas parannettu. Kirkas AMOLED-näyttö ja kellon ulkonäkö on tyylikkään hieno sekä ominaisuudet tietenkin parasta, mitä tämän hetken älykelloista voi löytyä.

Ominaisuuksina tästä kellosta löytyy:

 • Pikalataus ja jopa 11 päivän akunkesto.
 • Unenseuranta pisteytyksillä.
 • Stressinseuranta.
 • Kello pystyy halutessasi kertomaan ”fitness-ikäsi”, eli kehosi iän.
 • Älykkäät ilmoitukset puheluiden, viestien ja some-ilmoitusten lukemiseen.
 • Tilaa 650 musiikkikappaleelle.
 • Turvallisuustoiminnot, esim. reaaliaikaisen sijainnin lähettämiseen valitsemillesi henkilöille.

Tässä ei ollut vielä edes kaikki, vaan älykellosta löytyy myös tietenkin liikunnan harjoittamiseen loistavat välineet. Animoidut harjoitukset lukuisiin eri lajeihin voimatreeneistä – joogaan.

Garmin Venu 2S sopii juoksuun erityisesti sen supertarkan GPS:n takia. Nykyisissä jopa uudemmissa malleissa on vielä oikukkaat GPS:t ja huono akunkesto.

Tällä kellolla sinulta ei jää välistä askeleet, tai huolta, että GPS: ei laskisi koko juoksulenkkiäsi.

Kiteytettynä erittäin hyvä älykello, josta miinuksia on erittäin vaikea edes kaivamalla löytää.

Garmin Venu 2S käyttäjien kokemuksia

”Parempi kuin yksikään Applen kalliista kelloista. Tässä on enemmän toimintoja ja vielä halvempaan hintaan. Vahva suositus täältä.”

”Kello on auttanut, minua saamaan kehoani takaisin hyvään kuntoon. En olisi uskonut, että älykellosta voisi olla näin suuri apu. Suosittelen kaikille, jotka harkitsevat älykellon hankkimista!”


7. Paras älykello uintiin: Polar Grit X

Polar Grit X on paras älykello uintiin

Polar Grit X sopii erityisesti uintiin, mutta myös kaikenlaiseen liikkumiseen.

Tämä älykello on tehty kestämään, siksi se on hyvä vaihtoehto vaikka extreme-urheilijalle. Armeijatason kestävyysvaatimukset, pitkä akunkesto ja naarmuuntumaton lasi takaavat, että kello pysyy ehjänä hurjissakin olosuhteissa.

Polar Grit X:stä löytyy WR100-vesiitiviys, mikä tarkoittaa, sitä, että se on valmistettu kestämään vedenpainetta 100 metriin asti, eli kello sopii hyvin uintiin.

Haluatko lähteä seikkailulle tuntemattomaan paikkaan? Takaisin samaa reittiä -toiminto pitää huolen, että et eksy ja löydät takaisin perille.

Polar Precision Prime™ -sensoriteknologia mittaa erittäin tarkasti sykettä koko ajan ranteestasi.

Kellosta löytyy myös kompassi, korkeusmittari, sijaintisi koordinaatit. Tähän päälle vielä hämärän, auringonnousun, ja -laskun ajankohdat.

Muita mainittavia ominaisuuksia:

 • Hill Splitter, joka tunnistaa automaattisesti ylä- ja alamäet.
 • Polar Flow -treenialusta.
 • Training Load Pro, joka mittaa treenisi kuormituksen kehoosi.
 • Recovery Pro kertoo, milloin kroppasi on valmis uudelle treenille.
 • Reittiopastus.
 • Palautumisen mittaus unen aikana.

Polar Grit X -mallista löytyy tietenkin myös hallinta lempimusiikillesi, viesti- ja puhelinilmoitukset sekä säätiedot.

Virtaa tässä mallissa riittää kaikki ominaisuudet päällä 40 tunniksi. Nipistämällä ominaisuuksia sen saa venytettyä jopa 100 tuntiin.

Kokonaisuudeltaan laadukas kello uimarille ja yleisti paljon liikkuvalle kaikenlaiseen urheiluun. Miinuksena monelle on mallin hinta. Kello on arvokas, mutta erittäin laadukas ja hintansa arvoinen.

Jos etsit edullisempaa kelloa uintiin, suosittelemme alapuolella olevaa Fitbit Versa 3:sta.

Polar Grit X Pro käyttäjien kokemuksia

”Hyvä akunkesto ja erittäin kestävän oloinen, näyttökään ei ole naarmuuntunut kovista kolhuista huolimatta. En voi suositella tätä tarpeeksi.”

”Tämä älykello on selvästi tehty kestämään käyttöä ulkoilmassa. Erittäin tarkka GPS verrattuna aiemmin omistamaani. Kaikki ominaisuudet toimivat hyvin ja niitä on paljon. Suosittelen!”


8. Paras älykello unen seurantaan: Fitbit Versa 3

Fitbit Versa 3 on paras älykello unen seurantaan

Fitbit Versa 3 -älykellosta löytyy erittäin kehittynyt uni-, syke- ja aktiivisseuranta, mikä tekee siitä tämän hetken parhaan älykellon unen seurantaan.

PurePulse 2.0 -teknologia mittaa jatkuvasti sykettäsi, liikkumistasi ja untasi. Näiden tietojen avulla kello pystyy kertomaan tarkasti askelmääräsi, kuluttamasi kalorit ja minuutit, jotka olet ollut aktiivisena.

SmartTrack-ominaisuus tunnistaa urheilusuorituksesi ja kirjaa ne automaattisesti ylös.

Fitbitin valmistamat älykellot ovat myös tunnettuja siitä, että niistä löytyy myös naisille erikseen terveysseurannat, kuten kuukautiskierron ja ovulaation seuranta.

Versa 3 -malli kestää vettä 50 metrin syvyyteen asti, eli kello sopii loistavasti myös uimiseen.

Kellosta löytyy perusominaisuudet, kuten tuki lähimaksamiselle, GPS-palvelut, säätiedot ja musiikin soittaminen.

12 minuutin latauksella saat virtaa koko päiväksi ja täydellä akulla viiletät 6 päivää.

Tämä kello ei ole paras vaihtoehto iPhonen käyttäjille, koska vain Androidiin yhdistämällä, pystyt ladata sovelluksia ja vastata viesteihin. Tästä miinus kellolle.

Fitbit Versa 3 tarjoaa loistavat ominaisuudet moneen erilaiseen seurantaan, mutta erityisesti henkilöille, jotka haluavat älykellon unen seurantaan.

Fitbit Versa 3 käyttäjien kokemuksia

”Kello on mukavan tuntuinen ranteessa. Pitkä akunkesto ja edullinen kello hyvillä toiminnoilla. Hyvä ostos.”

”Helposti hintansa arvoinen. Olen erittäin tyytyväinen ja ehdottomasti voin suositella tätä muillekin.”


9. Paras älykello urheiluun: Garmin Forerunner 745

Garmin Forerunner 745 on paras älykello urheiluun

Garmin Forerunner 745 tarjoaa parhaan valinnan älykelloksi urheiluun hinta-laatusuhteeltaan.

Tämä helppokäyttöinen, niin sanottu multisport-kello sopii sinulle, jos liikut ja urheilet paljon ja haluat siihen sopivan älykellon.

Forerunner 745 -mallista löydät tärkeimmät ominaisuudet urheilijalle, kuten:

 • Sykemittari.
 • Kompaktin kokoinen ja kevyt.
 • Harjoittelu- ja palautumisohjeistukset.
 • Korkeusmittari epätasaiseen maastoon.
 • Lähimaksu.

Garmin Forerunner 745 -kellolla seuraat helposti palautumisaikaa, lasket päivän askeleesi, mittaat untasi ja kalorikulutuksesi.

Garmin -älykellojen yhteydessä kuulee monesti sanonnan ”urheilijoiden suunnittelema urheilijoille”, ja se on helppo uskoa.

Kello kestää myös tietysti vettä, 50 metrin syvyyteen asti, eli myös uimareille hyvä valinta.

Täydellinen valinta urheilijalle, joka etsii parasta mahdollista älykelloa käteensä.

Garmin Forerunner 745 käyttäjien kokemuksia

”Paras lahja, jonka olen itselleni ostanut. Kello on antanut monet kerrat motivaatio lenkille lähtemiseen, vaikka ei ole tuntunut siltä. Suosittelen kaikille juoksijoille, uimareille ja pyöräilijöille.”

”Helposti hintansa arvoinen laite. Olen omistanut monta eri älykelloa ja tämä on niistä kaikista helposti kaikista laadukkain.”


10. Paras halpa älykello: Polar M200

Polar M200 on paras halpa älykello

Oletko pienemmällä budjetilla liikkeellä ja etsit parasta mahdollista halpaa älykelloa? Polar M200 on hintaisekseen laadukas ja tämän hetken paras halpa älykello.

Kun hintaa katsoo, niin ei uskoisi, että tähän kelloon on saatu tungettua näin paljon toimintoja ja ominaisuuksia.

Kellosta löytyy paljon samoja ominaisuuksia, kuin 3 kertaa kalliimmista älykelloista. Se kestää vettä ja sitä ei tarvitse irrottaa ranteesta suihkuun mennessä tai uimisen aikana.

Polar M200 mittaa sykettäsi, seuraa liikkumistasi ja unenlaatuasi. GPS:n avulla näet reittisi, nopeutesi ja matkan, jonka olet liikkunut. Kello antaa myös halutessasi palautetta liikkumisestasi.

Yhdistämällä kellon puhelimeen, saat sähköpostiviestit, puhelut ja tekstiviestit suoraan näytölle.

M200 -malli on Polarin halvimpia älykelloja ja hyvä älykello sinulle, joka etsit edullisempaa vaihtoehtoa, esim. ensimmäiseksi valinnaksi.

Polar M200 käyttäjien kokemuksia

”Erittäin helppokäyttöinen ja yllättävänkin laadukkaan tuntuinen kello. Pieniä ongelmia oli Polar-tiliin yhdistämisessä, mutta muuten ei valittamista.”

”Hinta-laatusuhde osuu kohdilleen tässä älykellossa. Ollut käytössä jo 3 vuotta ja sisältää kaikki toiminnot, mitä tarvitsen lenkkeilyyni.”


Miten valita paras älykello?

Käydään läpi ominaisuuksia ja toimintoja, joita me käytimme tässä vertailussa hyödyksi löytääksemme parhaan mahdollisen älykellon jokaiseen kategoriaan. Voit myös käyttää näitä helposti hyödyksi löytääksesi itsellesi hyvän älykellon.

Budjetti

Ensimmäiseksi tärkein, eli budjettisi. Paljonko olet valmis laittamaan rahaa kiinni älykelloon. Jos et ole täysin varma, onko älykello edes juttusi ja on mahdollisuus, että se jää kaappiin pölyttymään, on hyvä lähteä alkuun halvemmalla älykellolla.

Akunkesto

Älykelloissa akunkesto vaihtelee todella paljon päivästä – viikkoon. On hyvä lähteä miettimään, että kuinka pitkiksi ajoiksi tarvitset älykelloa yhdellä kerralla. Joissain kelloissa kun on päällä kaikki toiminnot, esim. GPS ja muut seurannat, niin akku tyhjenee alle 6 tunnissa.

Uusimmissa älykelloissa on vielä harmillisen huono akunkesto ja niitä saa aktiivinen käyttäjä olla lataamassa joka päivä.

Koko

Älykelloja on paljon erikokoisia ja on tärkeää selvittää, että se ei ole liian iso tai liian pieni sinun ranteeseesi. Älykellon kuuluu olla ranteessasi mukavasti.

Moni valmistaja tekee samalle mallille erikokoisia versioita, onneksi.

Yhteensopivuus

Kellot yhdistetään puhelimeen, sovellusten latausta takia, tietojen katselua varten ja ilmoitusten saamiseksi. Valitettavasti kaikki kellot ei ole yhteensopivia Androidille ja iOS:ille.

Hyvänä esimerkkinä tässä vertailussakin ollut Fitbit Versa 3, joka on yhteensopiva vain Android-käyttöjärjestelmän kanssa.

Tarkista siis, että puhelimesi ja älykello sopivat yhteen.

Musiikki

Haluatko kuunnella musiikkia älykellon avulla? Suurin osa älykelloista tukee musiikin lataamista suoraan kelloon. Voit helposti yhdistää langattomat kuulokkeesi kelloosi, etkä tarvitse välikappaleeksi puhelinta.

Toiminnot ja seurannat

Suurin osa hankkii älykellon, edes jonkinlaiseen urheilun seurantaan. Muista siis miettiä ja käydä läpi, millaisia ominaisuuksia kaipaat.

Älykelloista löytyy lukuisa määrä erilaisia toimintoja, kuten unen seurantaa, askelmittaria, sykkeenseurantaa ja paljon muuta.

Kestävyys

Varmista, että kello varmasti kestää käytön, johon sinä olet sellaista hankkimassa. Markkinoilta löytyy erittäin kestäviä kelloja, jotka täyttävät armeijatason kestävyysvaatimukset, korkeat vedenpaineet, näytön iskut, mutta myös malleja, jotka eivät ole kovin kestäviä.

Sovellukset

Älykelloista löytyy itsestään paljon sovelluksia, riippuen tietenkin mallista. Vanhimmissa älykelloissa on vain rajallinen määrä.

Uusimmissa malleissa pystyt yhdistämään älykellon puhelimeesi ja ladata hurjan määrän erilaisia sovelluksia.

Lähimaksu

Kaipaatko älykelloosi lähimaksuominaisuutta kaupan kassalle? Kaikki mallit eivät valitettavasti tue NFC-tekniikkaa. Älykello on kätevä laite lähimaksamiseen. Pystyt yhdistämään pankkikortti siihen ja vilauttaa kelloa kassalla, niin maksu on suoritettu.